Kriminella startar asylboenden


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap presenterade förra veckan en ny lägesrapport för Sverige och den lär inte göra någon gladare.

Bl.a. oroas polisen över att kriminella ger sig in i asylbranschen och startar asylboenden. Ja, är man inte oerhört naiv om man inte begriper att också kriminella utnyttjar den kanske mest lönsamma industri vi har i Sverige idag?

Det är dock inte bara kriminellas inträde på asylscenen som bör oroa. MSB:s rapport kan sammanfattas i dessa punkter:

 • Antalet asylsökande fortsätter att minska, men läget är fortfarande ansträngt och fler aktörer ställer nu om sin verksamhet för att ta hand om alla de som anlände 2015. Dessa ”aktörer” innebär med säkerhet ägare till vandrarhem, hotell, värdshus, turistanläggningar m.fl. som ser sin chans att tjäna miljoner. Att antalet asylsökande minskar är bra, men förmodligen en tillfällig nedgång. Som vi kunnat läsa i media har antalet som sökt sig över Medelhavet ökat med flera hundra procent jämför med januari förra året och UNHCR har redan meddelat att över en miljon väntas ta sig över bara från Turkiet i år.
 • Under sju dagar i januari sökte 119 ensamkommande asyl, alltså fem hela skolklasser och till en dygnskostnad på 226 000 kronor. På årsbasis skulle det innebära 6 188 ensamkommande och en direkt kostnad på 4 291 378 000 kronor. Detta lagt till de skyhöga kostnader och problem man redan brottas med.
 • Förra årets asylmottagning tvingade kommuner och landsting att omprioritera sina verksamheter, vilket drabbat andra områden i s.k. undanträngningseffekter. Kommunerna och landstingen har därför inte kunnat uppfylla uppgifter som regleras med lagar och regler. Vi vet alla vilka som fått kliva åt sidan. MSB rapporterar att man är väl medvetna om de utmaningar som fortfarande kvarstår och att krishanteringen nu går in i en ny fas, långsiktig planering.
 • Boverket uppskattar att 700 000 nya bostäder måste byggas fram till 2025 för att klara behovet. Minns att regeringen utlovade 250 000 nya bostäder till 2020, vilket man inte kommer att hålla och vallöften från denna regering är som bekant något man ska ta med en nypa salt. Bara i år krävs det 20 000 nya platser i asylboenden och när kommunerna nu ska tvingas ta emot nyanlända, kommer prioriteringar att tvingas till. Vilka som prioriteras har vi lärt oss och ni som nu står i bostadskö kan förbereda er på att stå längre och ni som flyttat in i nyproduktioner kan snart få nya grannar från fjärran länder…som givetvis inte betalar själva.
 • Polisen varnar för att kriminella startar asylboenden och man vill nu att Migrationsverket informerar om nya aktörer i ett tidigare skede. Ingår denna information under kod 291?
 • Trots ett minskat asylmottagande kommer läget för skolan att vara fortsatt ansträngd. Såväl skolan, förskolan som SFI kommer att ha ett högt tryck på sig och flera länsstyrelser varnar för att läget kommer bli än mer ansträngt framöver. Glöm inte bort att det ansträngda läget i skolan inte bara påverkar nyanlända elever, utan också de elever som ska samsas om uppmärksamhet och resurser. PISA-undersökningarna kan bli en mardröm framöver.
 • Socialstyrelsen varnar för situationen inom primärvården, tandvården, elevhälsan och psykiatrin. 2016 kan försätta dessa i ett ännu mer ansträngt läge än 2015 och länsstyrelserna rapporterar om att sjukvården inte hinner med att göra de nödvändiga hälsoundersökningar som ska upptäckta smittosamma sjukdomar i ett tidigt stadium. Vi vet att nyanlända har förtur till vården och om sjukvården inte hinner med alla dessa, så begriper vi alla att andra vårdbehövande går en otrygg framtid till mötes med allt längre kötider. Dessutom lär ekonomin försämras ytterligare, då dessa nyanlända som har förtur inte behöver betala för sig.

Tycker ni fortfarande att framtiden ser ljus ut för välfärdslandet Sverige? Rapporten från början av året att allt fler svenskar lämnar landet, blir allt mer lättbegriplig.

MSB


9 responses to “Kriminella startar asylboenden

 • Granskningen av Sularpsfarmen fortsätter | Petterssons gör skillnad!

  […] Myndigheten för samhällsskydd och beredskap varnar för att kriminella ger sig in i asylbranschen. Läs HÄR. […]

  Gilla

 • Jimmie Åkesson besökte den kriminella invandringsindustrin | Petterssons gör skillnad!

  […] Myndigheten för samhällsskydd och beredskap varnar för att kriminella ger sig in i asylbranschen. Läs HÄR. […]

  Gilla

 • Kriminella i invandringsindustrin | Petterssons gör skillnad!

  […] Myndigheten för samhällsskydd och beredskap varnar för att kriminella ger sig in i asylbranschen. Läs HÄR. […]

  Gilla

 • ÅMÅL

  No offence! EJ kopplat till kriminalitet!

  ÄGAREN, Jan Rendle, till nedlagda Strand Hotell i Dalarö, har skickat en offert till Migrationsverket om att starta flyktingboende.

  Många vill ha stor del av statskassan~~~~~~ €€€€$$$$

  Gilla

 • Thor

  Hela asylindustrin bygger på över 90 % bedrägerier då asylanterna endast till några få % har några reella skäl till att få asyl. Jag menar att därmed även vissa politiker, myndigheter, lagvrängare, prominenta asylbaroner med flera är att betrakta som kriminella.

  Gilla

 • eva

  Och på dessa boenden för asylsökande och ensamkommande barn kan de fritt rekrytera till sina nätverk! Det Sverige inte kunde leverera i form av stora bidrag, fina bostäder, simbassänger, bra klimat, fräscha flickor kommer att uppfyllas av de kriminella.

  Gilla

 • Thor

  Det är en nolla för lite i angiven kostnad för på årsbasis 6118 ”ensamkommande” skäggbarn, inte drygt 600 miljoner utan drygt 6 miljarder. Ovanpå det de skäggbarn som anlände åren innan förstås. Minst 50 000 à minst 1 miljon styck, dvs över 50 miljarder.

  Gilla

  • Stefan K

   Tack Thor. Tankevurpa från min sida. Är nu åtgärdat, men kostnaden för de på årsbasis väntade telningarna är drygt 4 miljarder, inte 6 (6188 x 1900 x 365).

   Det är dock den direkta kostnaden och vi vet att kommunerna fakturera Migrationsverket en högre summa än 1 900/dygn (runt 2 300 i snitt) och att antalet ensamkommande lär överstiga 6 180 med råge och därför kanske siffran 6 miljarder blir mer relevant i slutändan.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Pengatvätt. Vinster från prostitution, droger och svartklubbar går till fastighetsförvärv via bulvaner och sedan används dessa fastigheter som lönsamma asylboenden med illegal personal och i vilka det kommer att bo en fin rekryteringsbas för nya medarbetare i det kriminella samhället.

  GRATTIS jävla regering – ni är så dumma att klockorna stannar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Fler en tre länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: