Matuppror på asylboende i Härnösand: ”Barnen vill inte äta”

INVANDRING. Boende på asylboendet i Waterfront i Härnösand gör uppror mot maten och säger att barnen inte längre vill ha den. Men bilden av att maten skulle vara dålig delas inte av de som driver förläggningen. – Det är en karusell där en liten grupp missnöjda personer tvingar andra att protestera, säger platschefen Anders Hammar.

Under lördagkvällen protesterade boende på asylboendet i Waterfronts lokaler i Härnösand.
En av dem, som vi haft kontakt med, berättar vad som hände.
– Barnen gick ut. De ville till migrationsverket och polisstationen, för de vill ha bra mat nu. De ville ut och inte komma tillbaka, säger han. Enligt honom finns ett utbrett missnöje med maten och han menar att läget är akut.

Platschefen Anders Hammar, känner igen matprotesterna. – Det här är inget nytt. Några få är besvikna på maten, sedan säger de åt flera andra att klaga för att få sin vilja igenom. Och så låter man barnen protestera i deras ställe. Jag frågade ett av barnen varför de var missnöjda, som sa att det inte visste. 

Anders Hammar: – Jag har sett debatten om maten i äldrevården och jag kan säga att hade en sådan tallrik dykt upp här hade jag hållit med om att det var akut. Men här får de ta hur mycket de vill av potatis, köttbullar, gräddsås, lingonsylt, grönsaker, juice, bröd och kaffe. Vi har jättebra kockar. Men det är svårt att göra alla nöjda.

-Pettersson undrar vem som lär barnen klaga…

Allehanda

19 thoughts on “Matuppror på asylboende i Härnösand: ”Barnen vill inte äta”

  1. Passar inte maten åt dessa ”flyktingar” så skall dom inte heller få någon mat. Jag förstår inte va fan dom skall hit och göra när allting var så mycket bättre i ett krigshärjat land som do utger sig för att komma ifrån.
    Dessa parasiter är inte mer flyktingar än mina kallsonger.

  2. Men skriv då avtal med någon kebaberia som lurar på svenskarna hund, katt och åsnekött!

    Då smakar det precis som hemma och blir säkert billigare med svarta kockar.

  3. Det blir att vända sig till flyktingsmugglarna reklamationsbyrå om inte den utlovade all-inclusive håller måttet. De kan få avdrag på priset via resegarantin.

  4. Bara trams….Småttingar är ofta till och från kinkiga..Daddorna får söka ha tålamod med dem,som nyss avvänts bröstet,och mata dem med förtunnad råg- eller korngröt.Vill minnas att mosad banan också va tillämpligt 😉

  5. I en marknadsekonomi finns alltid möjligheten att finna alternativ i utbyte att man ersätter den som tillhandahåller servicen. De borde fråga sig vad de bidrar med till vårt samhälle.

    För att de ska vänja sig vid livet här behöver de överge det beteende som gjorde att deras land är en samling människor som flyr från varandra. Om de har kommit hut för att bli serverade fin mat så förutsätter det att de kan betala för sig och då hade det varit lämpligare att söka som arbetskraftsinvandrare. Med det kommer möjligheten att välja mat givet att någon vill betala för det arbete de erbjuder.

  6. Vill man inte äta det som bjuds så tas tallriken bort och man får vänta till nästa gång det är matdags. Det fick jag lära mig som liten och det borde gå att applicera på dessa individer också.

  7. Det skulle vara intressant att se en sammanställning över vilken sorts mat de som bor på asylboenden klagar över. Eller är det bara så enkelt att maten inte är arabisk? Det nya Sverige skall ju vara mångkulturellt och då ingår maträtter från hela världen i konceptet. Det måste de lära sig inse.

    • Håller med dig Eva, jag skulle också vilja se menyn, och gärna foton på maten som serveras, konstigt att det inte dyker upp? Åldringsvårdens skitlådor har vi ju sett ett par gånger. Skulle vara intressant att jämföra.

KommenteraAvbryt svar