Väktare sätts in efter slagsmål och bråk på skolbussar

INVANDRING. Efter slagsmål och bråk ombord har väktare satts in på en av busslinjerna i Borlänge. Stöket som pågått sedan i höstas eskalerade under förra veckan med flera polisingripanden.
Tidvis finns väktare ombord på busslinje 3 i Borlänge – ibland följer även en väktarbil bussen. Bakgrunden är den senaste tidens händelser med slagsmål och stök ombord.

– Det har varit mer än incidenter. Resenärer har inte känt trygghet på grund av bråk på bussarna, det har förekommit handlingar och okvädning gentemot både förare och resenärer, konstaterar Bengt Benjaminsson, Dalatrafiks trafikchef.
– Det är stök på annan tid än vi är van vid, dagtid, och det är relaterat till avgångar från skolor. De skolor som ligger efter linje tre.

Enligt Dalatrafik har stöket pågått sedan i höstas. – Olika insatser har satts in under hösten och förstärkts med väktare från november och framåt. Vi har ansökt om att få aktivera kameraövervakning i bussar, som en del i paketet, säger Bengt Benjaminsson.

Bengt Benjaminsson säger vidare att Dalatrafik i dialog med andra intressenter söker vägar att mer långsiktigt planera bort en del av problemen.
– Vi har dialog med skolan, kommunen, fältassistenter och intresseorganisationer från Tjärna Ängar.

Under måndagen hölls ett bredare möte i Maserhallen där bland annat polisen och Brottsförebyggande rådet medverkade,

Det har varit riktigt tuff stämning, säger Bengt Benjaminsson
Han konstaterar att förare upplever obehag och otrygghet. Vid tre tillfällen under förra veckan gjorde polisen ingripanden. Väktarinsatsen kommer att fortsätta. – Vi släpper inte det förrän det inte behövs. Den är inte tidssatt. Det har eskalerat under senaste veckan så det är snarare aktuellt med förstärkta insatser.

-Pettersson hör intervjun i DT.se när någon säger att ”de” pratar på sitt språk, sedan nämns Tjärna Ängar så vi kan våra övertygade om att de som inte kan åka buss är de som Filip och Fredrik kallar Trevligt folk…

Filip & Fredrik gör propagandafilm

Trevligt folk ”Halva släkten bor där. De som inte jobbar. De andra bor här”

 

16 thoughts on “Väktare sätts in efter slagsmål och bråk på skolbussar

  1. Det enda sättet att bygga civilisation tycks vara att låta vita folk få vara ifred så gör de det (alla civilisationer). Det enda sätt att bevara civilisation om de vita invaderas är apartheid (tydliga exempel, Sydafrika som nu är totalt raserat, USA som är helt slut och raserat på alla platser som inte lyckats hålla stor övervägande vit majoritet, Sverige som just nu upplever vad Sydafrika upplevde när Apartheid togs bort, hela Europa som nu snabbt förvandlas till ett arabiskt inavlat och primitivt helvete). Förvånar mig inte om asiaterna härskar världen om hundra år. Där kommer ljugaren aldrig få in foten med sin skit. För något år sedan var någon ljugarkommitté hos kineserna för att försöka sälja in ”förintelsen”. Kineserna hade bara avfärdat dem med att ”Även om ”förintelsen” hade varit sann, så skiter vi fullständigt i den”.
    Att upprätthålla civilisation handlar också om framtidstro. Enligt undersökningar så har kanske minst 60% av svenskarna tappat framtidstron. Detta får hela samhället att sakta in och tappa. Många blir sjuka, har ingen lust att jobba eller göra sitt bästa på arbetsplatserna. De som har möjlighet maskar, tar långluncher, går hem tidigt, kommer senare, låtsasjobbar när cheferna tittar in, sjukskriver sig, tar flera extra sjukdagar när man ändå blev sjuk etc. Chefer som hellre lirar golf etc. Och hur kan det här ens vara möjligt undrar nu många, skulle inte de företag som drabbas av det här bli förlorare på en konkurrensutsatt marknad? – Jo, men inte om alla på samma marknad gör det i ungefär lika utsträckning..
    Och därav tappar hela samhället fart så denna bestialiska invällning av avskum är tveeggad. Både deras direkta förstörelse och den konsekvens i otrygghet, självmords och flykttankar som leder till tappad framtidstro, sjukdomar och borttappad arbetslust och kreativitet. Och de allra bästa säger upp sig och sticker.
    Att vakna till en ny dag är numera för många och för ett ständigt ökande antal att vakna trött och helt utan framtidstro till detta helvete som nyttiga idioter som vänsterdrägg, kulturmarxister och ”förintelse”troende skapat med sina herrars goda minne.

