Låt inte våra äldre dö ensamma

I en debattartikel lyfts frågan om den ovärdiga behandling våra äldre utsätts för under sina sista år.

Debattartikeln bygger mycket på den dokumentär som visades i SVT den gångna veckan, där det berättas att 32 000 platser på våra äldreboenden försvunnit under 2000-talet.

Artikelförfattarna, Rebecca Lago och Anton Olsson, skriver något som varje medborgare i det här landet borde skriva under på.

“…Efter ett helt arbetsliv i Sverige, från tonåren till pensionsålder, bör man därför kunna ta en värdig äldrevård för givet när ålderns höst tar in sin fulla rätt…//…Tyvärr är det så i dagens Sverige att den som arbetat och betalat skatt hela sitt liv inte kan skörda frukterna av sitt hårda arbete…”

Helt rätt är att Sverige i decennier legat i topp när det gäller höga skatteuttag, helt rätt är att ett högt skatteuttag krävs för att hålla välfärdsstaten vid liv och helt rätt är att våra gamla får ta en allt mindre del av de höga skatter de själva varit med om att betala.

Trots att vi ständigt får höra att den svenska befolkningen blir allt äldre, försvinner allt fler platser på våra äldreboenden. 32 000 platser har som sagt försvunnit och allt fler gamla tvingas bo kvar i hemmet trots att t.o.m. expertisen varnar för att många inte klarar sig själva.

Lago och Olsson avslutar artikeln med följande ord.

“Vi tolererar inte att äldre dör ensamma, slutar sina liv i social isolering eller att människor känner stark oro för att bli gamla på grund av brister inom äldreomsorgen. De äldre i Sverige förtjänar att få tillgång till världens bästa äldreomsorg.”

Sverige måste ta tillbaks sin välfärd, Sverige måste återskapa ryktet som föredöme, svenska skattebetalare måste åter ges tillbaka det vi förlorat och nu är det dags för svenska politiker att prioritera sitt eget land och sin egen befolkning framför annat och andra.

Vilka håller inte med? Uppenbart finns det någon eller några som anser att artikelförfattarna har fel, för så här ser ställningen ut i  skrivandets stund.

Skärmklipp

Nu vet jag inte om personen som röstat nej verkligen tycker så, eller om det är ett rent politiskt ställningstagande då artikelförfattarna representerar Sverigedemokraternas ungdomsförbund.

Se dokumentären innan du läser artikeln och fråga dig sedan om välfärden i landet Sverige motsvarar de höga skatter vi finansierar den med? Ni politiker, journalister och myndighetsutövare som besöker Petterssons. Vad tycker ni och då menar jag innerst inne och inte officiellt?

14 thoughts on “Låt inte våra äldre dö ensamma

 1. Bärande varandras bördor, sonande varandras synder och läggande sina näsor i varandras blöt.
  Janne

 2. Det måste bli så mycket sämre så gigantiskt mycket sämre innan det sker något vettigt och då har troligtvis våra samhällen redan krossats !
  En kvinna som förstod vart det civiliserade samhället var på väg var, Margret Thatcher!

  Skammen som uttalar sig i Sverige säger…………”de döda försöker att fly över Medelhavet”, ridå !

 3. Äldre har inga rättigheter i dagens samhälle, det är därför “politikerna” kan spara på den posten. Barn har rättigheter, men där blir det svårare att göra något åt. Äldre har bara rätt till en “skälig” levnadsnivå. Det tolkar uppkomlingarna som Fan läser bibeln.

 4. Här kan ni ta fram näsduken:

  http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.4634829-alderstvist-kan-tvinga-flykting-att-lamna-sverige

  Landsförrädarna och godhetsapostlarna är lika fina som dom nya märkeskläderna på “barnen”! Det kanske hade passat bättre om batikhäxorna hade ägnat tiden åt att reda ut det kaos deras små telningar har orsakat i skolan!

  http://m.hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.4608198-fortsatt-turbulens-pa-skolan-i-vaxtorp

  Men det är väl inte roligt att torka upp sin egen skit och det ger väl inga pengar! Bättre och enklare att göra som rektorn:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5974121

  När det inte var roligt längre och det visade sig att hans skyddslingar hatade honom och att han hade fel, var det lättare att smita!

