Fler tar båten i år

UNHCR rapporterar att fler araber kommer anlända Europa med båtar från Turkiet i år än under förra året.

1 miljon beräknas anlända med båtar bara från Turkiet och det är fler än som anlände sammanlagt rekordåret 2015. En syrisk man som befinner sig i Grekland säger att familjen är på väg till Åmål och att de struntar i de nya gränskontrollerna.

Förra årets kaos sade sig regeringen vara ovetandes om. Nu har det gått två veckor på det nya året och om regeringen får signalerna redan nu, så borde även de kunna agera med förstånd. Sedan undrar vi alla vad de miljarder som EU pumpar in i Turkiet gör för nytta? Meningen var väl att hejda införseln…

Källa: SR

13 thoughts on “Fler tar båten i år

  1. Svenska Poseidon är bäst anpassad och utrustad för uppdraget. Turkarna tillåter henne att ankra vid sina stränder och släpper migranterna ned från helikopter rakt på bryggan precis när kaptenen tar kafferast.

  2. När det gäller alla ”de syrier” som utlovas livslångt gratis uppehälle i Absurdistan med pengar därtill,finns idag ett reportage om hur detta fungerar i praktiken hos danska Extrabladet.
    Vid gränsen mellan Slovenien och Österrike kontrolleras vilka som verkligen är syrier.Det visar sig vid dessa kontroller,att c:a 30 % av dessa lyckosökare kommer från Marocko ! En video med en av alla dessa bedragare,finns att lyssna till i denna länk från Extrabladet:
    http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/ekstra-bladet-afsloerer-han-er-ikke-fra-syrien/5908210

    • Marockos kung är muslim och han har säkert inget emot att bli av med de fattiga och kriminella i sitt land. Det marockanska kungahuset är väldigt rikt och önskar säkert inte att bli fattiga.
      Att ha välfärd i ett land kostar skattepengar inget som intresserar vissa figurer, bättre och billigare är det att skicka problemen vidare, inte sant Sverige ?!

      • Du har rätt Lena…Vill bara tillägga att Marocko är ett av de mest kriminella länder,som finns på vår jord ! Precis som stora delar av Europa,är det knark och annat missbruk som kräver stora summor…Marockanerna brukar i första hand syssla med olika former av stölder…inte minst fickstölder !

  3. Jag är inte muslim och kritiserat mohamadans ,den fruktansvärda liv och kulturen som jag har rymt ifrån i begynnelsen. har bott över nio år i Sverige, fick avslag på min ansökan om skydd igen.
    huvudsaken är eu vill bara muslimar här sverige är första av de.

    det e inte säkert här längre

    Till ryssland om man får det där

  4. Ja se dessa dumma Eu politiker som varit naiva, förutom Ungern som
    fattade vad det handlar om. Det som kommer att drabba dessa
    Eu politiker är att deras barn och barnbarn kommer att få ett helvete,
    annars har ju dom sitt på det torra just nu .

  5. Har sökt förtvivlat efter den gränsstängning mot Balkan,som Kronen igår skrev om …
    Antingen har den försenats,eller var det en ren ”ente” !
    Vad betr. den buss med 31 ”flyktingar” som skulle överlämnas till Merkel, blev detta ett fiasko.”Mutti” tog helt enkelt inte emot dessa ”stackars hjälpsökande”.Istället fick nu Landratet själv betala för hotellövernattning,i gamla Stasihotellet i Berlin /Pankow !
    Idag får de åka tillbaka till Bayern i oförrättat ärende. Tala om kaos inte bara här i Absurdistan.

    • Nu…Nu börjar t.o.m. tysk TV rapportera om den skärpning som Petterssons Blogg,redan igår informerade om,vad gäller gränsen mot Balkan.
      Vi får som vanligt ha förståelse för,att en sådan nyhet bör behandlas med största möjliga försiktighet.
      Dock nu heter det,att fr.o.m. nästa vecka kommer endast ”flyktingar” med mål Tyskland,att släppas vidare genom Slovenien/Österrike i transit.På så sätt heter det vidare,skall alla som önskar åka till Skandinavien nekas tillträde till EU,redan vid Balkangränsen !
      Som ni säkert alla förstår,måste en sådan stor omställning,peu a peu släppas till de godhjärtade Gutmenschen i Deutschland ! 🙂

  6. Jag undrar bara att hur är det på något sätt ”farlig sjöväg” från Turkiet till Grekland?
    Det är ju endast några kilometer ( 6 ) så det kan man lätt ro.

    Varför använda ordet farlig?

    ossie:

    Förr eller senare kommer vi till situationen att Europa antingen dör bort eller börjar försvara sig.
    Frågan är, är det redan för sent att försvara?

KommenteraAvbryt svar