  2. Tyst för faaaan. Hysssch. Sätt handen till örat. Lyssssna. …………………………..det är sirenerna från utvecklingen. Ingen hör dem – bara du Känns helt surrealistiskt. Som en skräckfilm. Samhället fortsätter som inget hänt. Några vakter, så är vi säkra igen. Bara DU hör sirenen. Du är ensam. Bara du ser monstret och ingen lyssnar när du försöker varna dom andra. De skrattar åt dig.

  3. Nu går skam på torran land! Vi har Mellanöstern här nu, för att stanna! Vilket skitland vi bor i!

  4. Väktare, poliser, vakter, cctv…vakter, väktare, valtbolag… nu på badhus, längs skolvägen, vid boenden, i skolor, på bibliotek, på bussar… Är det INGEN politiker som tycker att samhället är på väg i fel riktning?

    • Nej, det är ju rasismens fel att de slåss. Hade vi varit ett bättre land hade de inte bråkat. Hälsningar från pk- politiker och vänsterfolket med journalisterna i spetsen.

    • De som styr över politikerna och ser till att de sämsta blir politiker som styr landet njuter av det som nu sker. De sämsta politikerna för oss är de bästa för dem. Dels förstör de för de bästa av oss som genomskådat dem och deras agenda vilka skulle vara ett riktigt hot mot dem om vi satt överallt i maktens korridorer istället för de klappmongon och deras nyttiga idioter som sitter i regering och riksdag, kanske med lightversionen av vad som behövs – SD som litet undantag. Dels ökar förstörelsen av landet med våld, mord, våldtäkter, social oro mm de offentliga utgifterna, dvs deras inkomster, då kaosländers som vårt får upplåningsbehov av låtsaspengar mot ränta genom att de äger hela finanssystemet och bankerna. Det är bara en fas eller två kvar för dem – inbördeskrig så att de kan skeppa in vapenlaster mot betalning genom ännu större lån av låtsaspengar av dem. Sen i förstörelsen kommer de och köper upp skog, råvaror och det som finns för en spottstyver och med ett lamslaget trasproletariat som enda kvarvarande. De bästa männen dör alltid som flugor i krig, därav vikten för dem att vita, starka, unga män slaktas i miljoner på slagfältet.
      Nu är dessutom Sverige redan svårt sargat av feminism/homofiering/genustrams och en kultur av mansfientlighet med unga etniskt svenska kvinnor som i ökat antal flyttar ut för att slippa våldtas, skändas och mördas av de sexuella vilddjuren, bestarna, odjuren och rovdjuren som i horder väller in utan motstånd. De svenska jämnåriga feminiserade henfjollorna till ”män” har de förstått att det inte finns någon framtid i.

    • Blatten gick till doktorn.

      Tolken säger:

      Varje gang han nulla venska flicka, öga micke ont! Mike ont!

      Doktorn tittar på hans ögon och säger lugnt:

      Inga problem, endast en normal reaktion på tårgas!

  5. Kostar vadå? Hade varit bättre att satsa på vår egen befolkning, istället för att kasta pärlor för asylturist svinen! Satsningar på skola, vård och omsorg! mer underhåll av svensk infrastruktur och höjda pensioner!

    Kan fan, inte vara många dagar kvar för Löfvens regering!

    Finns det överhuvudtaget någon normalt tänkande fungerande människa som har något förtroende för Stefan Löfven och hans regering?

    Tror inte jag känner mer än en person av de hundratalet personer jag känner som sympatiserar med Stefan Löfven och hans regering! Övriga av mina känningar sympatiserar med Sverigedemokraterna!

  6. Blattarna åker buss gratis och dom hånar och trakasserar svenskarna som betalar ,,ja ja det börjar bli allt for vanligt

  7. Tänk att det bara finn ett fåtal personer som står upp och säger det nästan alla gräsrötter vet.

Kommentera