Araber plundrade åkeri på lastbilar

INVANDRARBROTT. Tornado transport startades 2005 av ett gift par – och växte snabbt i omsättning. Bland kunderna fanns speditörer som Freja och Ecotrans.

Men bland chaufförerna grodde missnöjet över obetalda löner och uppmaningar till fusk med kör- och vilotider . Transportarbetarförbundet drog bolaget inför domstol.

Under 2014 bytte Tornado namn till Linkway trans. Ett år senare fick Ekobrottsmyndigheten upp ögonen för företaget efter att EU:s gränspolis stoppat Tornadomärkta lastbilar på väg ut ur Rumänien och Bulgarien. I somras gick företaget i konkurs efter att ägarna och en så kallad målvakt häktats.

Chaufförerna, de flesta med utländsk bakgrund, berättade hur de blev blåsta på lön och pressade att köra långt mer än vad kör- och vilotidsreglerna medger.

På papperet förestods Tornado av en kvinna, Manar Kianzad. Men i verkligen drevs bolaget av maken, Poyan Kianzad.

Under 2014 bytte Tornado namn, till Linkway trans, och andra personer plockades in som företrädare i styrelsen.

En utredning startade, som utmynnat i ett åtal mot sex personer med kopplingar till bolaget. Bland de åtalade finns makarna Kianzad, som häktades i juni 2015.

Rättegången inleddes den 15 december vid Helsingborgs tingsrätt. Åklagare Marianne Forsström hävdar att huvudmännen i en skenaffär sålt Linkway till en målvakt – samtidigt som syftet var att tömma bolaget på tillgångar.

Under perioden oktober 2014 till mars 2015 fördes 26 dragbilar, värda 16 miljoner kronor, ut ur Sverige. De var sålda i Irak och Afghanistan. Bilarna är antingen leasade eller belånade i Sverige och åtalspunkterna gäller nu olovligt förfogande och grov oredlighet mot borgenärer.

Det enda man kan säga är att sådana här företag inte hör hemma någonstans på arbetsmarknaden. Det måste till någon form av lagändring, annars kommer man aldrig till rätta med otyget, säger Transportarbetarförbundet. 

I går dömdes tre av företagets huvudmän till 3,5 års fängelse för att ha plundrat bolaget på lastbilar. Idag saknas 21 lastbilar. 24 har hittats utomlands eller i Sverige.

  • Adel Alboghobish fungerade som vd och målvakt.
  • Poyan Kianzad, make och verklig ägare.
  • Manar Kianzad, fru skrev på alla papper.

Alla bolag syns sista bokslutet med en omsättning på 37 miljoner och att tillgångarna var 31 miljoner. Tittar man vidare så hamnar man på andra bolag, andra med utländska namn och andra bedrägerier och annan brottslighet.

-Pettersson inser att det är detta som 87:an älskar att framhäva med nybyggarna…

4 thoughts on “Araber plundrade åkeri på lastbilar

  1. Om Transportarbetareförbundet ägnat mer tid åt kriminella
    utlänningar istället för att anordna kurser för sina medlemmar
    om att baktala SD, så hade man kanske kunnat förhindra
    Skitstövlar att köra igång sin kriminella verksamhet .
    Sen, har man gång på gång visat att man står utanför lagen
    så borde yrkesförbud kunna gälla? Men det är kanske bara
    för infödda Svenskar!

  2. Entreprenörer i högform, blåser svenska långivare, borgensmän, svenska staten och i slutänden det svenska skattekollektivet!

    Hela historien kommer bara att kosta det svenska skattekollektivet minst 25 000 000 SEK i rättegångskostnader!

    Efter avslutad process kommer fordringsägare, borgenärerna inklusive staten att stå lottlösa!

    Hur många utomeuropeiska entreprenörer bedriver verksamhet, där inriktningen är att blåsa anställda, långivare, borgenärer, staten och det svenska skattekollektivet!

    I valet 2014 var vi många SD väljare som insåg riskerna med utomeuropeisk asylturism!

    Verkar bara vara PK patrasket som inte sett tidigare, nytillkommna och framtida problem med asylturismen!

    Jag instämmer med mina Kinesiska vänner, ””vad har Ni gjort med Europa, det är antagligen försent att göra något åt”” kinesiska vänners uttalanden i samband med bussresa genom mellan Europa! Avseende asylturismen och EU migranter som blandannat gick till fysisk attack mot kinesernas buss!

    Fy fan för enfaldiga och naiva idioter!

  3. Javisst skapar invandringen arbetstillfällen… För polis, åklagare och rättsväsendet.

    De lyckades dock exportera lastbilar till arabvärlden… att bilarna inte var deras spelar för massinvandringsslickarna ingen roll.

KommenteraAvbryt svar