  PS: Och du, Marie-Louise Berntsson, du behöver inte vara orolig. Skulle han mot förmodan försvinna, finns det tusentals andra du kan gulla med, så du behöver inte vara orolig för att dom 20 till 50 tusen skattefritt som du stjäl från svenska skattebetalare varje månad skall försvinna!

  • Ånej,ingen revolution i Sverige.
   Ynkryggarna låter sig hellre mördas än att dom protesterar.

   • Ja det är långt till revolution när 87% röstar för att vilja betala för att vi alla skall utrotas!

  • Snart kommer den stora “muslimutlämningen”. Det är oundvikligt då skiten måste bort från vårt land.

   “muslimutlämningen”? Ja, skicka tillbaka skiten till öknen där de hör hemma.

 5. Jag fattar ingenting! Nu när skapandet av Sverigeistan är klart och hundratusentals Hottetotter har vällt in, skulle ju guldet regna över oss som manna frän himlen! Det här är barn och föräldrar som har åkt över halva jordklotet, det är driftiga personer som inte vill annat än att bidra. Det är verkligen en win win situation, brukar det låta! Istället bara nerskärningar och nerskärningar!
  Som vanligt är det dom svagaste som drabbas först:

  http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4641518-socialens-underskott-23-miljoner

  Nu när Halmstads befolkning växer ohämmat borde det väl bli bättre!
  Befolkningstillväxt är ju alltid grunden för att vi skall få det bättre enligt förståsigpåarna!

  En utav dom skarpa hjärnorna, Annika Vannerberg, integrationssamordnare i Halmstad, berättar för oss att: “Halmstad klarar hög invandring och att – Det fattas 500 000 personer i arbetsför ålder i Sverige bara under de närmaste åren om vi ska klara välfärden”

  Nä nu glömmer vi alla bekymmer och tar del av en solskenshistoria:

  http://hallandsposten.se/nyheter/halland/1.4638220-abdul-blev-en-av-familjemedlemmarna?utm_source=sprinkle&utm_medium=widget-5423d6032692f&utm_content=hallandsposten.se

 6. Inga resurser sparar att ta in unga araber/muslimer i sina bästa år! Aggressiva, våldsamma, antisociala kravmaskiner som kommer från länder som haft Muhammed från 600 som förebild och koranen/sharia som rättesnöre, – INTEGRATIONSVERKET HAR 7000 ANSTÄLLDA…..Dessa araber/muslimer efterfrågas inte på arbetsmarknaden, det råder arbetslöshet i Sverige, ingen utan 3 årigt gymnasium har en chans att få ett jobb! Dessutom bostadsbrist och bara på grund härv borde Sveriges gränser stängas för ANTISOCIALA MUSLIMER som är beredda att mörda vid minsta motgång och vi ser hemska exempel dagligen.
  OHYRAN som attackerade den äldre kvinnan i Tunnelbanan gav rubriker men det finns många liknande fall. Stefan Lövens skyddslingar letar offer och det blir våra skyddslösa äldre som faller offer för Socialdemokraternas invällare.
  STÄNG SVERIGES GRÄNSER OMGÅENDE FÖR MUSLIMER/ARABER!!

 7. Hemtjänst är ren misär. Det skall vara äldreboende eller rent av ålderdomshem. Det är mest en fråga om pengar och att sluta behandla personalen som skit. Men med den invällning vi haft av “flyktingar” så är det äldrevården det kommer att sparas mest på. Det finns tydligen inga gränser för hur uselt det kan bli?

Kommentera