Fortsatt fokus på att lura läsarna

INSÄNDARE. Södermanlands Nyheters chefredaktör Anna Falk verkar vara dåligt informerad om vad som händer inom den koncern där hennes tidning ingår, Sörmlands Media (Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Sörmlands Nyheter) och tycks fortfarande leva i tron att hon och SN bestämmer över det egna innehållet.

”Fortsatt fokus på lokal bevakning”, är nämligen rubriken på Falks spalt i SN den 5 januari 2016, en meningslös floskel Falk med jämna mellanrum framför istället för att exempelvis förklara för läsarna att SN numera saknar egen ansvarig utgivare och ingår i gemensam redaktionell organisation tillsammans med koncernens övriga tidningar.

En gemensam redaktion som leds och styrs och har sitt säte i Eskilstuna. Sörmlands Media bildades för knappt ett år sedan och främst för att hitta synergieffekter (samordningsfördelar) genom att bland annat kunna dela på redaktionellt innehåll.

Det senare ser läsarna resultatet av varje utgivningsdag där man i SN kan ta del av ”lokalnyheter” som en cykelstöld i Strängnäs, en vit älgkalv i Strångsjö eller en barnmorska i Malmköping som gått i pension.

Det material som alltmer delas mellan EK, KK och SN innebär som alla inser (säkert även Falk) att det lokala materialet i SN alltmer tunnas ut och tidningen har på senare år alltmer förvandlats till en länstidning.

Det vore betydligt bättre och ärligare om chefredaktör Falk debatterade den negativa utvecklingen i sin spalt än som nu underskatta läsarna och upprepa sina slentrianmässiga floskler om ”Fortsatt fokus på lokal bevakning”. Speciellt som hon i samma SN-upplaga fyllt hela sista sidan med en TT-artikel om dinosaurierna, oklart vad den lokala anknytningen skulle vara i den texten.

Skribenten2016-01-05_1318

12 thoughts on “Fortsatt fokus på att lura läsarna

  1. 2016 kommer att bli frälsningens år , jag har sagt upp lokala PK-blaskan och skall skaffa en stor bildskärm och sen avsluta tv licensen , jag känner hur frihetens timma slår och hur skönt det skall bli att slippa betala för propagandan.

  2. Ja så skryter alla tidningsredaktörer i landsortspressen,
    man har några notiser med lokal karaktär sen är resten
    TT nyheter som är censurerade och tillrättalagda, men man
    skryter ändå om sin lokala Status. Själv har jag ännu det
    tvivelaktiga nöjet att ha Ystads Allehanda en kort tid till,
    samma här en fisförnäm chefs redaktör som skryter om
    sin lokala karaktär, han heter för övrigt Lars Mohlin, en
    stor SD hatare som aldrig skrivit en krönika utan på något
    sätt slänga en spya på SD. Det ska bli väldigt skönt att
    slippa läsa eländet, och jag hoppas att många fler följer
    efter!

  3. MittMedia köper hela Promedia av Eskilstuna-Kuriren. kunde man läsa 22 december 2014 i journalisten.se.

    ”Affären har godkänts av de båda bolagsstyrelserna där MittMedia köper EK-koncernens del av Promedia. Det innebär att MittMedia och Promedia nu slås ihop till ett bolag. Den nya mediejätten kommer bland annat att kontrollera 28 dagstidningar, distributionsrörelse, fem tryckerier och ett antal gratistidningar.

    EK-koncernen äger fortfarande en minoritetspost i MittMedia på 8,5 procent.

    ”Vi noterar att MittMedia och Promedia kompletterar varandra såväl kompetensmässigt som marknadsmässigt och det finns alla förutsättningar för en lyckad sammanslagning”, säger Lars-Olov Thim, ordförande i Eskilstuna-Kuriren, i ett pressmeddelande.

    I affären ingår också att MittMedia förvärvar samtliga av EK-koncernens aktier i digitalbyrån Adeprimo.”

    EK-koncernen behöver frigöra ”resurser” tydligen. Vet inte om ”länstidningen SN, har skrivit om detta?

    http://www.journalisten.se/nyheter/mittmedia-koper-hela-promedia

    • Rättelse av mig själv. Naturligtvis ska det stå.

      ”Kunde man läsa 22 december 2015 i journalisten.se.”

  4. Kan ju kanske ha med att göra med spärrade ipnr pga dåligt språk bruk när man får mothugg och blir överbevisad

    • Det får du gärna utveckla, ”Gashi”.

      Vem bestämmer t.ex. på ”lokaltidningen” SN, när det gäller att få kommentera?

    • Men att sakliga inlägg tas bort i ditt älskade Slaskmedia som metro tex bryr du dig inte om med dina muslim cyklop på..

    • @ Gashi
      Nu känner inte jag Pettersson så jag kan inte svara för han, MEN! Pettersson har ingen censur vad jag vet iaf, under den tid jag har varit här så har 1-2 personer? blivit bannade, den ena eller bägge är spyflugan Albin/Spex22 som fick hänga här i månader och bara spy ut sitt Svensk hat.

      Vi var flera användare som påpekade gång på gång att Albin skulle ”bort” men Pettersson lät det fanskapet vara kvar, tills han tyckte att nu får det vara nog.

      Vi har massor av F! flator, Vänsternazister, PK idioter, Sverigehatare som får skriva på bloggen dagligen utan att Pettersson Censurerar de.

      Så NÄ! här finns det ingen Censur, DU! Gashi fick ju skriva, eller?

Kommentera