Svårt handikappade tvingades tigga av invandrare

INVANDRING. Två bröder misstänks ha tvingat funktionshindrade att tigga i Göteborg, varje dag i flera månader. Nu åtalas totalt fyra personer för inblandning i människohandel – som dragit in minst 300 000 kronor till gärningsmännen.

– Bevisläget är gott. Målsägarna är i viss mån i beroendeställning till de tilltalade och man vet aldrig hur det blir. Men polisen har gjort en noggrann och uthållig spaning. Allting bygger en bild av hur det har varit, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand.

Bland de funktionshindrade offren finns en helt blind, en gravt synskadad och en mycket svårt invalidiserad människa. Totalt är det fem målsägare.

Tre av de misstänkta har suttit häktade sedan november. Det rör sig om två bröder, 42 och 39 år gamla, samt den enes fästmö, 32 år. Samtliga är bulgariska medborgare. Den fjärde personen är en 31-årig man från Makedonien som är innehavare av lägenheten.

Bröderna åtalas för människohandel och fästmön samt lägenhetsinnehavaren för medhjälp.
Brottsligheten ska ha pågått från åtminstone den 1 juni 2015 fram till och med att bröderna greps i oktober och november. De utnyttjade tiggarna har bott i lägenheten på Zenitgatan och dagligen körts ut till olika platser i Göteborgsområdet.

”Så har skett varje dag eller praktiskt taget varje dag utan uppehåll för helger eller vilotillfällen”, skriver vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand i sin stämningsansökan.

En kvinna, som inte kan förflytta sig själv, har exempelvis tvingats tigga i centrala Göteborg där hon suttit fram till 21-tiden på kvällarna, enligt åtalet. Fyra av målsägarna har rekryterats av bröderna i Bulgarien, mot förespeglingen att de skulle komma till Sverige och arbeta.

Intäkterna har de misstänkta gärningsmännen själva tagit hand om. Enligt åtalet har tiggeriet dragit in 400 kronor per dag och tiggare under femmånadersperioden, vilket innebär sammanlagt 300 000 kronor. Men det kan röra sig om ännu mer pengar och polisen har bara kunnat beslagta mindre summor.

-Pettersson säger att det var sådant här som Sverigedemokraterna ville få bort, medan de andra sju partierna och PK-etablissemanget påstod inte fanns…

GP

4 thoughts on “Svårt handikappade tvingades tigga av invandrare

  1. När jag var ung fanns institutioner som inte gjorde annat än behandlade svagsinta individer! Idag finns knappt några sådana institutioner, mycket få svagsinta tas om hand och behandlas för sin svagsinthet!

    De svagsinta var oftast myndigförklarade på grund av sin svagsinthet! De hade förmyndare! Den svagsintes ekonomi och beslut sköttes av förmyndaren och någon rösträtt var inte att tänka på för den svagsinte!

    De svagsinta ansågs inte ha samma verklighetsuppfattning som omvärlden och de ansågs heller inte ha förmågan att göra konsekvensanalyser!

    Efter att de här institutionerna stängdes ner, hände något mycket märkligt i samhället!

    De svagsinta som släpptes ut blev troligen politiker och förståsigpåare!

    Annars skulle det väl inte se ut som det gör just nu!

  2. Enligt statistik från BRÅ så ökar antalet anmälningar gällande Människohandel Tigger.
    2013 var det 9 st, 2014 var det 24 st och 2015 har det hittills anmälts 52 brott, då är ej december månad medräknad.Den slutliga rapporten släpps den 14 januari.

    Det går inte att fortsätta förneka att detta är ett växande problem

  3. Är det inte hög tid att införa lämplighetstester på politiker och väljare? Personer med förvriden verklighetsuppfattning och bristande konsekvensanalys ska inte ha något att säga till om då de bara raserar. De som inte vill oss väl har lyckas skapa en hop narcissister som känner mer än de tänker. Lyckligtvis är verkligheten på väg ikapp dem men de har orsakat omfattande skador som om inte resoluta åtgärder tillgrips hotar vår framtid.

  4. PK-etablissemangets påståenden om detta är ju sagd med kluven tunga och det är med den som dom vanligtvis brukar tala. Finns det överhuvud taget någonting som de sagt eller gjort i dessa tider som är bra ?

KommenteraAvbryt svar