Statsministern, inrikesminister och polischefen är inte en del av lösningen utan en del av problemet

BROTTSLIGHET. När statsministern, inrikesministern samt polischefen nu säger att de skall gå till botten med något så bör vi nog ställa oss frågan med vad. Eller kanske framför allt, vad de kommer komma fram till. Om det är så att de själva kanske varit, och är, en del av problemet och inte en del av lösningen skriver Johan Westerholm på Ledarsidorna.se och fortsätter med en berättelse av en polis…

”Alla som jobbar här vet att somalier och eritrianer som säljer har ”kabbarna” eller den vara de säljer invirade i små bollar av gladpack i munnen. När vi beslutat oss för ett ingripande måste vi få ut dessa bollar ur munnen för att kunna säkra bevis. Innan de sväljs. De spottar sällan ut dessa genom att vi ber dem snällt. Det enda sättet det går att lösa på slutar oftast i en brottningsmatch på betongen. I nio fall av tio intervenerar ”goda antirasister” som uppfattar denna brottningsmatch som rasism och trakasserier. Allt vi gör är att försöka ingripa enligt lag. I många av dessa fall störs ingripandet på ett sådant sätt av ”den politiskt medvetna allmänheten” att den misstänkte hinner svälja bevismaterialet och brottningsmatchen på liv och död varit förgäves.

Vi drar oss numera för att ingripa. Dels på grund av smittorisken, många av dessa bär på Hepatit C eller HIV, men även de drev som startas mot oss i sociala medier eller i värsta fall på ledarplats i olika tidningar. Vi är inte mer än människor. Vi har familjer många av oss. Familjer som oroas för riskerna vi tar och som far illa när dreven sedan går. För att inte tala om allt onödigt merarbete som dessa ”välmenande” antirasister och ”politiskt medvetna allmänhet” bidrar till.”

Det sista sagt med ett snett dubbeltydigt leende. Som inte når upp till ögonen. Ögonen talar om uppgivenhet. Resignation. Polisen Christer fortsätter:

”Och våra chefer? Strykrädda semi-politiker utan politisk hemvist. De ändrar åsikt i relation till det politiskt korrekta för dagen. För måna om sina egna karriärer och skrivbord. De tittar bort. Ofta är det den enskilde polismannen som ensam får ta smällen. Våra chefer är idag semi-politiker och har sällan eller aldrig behövt ligga i en brottningsmatch på liv och död för att säkra bevis. Aldrig behövt ta hand om en knappt byxmyndig flicka som utsatts för fullbordad våldtäkt av ett gäng utlandsfödda unga män i en kulvert. Aldrig behövt köra in i ett stenregn i miljonprogrammen för att försöka ingripa vid en kvinnomisshandel.

Ordningsvakterna, butikskontrollanterna och de fåtal väktare som jobbar´ i den här miljön har en ännu värre situation. För några år sedan höggs en butikskontrollant ihjäl utanför Åhlens när han gjorde sitt jobb. De tvingas ta de riktigt skitiga jobben i områden ingen, inte ens vi, vill vara i. Vi skulle vilja göra mera för dom men vi har vare sig egna resurser eller våra chefers stöd. Visst, vackra ord i media men internt tycks alla vackra och fagra löften vara som bortblåsta när ministrar och journalister gått sin väg.

Oss poliser har denna välmenande, antirasistiska, allmänhet som ingriper utan att förstå bakgrund och sammanhang fortfarande en viss respekt för. Ibland. Ordningsvakterna, väktarna och butikskontrollanderna – de som ofta verkligen står i fronten – skiter de fullständigt i. De är bara kött.

Har du ändå det dåliga omdömet att gripa en person, eller rapportera en person, av utomnordiskt ursprung får du räkna med att få problem. Antingen med media och välmenande antirasister eller med våra chefer”.

Läs hela inlägget på Ledarsidorna.se 

-Pettersson vill lägga till en liten berättelse…

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

De frånvarande fädernas folk

Hela artikeln i Göteborgsposten år 2007.

14 thoughts on “Statsministern, inrikesminister och polischefen är inte en del av lösningen utan en del av problemet

  1. Den tunna isen som de dansar runt på håller inte. Jag tror inte att någon svensk kommer för att rädda dem när isen brister. Hela landet är ju på väg att sjunka.

    Statsministern och inrikesminister och deras blindtarmar fortsätter blint på den farliga vägen som kärringen Reinfeldt lurade många NAIVA människor att tro på.

    Svenska folkets tålamod är slut och när staten mörkar och inte längre bryr sig om sitt eget land och sitt eget folk då luktar det förräderi.

    Den naiva importen och invasionen av araber måste avbrytas omedelbart. Det finns inget annat alternativ eftersom Sveriges politiker har bara en plan och det verkar vara att skada och förstöra Sverige så mycket de orkar.

    Vad är det som våra verklighetsfrånvarande och livvaktsbeskyddade klåpare till politiker vill uppnå med Sverige? Ska vi bli muslimer och bo i skogen allihop?

    Fattar de att samhället kommer att rasa och bli laglöst?

    Börjar se ut som att det är revolution de vill ha…

    .

  2. Men jag tyckte inte om att polisen tittade på när zigenare bröt sig in i en sommarstuga, ingen åtgärd !!!!!
    När ägaren kom hem från schweiz var stugan så nersvinad att de fick sälja den.

  3. Sverige är en bananrepublik,en skurkstat och all världens grövsta brottslingars paradis.Sverigefientliga folkförrädare sitter vid makten.Svenska folket som arbetar är enbart ”trälar”.Dags att sätta stopp för vansinnet utan gränser.

  4. Det måste finnas en paragraf i lagen om man bidrar till att förstöra ett helt land (Sverige) att man kan straffas för landsföräderi. Med livstids fängelse..

  5. Samhället är farligt illa ute om polisen inte vågar göra sitt arbete för att de som ropar rasist, nazist… har tagit över. Då är det den intellektuella(?), godhjärtade(?) vänstern som tagit över

  6. Lagstiftningen måste revideras allt från regeringsformen till brottsbalken!

    Sverige kan inte ha lagstiftning som försvårar för egna medborgare och underlättar för invällande horder av medeltida individer!

    Lövfen gå till historien som mannen som vågade! I stället för den fege uslingen som bara svamlar!

  7. Ge dessa tre en riktigt stor spark i ändan så att de flyger ut ur landet ,vad tillför dom , inget som gynnar landet som jag ser det .

  8. Tycker synd om Poliserna som jobbar ute i Sverige idag. Måste kännas
    hopplöst att se att dom inte räcker till och inte kan ingripa full ut på papperslösa brottslingar som väller in i landet och ha munkavle från högsta
    polisledningen . För man kan ju se att brottsligheten eskalerar i Europa
    idag efter den stora invällningen av mest ensamkommande män .
    Man läser i olika tidningar att det händer personrån här och där just
    nu ,fast utan signalement på rånarna. Man blir förbannad av denna
    mörkning. Och nu läser jag i GP att en elvaårig flicka har blivit kniv-
    rånad på väg till skolan. Vad är detta samhälle på väg ?
    Ska man inte våga skicka ungarna till skolan längre.
    Sverige har blivit ett otryggt land att leva i pga Reinfeldt och Lövfven
    som har haft det yttersta ansvaret i detta land dom sista nio åren.

  9. Vad regeringens utredning får för resultat förstår vi nog alla vad det blir. 87:an med anhang kommer att skylla på polisen, Eliasson går fri, Röven med anhang blir hyllade av tokvänstern media förvränger sanningen och allt blir som det har varit.. Skulle rätt vara rätt så skall hela gänget fällas och Eliasson få sparken. Jag tycker synd om polisen

  10. Om man ser till att det blir straffbart att stå och peka på någon och anklaga denne för att vara rasist,om det inte finns klara belägg för det ,uf som hets mot folk grupp ,då skulle jobbet bli lättare för poliser o väktare

KommenteraAvbryt svar