Det onormala antalet unga män ett problem för Sverige

INVANDRING. Sverige har för närvarande en uppseendeväckande skev könsfördelning, särskilt i åldersspannet 15 – 19 år, något som har accelererat kraftigt genom det senaste årets mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Min forskning visar att det finns flera negativa konsekvenser för samhället när obalanserna i könsfördelningen ökar, något som Sverige behöver diskutera på allvar, skriver professor Valerie M Hudson i GP. 

Obalanserna i könsfördelningen i Sverige är inte ett nytt fenomen utan började långt före 2015, framförallt beroende på migrationen. 1995 var till exempel könsfördelningen 97,7 män per 100 kvinnor, 2014 hade andelen män ökat till 99,7. 1995 var könsfördelningen bland 15-19-åringar i Sverige relativt normal och låg på 105,0 men uppgick år 2014 till 106,8 och hade då övergått till att klassificeras som onormalt många pojkar i förhållande till flickor. Den extremt stora migrationen till Sverige 2015, där 71 procent var av manligt kön, har ökat dessa obalanser i könsfördelningen.

Ensamkommande barn och ungdomar har haft särskilt stora incitament att komma till Sverige på grund av goda villkor och avsaknad av medicinsk åldersbestämning (som regeringen nu vill införa), något som kraftigt ökat antalet asylsökande i den här gruppen. Bland ensamkommande under 2015 var könsfördelningen 11 pojkar per flicka. I genomsnitt anlände 90 ensamkommande pojkar varje dag under 2015, jämfört med åtta flickor.

Läs vidare om dessa självklarheter som alla utom sjuklöverna verkar tänka på hos GP.se

6 thoughts on “Det onormala antalet unga män ett problem för Sverige

  1. Var på stan idag och de ensamkommande går runt lite varstans. Det är obehagligt på något vis. Inte just de som individer, men hela fenomenet. Varför just Sverige?

  2. När man noggrant följer nyheterna på SVT får man intrycket att det bara är små flickor, ofta med nallar, som är de ensamkommande barnen.
    Vilseleder de sina tittare?

  3. Pettersson verkar gjort det till en livsuppgift att kritisera. Men när han själv får kritik här på bloggen då stänger han av sina kritiker.

  4. Idioter till politiker ställde till det. Nu blir våldtäkter på löpande band.
    Svenska flickor och kvinnor ska betala priset för regeringens dåligt omdöme och fientlighet mot eget folk!

  5. Och att tänka på, är att det är SAMMA människor (feminister) som hyllar invasionen av män som fördömer bolagsstyrelser etc som har mindre än ”varannan damernas”…. det handlar alltså inte om SAKEN utan om att ställa till jävelskap.

KommenteraAvbryt svar