Den stora majoriteten brott finns alltså kvar även om man skulle sätta helt stopp för invandring

INVANDRARBROTT. Den stora majoriteten brott finns alltså kvar även om man skulle sätta helt stopp för invandring står det i en artikel på DN debatt den 3 januari. 

Den artikeln totalsågas nu av Tino Sanandaji på Facebook. 

Aftonbladets_brottstatistik

DN-debatt om brottslighet: ”Vad gäller minskad invandring som lösning på brottslighet så bidrar gruppen utrikes födda endast med en mindre andel (drygt 20 procent, Källa: Brå) till den totala brottsstatistiken. Den stora majoriteten brott finns alltså kvar även om man skulle sätta helt stopp för invandring.”

Sist Brå rapporterade detta var 2005, om perioden 1997-2001. Då stod de med svenskt ursprung bara för 60 procent av brott även när trafikbrott och andra småbrott räknas in.

”Närmare 60 procent av de nästan 1 520 000 brotten som dessa personer var registrerade för under perioden kan hänföras till personer födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar. Nästan en fjärdedel av brotten är registrerade på utrikes födda och närmare 20 procent på svenskfödda personer med en eller bägge föräldrarna födda utomlands. Brå har, med utgångspunkt från detta, försökt skatta hur samtliga anmälda brott fördelar sig på olika grupper. Bilden förändras då något, främst eftersom även de brott som begåtts av personer som inte är folkbokförda i Sverige kommer att inrymmas. Denna grupp beräknas svara för 7 procent av de anmälda brotten under perioden”

Kriminalvården vägrar redovisa andel utrikes födda fångar, men nämner andel utrikes födda som saknar svensk medborgarskap. Ungefär 7 procent av befolkningen är invandrare utan svensk medborgarskap samtidigt som gruppen utgör 29 procent av de i fängelse. Till detta kommer invandrare med svenskt medborgarskap samt andra generationens invandrare. När det gäller misstänkta för grova våldsbrott som rån och dödligt våld var de med utländsk bakgrund majoritet redan i Brås gamla rapport.

Många av DNs läsare föredrar att leva i ett alternativ universum där invandring har en marginell roll i brottslighet. It’s science!

-Pettersson noterar en liten felaktighet i Sanandajis resonomang, kriminalvården vägrar inte redovisa antalet utrikes födda fångar, de är förbjudna i lag.

HÄR finns rapporten som hänvisas till ovan och lite annat smått och gott.

Är det förresten någon som tror att regeringen har förbjudit kriminalvården att registrera invandrarnas brottslighet om det inte finns anledning?

Varför är den senaste utredningen från 2005 och gäller perioden 1997-2001. Varför inte en färsk undersökning som visar brottsligheten bland invandrare? Föröker politiker och media dölja något?

5 thoughts on “Den stora majoriteten brott finns alltså kvar även om man skulle sätta helt stopp för invandring

  1. Hmm ..Känner folk som jobbar inom kriminalvården . Ca 80 – 90% är
    invandrare eller Eu medborgare från öst som sitter inne. Det är samma i Norge.Det är överfullt . Hela tiden mörkning av pk maffian.

  2. Det påstås att det är en ”liten” grupp på 1% av befolkningen. I dagsläget skulle denna litenhet bestå av 100 000 personer.

    Hur många poliser har vi?
    Hur många militärer har vi?
    Är dessa grupper små eller stora?

    Hittade en siffra på 16000 poliser i Sverige. Det betyder ca 6 våldsverkare/polis.

    • Brå´s statistik är som gammalt bröd, Gammalt och möjligt och ingen sväljer Brå-det. Allt borde vara; färsk vara. Hur många brott begicks 2015´och hur många sitter på anstalter. Av dessa hur många är inrikes födda respektive utrikesfödda. Minns när Hasse och Tage ville släppa fångarna loss

KommenteraAvbryt svar