Asylsökande mot hemlösa

INVANDRING. Östraby gård, som varit till salu en längre tid, kan bli asylboende. Tanken är att 40 personer ska bo i den 500 kvadratmeter stora herrgården med elva rum.
Miljöförvaltningen har inget att erinra mot bygglovet, om avloppet åtgärdas.

Inte heller räddningstjänsten har något emot användningen, om vissa tekniska krav efterlevs.

Däremot finns det grannar runt omkring som har synpunkter. De menar att det är olämpligt att göra om en familjevilla till gruppboende och att det ställer till problem för deras jordbruk och jakt när så många människor ska röra sig i omgivningarna. De befarar också kraftigt ökad trafik och ser det som en säkerhetsrisk. Den avloppslösning som föreslås ifrågasätts också.

ABB Nordic vill inte uttala sig om planerna förrän allt är klart. Men i ett svar till stadsbyggnadsförvaltningen skriver de att Östraby gård är ”ett mycket värdigt boende – kanske Sveriges finaste för asylsökande”.

Ovanstående och mer står i HD.se, men Pettersson tycker att Marcus Faccan Larssons kommentar är bra…

”Nu får de fan vara nog…var på boendeenheten för några dagar sedan (inte första gången) men INGEN jävla hjälp. Man blir tillsagd att bo hos vänner och familj för de finns inga lägenheter eller ekonomi att hjälpa. Får inte ens hjälp till mina mediciner för jag borde ha sparat pengar då jag jobbade. 3 år sen nu. Måste tjänat en himla massa om jag ska kunna sparat till över 3 års uppehälle. Har 3 kroniska sjukdomar. Diabetes typ 1, kronisk inflammation i bukspottskörteln den siste kan jag inte namnet på ens. NÄR FAN SKA JAG OCH ANDRA SVENSKAR FÅ HJÄLP I DETT LAND? betalat skatt i över 15 sen blir man bara pissad på! FY FAN alltså…”
Synd att hattidningen plockade bort kommentarerna, de var intressanta…
2016-01-27_1004

5 thoughts on “Asylsökande mot hemlösa

  1. Så här kommer det dessvärre att se ut så länge 7-klöverns idioter har makten, så det är bara att vänja sig vid att vi svenskar är och förblir tredje klassens människor i Sverige.

  2. Heder åt Marcus som jobbat i 15 år och nu är sjuk !! Han har jobbat mycket mer än Stefan Lövens och Miljöpartiets invällare någonsin kommer att göra, – exempelvis den somaliska gruppen lever 99,99% på bidrag från FÖRSÄKRINGSKASSAN livet ut + alla anhöriga, många i hög ålder som de tack vare MILJÖPARTIET har rätt att ta till vårt fosterland Sverige….Marcus är ett offer för 7klövern, de bryr sig mer om en Somalier än om en ur den egna folkgruppen….-det är faktiskt sinnessjukt.
    Man skulle vilja piska på de ansvariga med GLÖDANDE TAGGTRÅD och framförallt STÄNGA SVERIGE GRÄNSER – NU RÄCKER DET MED MUSLIMER/KRIMINELLT AVSKUM!!!

KommenteraAvbryt svar