”Lunds kommun har förminskat mig”

INVANDRING. Den som söker jobb som lokalvårdare i Lunds kommun måste alltid läsa högt ur ett papper. På så vis förvissar sig kommunen om att den jobbsökande begriper enklare instruktioner. Universitetsutbildade Rocky Cueva, som anmält kommunen för diskriminering, är starkt kritisk.

Detta mina vänner, ägnar Sydsvenskan 1,5 sida åt i tidningen i stället för att fundera på varför universitetsutbildade Rocky Cueva måste söka arbete som städare och varför han blir kränkt av att läsa högt ur ett papper…

9 thoughts on “”Lunds kommun har förminskat mig”

  1. Gubbjäveln borde skickas till psyket; att bli ”kränkt” av en anställningsintervju är inte normalt beteende.

    Som den invandrare jag är och med en mycket tydlig brytning har många undrat om jag kan läsa svenska. Och jag förstår dem. Det är en helt berättigad fråga. Kränkt ?? Bara en sinnessjuk person blir kränkt.

  2. Att det står att läsa i Sydsvenskan förvånar ingen, Sydsvenskan
    är Malmös svar på den Hänt iVeckan Journalistik som Blaskorna
    i Stockholm ägnar sig åt!

  3. Jag har också språktestats när jag sökt arbete i bl a Tyskland. Men jag glömde känna mig kränkt och begärde inte skadestånd. Jag fick ju jobbet!

  4. Jag får ganska ofta tanken, att även många av dagens överflöd av professorer borde få läsa högt för att sedan tentas på om det förstått vad de läst.

  5. Universitetet i Sverige kränker människor på löpande band. Lektorer struntar i sina arbetsuppgifter och skyller på studenter och använder dem som spyhinkar. Leker med människors liv även om de är anställda doktorander.

    Så läs pappret och jobba på. Du får inte respekt på universitetet heller! Och en universitetetsutbildning fnyser många åt i Sverige. Vi är alla jämlika, så en sådan utbildning väcker mest aggressivitet, inte beundran. Jante är verksam i egen hög person.

  6. Men vänta nu lite, i artikeln står det i överskriften ”På så vis förvissar sig kommunen om att den jobbsökande begriper enklare instruktioner.”

    Direkt under bilden står det sen ”Byggnaden blir därmed en daglig påminnelse om arbetsintervjun inför en anställning som lokalvårdare där han fick läsa högt från ett papper för att visa att han kan svenska.”

    Att kunna följa enklare instruktioner är inte synonymt med att kunna svenska. Majoriteten av världens befolkning kan inte svenska men är fullt kapabla att följa enkla instruktioner, så hur ska de ha det? Att Lunds kommun vill försäkra sig om att han inte har ett IQ på 70 är väl bara bra.

KommenteraAvbryt svar