Fårösundsborna oroar sig

Lilla Fårösund med sina drygt 800 invånare inhyser idag cirka 200 asylsökande. Nu har Migrationsverket skrivit ett avtal med företaget Care Im, om att orten ska få ytterligare 400 araber och afrikaner inpå knutarna.

Boende på orten vittnar om att man redan är i färd med att bygga om ett flertal fastigheter som ska anpassas till asylsökarnas bästa.

Lisa Blochmann heter en 45-årig kvinna på Fårö. När de första asylsökande skulle placeras i Fårösund, var det många som protesterade över beslutet. Lisa Blochmann var en av dem som inte gjorde det, men även hon hyser idag en stark oro över att ytterligare 400 asylsökande väntas inom kort. Blochmann är förövrigt centerpartist.

Nu är det inte så att Lisa Blochmann vänder sig emot asylmottagandet som sådant, utan hon vill att den nya adeln ska spridas över hela Gotland och inte koncentreras till några få platser. Oron för Fårösunds del, handlar om att resurserna inte finns för att klara denna anstormning. Skolan är för liten, det saknas bibliotek som Blochmann menar är en viktig nav i integrationen, vägbelysningen i samhället är otillräcklig, det saknas en vårdcentral, det är för låg bemanning på fritidsgården och andra offentliga lokaler.

Brevet till de ansvariga som Blochmann är medförfattare till kan läsas här och det är minsann inga dåliga krav som ställs för att den nya adeln ska trivas och de riktiga invånarna ska känna sig trygga. Sverige i ett nötskal.

Hela Gotland (Lägg märke till att artikelns debattforum stängts ned med den sedvanliga motiveringen. Förmodligen är ortsborna och andra gotlänningar heligt förbannade)

Kanske inte konstigt om Fårösundsborna är förbannade. Minns ni? Snart kan det finnas 600 araber i denna lilla ort med 800 invånare. Med tanke på vad vi läst om asylboenden, våld och sextrakasserier runt om i Sverige, lär Fårösundsbornas ilska vara väl befogad.

6 thoughts on “Fårösundsborna oroar sig

  1. Alla ”närverk” har ett gemensamt.De lever i det blå,och är alltså fullständigt verklighetsfrämmande…Vilken önskelista dessa Centerpartister lyckats sätta samman !
    Dock inte ett ord om vem som skall betala alla dessa presenter.

  2. En så fin och idyllisk bygd där kändisar och rikt folk bor skulle ta emot minst dubbelt så många. Vill inte lilla Lisa ha den mångkultur hon beställt?
    Vad säger Bodström och andra politiker som har sina sommarnöjen på Fårö? Fler berikare sökes till lediga platser vid Fårösund, EU-migranter också välkomna. Det här är bara vågorna från förra året. Nu kommer snart nästa skara med traumatiserade kvinnor och barn från världens krigshärdar.
    Lycka till och ha det så trevligt.

    • Jisses, det var verkligen bra! Äntligen kanske de får leva i mångkulturen, om än bara på sommaren. Ser fram mot årets Almedalsvecka med alla muslimer på Gotland. Rena farsen tror jag det blir!

KommenteraAvbryt svar