Skattepengarna som försvann

Det pågår ett bråk inom Västra Götalandsregionen mellan politiker från olika läger. Det visar sig nämligen att den skattehöjning på 35 öre som regionen gjorde för att få balans i sjukvårdens finanser på något sätt har försvunnit, helt eller delvis. Och som vanligt finns det ingen förklaring. 

Istället för att starta året med en ekonomi i balans, så startar sjukvården i regionen med ett rationaliseringskrav på 1 %. Det innebär att ett stort antal vårdplatser kommer att försvinna, något som med tanke på den stora invandringen ytterligare kommer att försämra svensk sjukvård. Grattis alla skattebetalare i VG-regionen som trodde på politikernas löften om att skattehöjningen skulle gå till sjukvården.

Vart pengarna tagit vägen är det ingen som i dagsläget vill redogöra för men Lusharpan har en god gissning. I Göteborg planeras nämligen en nybyggnation att ett sk ”Regionens hus”, avsett att härbärgera alla superbyråkrater som jobbar i VG-regionen. Kostnaden är planerad till 900 mkr och kommer att centralisera alla byråkratjobb till Göteborg. Alldeles säkert en politik som kommer att leda till att landsbygden blomstrar här i regionen. Man kan konstatera VG-regionens politiker uppvisar samma form av hybris som våra självutnämnda godhetsapostlar på riksnivå. Hur den försämrade sjukvården drabbar skattebetalarna struntar man fullständigt i, bara man får sitt fina glaspalats.

Man kan bara hoppas att ansvariga beslutsfattare på något sätt själva drabbas av nedskärningarna. Skulle man som av en händelse vilja dra ner på kostnaderna så har Lusharpan tipset att man kan ta bort den subventionerade sjuk- och tandvården för de människor som vistas illegalt här i landet. Kostnaden motsvarar i VG-regionen ungefär det underskott som man har i sjukvården.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

3 thoughts on “Skattepengarna som försvann

  1. Apropå den i dags dato allt överskuggande ”religionen” brist på pengar.

    ”OM DET RÅDANDE BANKSYSTEMET I SVERIGE SEDAN 1970-TALET

    Tänk Dig att Du betalar för 100 kg potatis – men i 100-kilossäcken finns bara mindre fem kg = en bra affär för säljaren (läs bankerna) och en urusel affär för köparen (läs låntagaren). Skulle Du då protestera ?

    Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna har lurats till att tro att bankerna bara lånar ut det dom har som inlåning och eget kapital. Men det är lögn och förbannad dikt – därför att Fractional–reserve banking-systemet – som godkändes av Riksdagen i Sverige på 1970-talet – ger bankerna möjlighet att låna ut ”ingenting” = pengar som nyproduceras som siffror på en skärm vid utlåningstillfället.
    .

    Och ej nog med det – utan bankerna har därtill rätt att ta hög ränta på dessa luftpengar och kräva full återbetalning med riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst. Folkrättsligt sett så är detta kort och gott bedrägeri och svindleri av allra värsta sorten. Ej mer och ej mindre än så. Att det är lagligt gör ju ej saken mindre bedräglig.

    Det finns rimligen bara en lösning på detta – och det är att staten förbjuder Fractional–reserve banking-systemet – till förmån för att staten själv tar över den nödvändiga nyproduktionen av pengar = Suveräna Pengar.
    .

    Går det ?

    Javisst gör det det. Island har ju redan ”spolat” sitt gamla banksystem efter den finansiella krisen 2008 – och är på väg att lagstifta om att enbart staten skall stå för nyproduktionen av pengar.”

    – slut citat från en bit ned i texten på mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !” https://josefboberg.wordpress.com/2015/02/17/luft-att-andas-och-pengar-att-bruka-finns-det-i-overflod-av/

Kommentera