Malmö saknar hundratals miljoner


INVANDRING. Inom fyra år behöver Malmö bygga 36 nya grundskolor och anställa 3 000 nya lärare. Malmös grundskolor beräknas nämligen behöva ta emot 8 400 nya elever till 2019.

Regeringen har anslagit 350 miljoner kronor till Malmö stad för att täcka extrakostnader kring flyktingmottagande. Det gör drygt 40 000 per elev och normalt kostar en elev i grundskolan 90 000 per läsår. Malmös elever kostar dock mycket mer än genomsnittet i landet.

De folkvalda i kommunfullmäktige ska avgöra hur pengarna fördelas.

Grundskolenämndens ordförande, kommunalrådet Anders Rubin (S), konstaterar att nämndernas önskningar är större än de pengar regeringen hittills har anslagit.

– 350 miljoner kronor är potten i den nya budget kommunfullmäktige ska ta. Men när vi summerar önskemålen från alla nämnder kommer vi upp i 580 miljoner kronor eller något liknande, säger han.

Malmö stad stöter på för att få mer pengar från staten. Svaret har hittills varit ett tydligt nej.

– Så fungerar det. Staten säger alltid nej tills staten säger ja, säger Rubin.

Enligt resultaträkningen i Malmös budget för 2016 är stadens netto kostnader 17 051 miljoner kronor. Av dessa är 4 899 miljoner (alltså 4,9 miljarder kronor!) generellt statsbidrag och kommunalt utjämningsbidrag. Ingen annan kommun kommer i närheten av Malmös bidragsberoende.

Utöver de 4,9 miljarderna anslog Regeringen i fjol ytterligare 350 miljoner kronor till Malmö stad för att täcka extrakostnader kring flyktingmottagande. Trots att Malmö i år alltså får 5,25 miljarder i bidrag vill man ha ytterligare 180 miljoner kr av Staten. Minst!

Tilläggas skall att Generellt Statsbidrag och utjämning kommunalt utjämningsbidrag som Malmö mottar ökar med drygt 200 miljoner kronor varje år. Detta sker utan någon som helst offentlig debatt!

-Pettersson säger att den dagen alla kommuner blir lika berikade som Malmö går landet i konkurs. Vi här på god väg, Göteborg, Södertälje, Eskilstuna, Botkyrka osv. gissa själva varför en del kommuner får en massa bidrag medan andra betalar…

Så här såg bidragstoppen ut 2014. Ser ni något samband? (Siffran inom parentes är antalet invånare)

 1. Malmö: 4 159 711 795 kr, (309 912).
 2. Göteborg: 2 433 514 341 kr, (529 343).
 3. Södertälje: 1 257 662 278 kr,  (90 257).
 4. Eskilstuna: 1 235 240 607 kr, (99 526).
 5. Botkyrka: 1 223 708 801 kr,  (86 990).
 6. Norrköping: 1 222 544 594 kr, (133 012).
 7. Örebro: 1 159 489 014, (139 559).
 8. Helsingborg: 1 057 666 361 kr, (132 254).
 9. Borås: 882 449 592 kr, (105 339).
 10. Jönköping: 831 969 612 kr, (129 889).

Sydsvenskan

Invandringen är en fantastisk tillgång för Sverige


14 responses to “Malmö saknar hundratals miljoner

 • Malmö – från vinst till katastrof på några månader enligt media | Petterssons gör skillnad!

  […] Den 27 januari, alltså en månad innan Sydsvenskan skrev om ettplus på en halv miljard skrev Petterssons om att Malmö saknade hundratals miljoner.  […]

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Viktig information som måste ut till Sveriges befolkning, INTE många vet att Malmö går back med 5 miljarder per år och Södertälje med 2miljarder, DENNA INFO MÖRKAR HATMEDIA….! Även många med mycket hög IQ känner INTE till detta, det måste ut innan nästa val, vi ska KROSSA SOCIALDEMOKRATERNA!
  UT med S och IN med SD!
  Läs Tinos blogg för fakta….http://www,tino.us/

  Gilla

 • Joy

  Precis, Malmö borde blomstra och vara Nordens rikaste och bästa stad. Märkligt vad pk- folket tagit miste!

  Gilla

 • Anna

  Stackars de kommuner när 2 år gått och alla invällares kostnader ska tas av kommunerna….Skicka tillbaka dem med bussar som ställs utanför regerinsbyggnaderna! Returnera 100 % av ansvaret till de som släppt in dem…

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Lös problemet enkelt. Ge tillbaka Skåne till Danmark.

  Gilla

 • Maria

  Då förutsätter malmö kommun SStydande att alla grann kommuner skjuter till pengar som vanligt pga tappat fästet helt, inget ansvar för följder då Malmö kommun smiter från ansvaret att hålla budget genom att under flertalet mandatperioder fullständigt strunta i följderna för grann kommunerna.
  Köpta av sosialdemokraterna i rikstan bra så länge andra står för finanserna
  Skandal avgå ni platsar inte mer,

  Gilla

 • jgarn

  ”Malmö saknar hundratals miljoner” Jaha och vem saknar gettot Malmö?

  Gilla

 • Thor

  Migrationsverket har gett ut en fasansfull propagandaskrift där bland annat en kommuntjänsteman i Helsingborg uttalar sig: ”Helsingborg står och faller med invandringen….. ”
  Observera att det är i betydelsen att om inte massinvandringen till Helsingborg får fortsätta så blir det en katastrof för kommunen! När jag läste denna propagandaskrift infann sig ett extremt obehag. För första gången blev jag riktigt rädd för vad som pågår, mest för mina barns skull.

  Gilla

 • eri

  Dom nya invällarna går än så länge på en annan nota dvs Mig.notan
  och garanterat kommer integrationen inte att lyckas bättre med de nya ”barnen”så även om vi stänger gränsen nu genast så kommer kostaderna att öka explosions artat

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Pissa i brallorna ja! Varmt och skönt sedan iskallt! Vem ska betala det?

  Skattekollektivet eller ska asylturisterna bidra med det de kan i form av kontanter, smycken, klockor, mobiltelefoner, banktillgodohavanden eller annat av värde?

  Blir fruktansvärt dyrt för Malmö kommun! Finansieringsalternativen är ju inte så värst många kommunal och regionalskattehöjning, låna eller beslagta asylturisternas tillgångar?

  Gilla

 • jgarn

  Vad tror ni att övriga Sverige då saknar i och med denna invällning av arabiska och afrikanska bedragare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: