Kommun och fack betalar för att lära anställda krypa extremt långsamt

IDIOTI. Trots att vetenskapligt stöd saknas har svenska kommuner de senaste tre åren köpt in kurser i kommunikologi för drygt tio miljoner kronor, rapporterar SR Vetenskapsradion. Även fackförbundet Unionen har låtit flertalet av sina 900 anställda gå sådana kurser och dessutom vidareutbildat ett 50-tal chefer till certifierade kommunikologer. Ett kursmoment är att låta deltagarna krypa ytterst långsamt på alla fyra, något som ska leda till bättre beslutsfattande.

Kommunikologi marknadsförs som läran om det som är gemensamt i förändrings- och utvecklingsprocesser, men är inte resultatet av traditionell forskning och har inte heller blivit vetenskapligt granskad. Kursdeltagarna får lära sig om nyckelfaktorer som leder till högre intelligens, bättre hälsa och bättre kommunikation. En sådan nyckelfaktor är långsamma kroppsrörelser, som sägs underlätta inlärning och leda till högre intelligens. Detta avfärdas enligt radion av modern hjärnforskning som en myt.

-Pettersson är inte förvånat. Det som en gång i tiden kallades sunt förnuft verkar totalt bortglömt. Det borde inte vara så svårt i den kommunala och fackliga världen, det är bara att beslutsfattarna frågar sig själva om de skulle vilja betala med egna pengar. Blir svaret nej så ska de inte göra det för andras pengar heller…

8 thoughts on “Kommun och fack betalar för att lära anställda krypa extremt långsamt

  1. Smarta företagare som tjäna pengar på andras dumhet. Kejsaren är naken, men ingen vågar säga det. Hur ska man kunna bli en bättre beslutsfattare genom att krypa på alla fyra? Jag är övertygad om att någon insett att det handlar om svindleri, men vågar inte säga nått av rädsla för att kallas för dum, därför får kejsaren gå naken utan att någon påpekar det.

  2. Sitter många dysfunktionella individer som utger sig för att vara politiker i både regering, riksdag, länsstyrelser, regioner och kommuner!

    De är med och fattar för befolkningen avgörande beslut i verksamhets och ekonomiska saker! Många har inte orkat med att läsa varken dagordning, beslutsunderlag eller andra möteshandlingar, en del har inte ens orkat öppna kuvertet eller mailet på datorn!

    Det är fan inte konstigt att det går åt helvete när beslut fattas utan kunskap och insikt! Dessutom fattas och fastställs beslut helt beroende på dagsformen hos mötesdeltagarna!

    Inte underligt att vi har ett politikerförakt i landet Sverige!

    Självklart finns det också engagerade politiker som tar saker och ting på allvar, men dessa engagerade politiker utgör mindre än tio procent av politikerkåren!

    Ovanstående hävdar jag med utgångspunkt från en undersökning utförd av ett svenskt bemanningsföretag som visar att av Sveriges arbetstagare är ca sju procent engagerade i sitt arbete, övriga är mer intresserade av sin fritid och den planeras in i minsta detalj på arbetstid!

KommenteraAvbryt svar