Greps med 34 säckar begagnade kläder

BROTTSLIGHET. Två män misstänkts för stöld av begagnade kläder från en återvinningsstation i Svenljunga, uppger Borås Tidning. De upptäcktes av en väktare som såg dem lasta in säckarna i en minibuss.

– Väktaren följde efter dem och tipsade oss, säger Thomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen, till tidningen. En polispatrull stoppade fordonet och männen i 30-årsåldern kunde gripas. I minibussen fanns 34 svarta sopsäckar fulla med kläder som skänkts till Myrorna.

9 thoughts on “Greps med 34 säckar begagnade kläder

  1. Naturvårdsverkets och alla andra myndigheters tjänstemän i all sin välmenande glans! Myndigheterna reglerar snart sagt, varenda liten detalj i ditt liv! Går att minska myndigheternas budgetar rejält, många, många miljarder kan sparas in istället för att myndighetsindivider sitter och funderar ut en massa djävulskap för att på alla sätt begränsa medborgarnas liv och leverne!

    Något har gått riktigt fel i Sverige! Myndigheterna har utfärdat föreskrifter som gör att snart går det varken att leva eller bedriva verksamhet i Sverige!

    Hoppas att tjänstemännen på Naturvårdsverket går före med gott exempel och klär sig i lump! Ser framför mig Naturvårdsverkets generaldirektör i begagnade underkläder!

    Insamling av lump och begagnade kläder är ingen ny företeelse, den sedvänjan har alltid funnits! Trots en fungerande marknad för lump och begagnade kläder så börjar myndigheten utföra plockstudier på avfallsstationer!

  2. Svetsaren vill återföra ett gammalt hederligt yrke: lumpsamlarens, dvs de som vandrade land och rike kring dragandes på hustru och barn, där samtliga befann sig på samhällets botten. Av lumpen gjordes papper. Har vi överhuvudtaget något pappersbruk kvar i Sverige. Eller ska vi exportera lumpen till Tredje världens pappersbruk medan vi själva importerar sopor?

  3. Jag hörde på tv hur mycket kläder vi konsumerar per år. Helt fruktansvärt.
    I fjjol köpte jag bara lite nya underkläder.
    Då har någon annan köpt min ranson också

  4. Man kan undra vem kräkmedlet Åsa Romson och Naturvårdsverket har i åtanke som skall bära de återvunna kläderna för inte fan är det invällarpacket de har i åtanke.

  5. Då blir Åsa Romson och Naturvårdsverket glada. De påstår ju att vi återvinner för få persedlar; de har till och med haft några experter som har räknat ut exakt på hekto när hur dålig varje svensk är i dag. Det såg jag i ett långt inslag på TV.

    Nu ska man tillsätta en ny utredning som ska komma fram till hur vi vanliga människor måste bete oss med våra gamla kläder i framtiden. Det är ju tur att överheten tänker åt oss. Jag menar, här har polisen tagit två experter på gamla kläder. Dem kan Romson inlemma i sin expertutredning.

KommenteraAvbryt svar