Ensamkommande barn sökte asyl i Finland, visade sig vara 25 år och hade bott i Sverige sedan 2007


INVANDRARVÅLD. I december rapporterades att ett ensamkommande flyktingbarn var anhållen misstänkt för försök till dråp. Den ensamkommande pojken hade rånat en man på cannabis i en park i Helsingfors och knivskurit offret. Nu har det kommit fram att flyktingen i fråga har beviljats asyl i Sverige år 2007 och han är 25 år.

Ensamkommande flyktingbarn röntgen- och tandundersöks i Finland och därför skulle flyktingen inte ha beviljats asyl som minderårig. Däremot är det möjligt att han skulle ha fått asyl som en vuxen med en ny identitet, eventuellt ville grabben ha dubbla identiteter, dubbla socialbidrag och möjlighet att belasta en identitet med brott och skulder och hålla den andra ren.

Nåväl, det här ”barnet” åkte fast men hur många gör det inte?

I fallet har polisen tidigare sagt att tre pojkar på 15-16 år misstänks. ”Nu visar det sig att en av pojkarna är 25-årig man,”. Offret är i tjugoårsåldern.

Den misstänkta 25-åringen är nu häktad. Han har bott i Sverige sedan 2007. Han är nu också misstänkt för att ha förfalskat sina personuppgifter. Mannen har ansökt om asyl i Finland, trots den långa tiden i Sverige.

Samtliga inblandade, även offret är asylsökande.

HS.fi

TIDIGARE 2015-12-20. Två knivhuggna i Helsingfors

Två män blev knivhuggna i Kajsaniemiparken i Helsingfors natten till söndagen, uppger polisen. Det ena offret fick lindriga skador, men det andra offrets skador var allvarliga och krävde sjukhusvård, uppger polisen.

Våldsdådet begicks på den sandplan som ligger närmare restaurang Kaisaniemi eller i närheten av den. – Det uppstod ett gräl mellan två män, varpå den ena tog till ett eggvapen. Den andra mannen fick flera skärsår och blödde krafigt, säger kriminalkommissarien Mikko Halme till FNB.

En tredje man ingrep i bråket och blev också knivskuren. Hans skador var lindriga. Gärningsmannen flydde genast. På söndagsmorgonen grep polisen tre män vars inblandning i fallet undersöks. Undersökningen försvåras av språkproblem eftersom största delen av de inblandade inte har finska som modersmål.

-Pettersson antar att ”Vasabladet” menar att det var ”svenskar” eftersom gärningsmännen inte talade finska…


6 responses to “Ensamkommande barn sökte asyl i Finland, visade sig vara 25 år och hade bott i Sverige sedan 2007

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Det är ju helt otroligt. Och detta upptäcks bara efter brott?

  Gilla

 • Stenbock

  Idag publiceras en annan nyhet ,som visar Europas öppna gränser och dess givmildhet,mot islamsk ohyra…Den nordafrikan som sköts ihjäl i förrgår i Paris,visade sig bo (och erhålla fickpengar) i Recklinghausen i NRW ! Dagligen får vi genom ocensurerade nätet,de nyheter som PK-pressen borde informera om. Hur många sådana gränsgångare med terroristiskt uppsåt finns nu i Europa ? Lähttp://www.krone.at/Welt/Paris_Angreifer_lebte_in_deutscher_Asylunterkunft-Anschlag_auf_Polizei-Story-490398nk till Krone i fallet:

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Vådan av uteblivna kontroller och registreringar vid EU;s yttregräns!

  Vådan av att inte genomföra ålderskontroller vid ankomst!

  Vådan av att inte asylsökande interneras i bevakade inhägnade läger när de ankommer!

  Gilla

 • Trodé

  Svenska media går vänsterns ärenden genom att stödja intag av oanställbara personer. Det påskyndar avveckling av välfärden och skapar större väljarunderlag av fattiga för vänstern.

  Gilla

  • age

   Men vi får det kanske bra som vita slavar i vårt gamla fosterland?
   Det nya herrefolket är ju så driftiga.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: