97-åring misstänks för bidragsbrott – igen

BIDRAGSBROTT. Redan julen 2011 dök den ålderstigna damens namn upp i en utredning kring misstänkt bidragsfuskhärva. Men utredningen lades ner. Nu är 97-åringen på nytt misstänkt för både grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott, rapporterar Hallandsposten.

Polisen fick upp ögonen för 97-åringen redan för ett par år sedan. Försäkringskassan hade reagerat på att kvinnan stod uppsatt som personlig assistent för att hjälpa en handikappad kvinna i 60-årsåldern. Enligt papperen till myndigheten hade 97-åringen arbetet heltid som personlig assistent mellan 2006 och 2011.

I januari 2012 delgavs kvinnan också misstanke om brott. Utredningen fortsatte, men i slutet av 2013 lades den ner – utan att något åtal väckts.

Men nu har den öppnats på nytt. En åklagare vid Halmstads tingsrätt har också kommit fram till att 97-åringen är fortsatt misstänkt. Kvinnan är misstänkt för både grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Tidigare i utredningen framgick det, enligt Hallandsposten, att kvinnan av allt att döma inte haft någon aktiv del i härvan. En man i 60-årsåldern har tidig pekats ut som den som ska ha skött pappersarbetet. Som mest har fem personer varit misstänkta för inblandning i assistansfusket.

-För några år sedan skrev Petterssons ”Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Det blir totalt över 10 miljarder per år eller 4 000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.”

Välfärdsbedrägerier är den organiserade invandrar-brottslighetens nya guldgruva

Läs mer HÄR.

Notera att vi inte har valt att skriva om invandrare, för att de är invandrare utan det är helt enkelt nästan bara invandrare som begått och åkt fast för de stora bedrägerierna hittills.

***

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

8 thoughts on “97-åring misstänks för bidragsbrott – igen

  1. 97 år då har man väl pension? 97 år då bor man väl i särskiltboende eller har åtminstone någon form av hemtjänst?

    Den tjänsteman eller de tjänstemän som beslutat om att godkänna en 97 årig individ som personligassistent ska självklart avlägsnas från sin/na tjänstebefattning/ar! På ren svenska sparkas ut från sin arbetsplats omgående!

    Åklagaren som la ner förundersökningen ska självklart sparkas ut från sin arbetsplats omgående!

    Det kan inte vara möjligt att svenska skattekollektivets inbetalda skatter, ska betalas ut som lön till i de här fallen, totalt inkompetenta individer!!!!

    Fast det är ju klart löntagare har aldrig någonsin arbetat för lönen, utan det har överlåtits till arbetstagarna! Arbetstagarna som förstår att lönen är kopplad till prestation!

    Enligt tidigare genomförd arbetsmarknadsundersökning utförd av svenskt bemanningsföretag är det bara runt sju procent av arbetstagarna som är arbetstagare resten är oengagerade löntagare!

    Verkar som att flest löntagare finns inom tjänstemannasektorn i offentlig verksamhet som t.ex. stat, kommun och myndigheter!

  2. Dessa svekfulla tjänstemän blir ständigt belönade med en mycket bättre tjänst än dom bemästrar inte genom aktuella meriter som bör. Detta system inte bara kostar utan medför att dessa lakejer aldrig har en enda anledning att opponera sig klaga pådet som är orätt eller för den delen helt kriminellt för allt är ju ändå bra i deras värld oavsett hur fel det än är pga otillbörlig bellöning av de lätt manipulerade sosse tjänstemännen utan civilkuraget Sverige skulle behöva. I stället är vi på väg mot det mutbara fy-fan

  3. F.K, som i alla andra sammanhang skickar tillbaks pappret
    om man inte fyllt i perfekt efter en sjukdom, men är tydligen
    mycket behjälpliga när invandrare som inte ens kan språket
    startar assistansbolag med hela klanen anställda??
    Och dom största och grövsta bedrägerierna som har kunnat
    styrkas inträffade när Dan Eliasson satt som högsta höns
    på F:K, och som tack för ett dåligt utfört chefsskap fick han
    en ännu högre tjänst som rikspolischef, det gäller bara att
    ha rätt partifärg, så spelar dåligt utfört jobb ingen roll,
    belöningen kommer ändå! Återinför Tjänstemannaansvaret!

  4. Vi inför samma regler för immigration som Australien (enligt Nigel Farage);

    a) Under 50 år och frisk
    b) Ostraffad
    c) Beredd att ”omfamna den australienska drömmen” (låta sig integreras).

    Äkta flyktingar får tillfälliga uppehållstillstånd och omfattas inte av välfärdssystemen utan detta ombesörjs av Migrationsverket som tillsammans med SIDA erhåller max 0,7% av BNI i anslag.

  5. Men snälla ni det är inte Svenskar det handlar om – för en Svensk kan inte få bidrag. Nej detta handlar om grovt kriminella Landsförrädare som sitter i Svensk riksdag och kallar sig för ”sju klövern” Grövsta värsta gangster genom alla århundraden Svenska sju klöver politiker. Dessa s k bidrag är på grund av dem som delar ut Svensk välfärd till utländska gäst parasiter. Ceausesco och hans fru kom för lindrigt undan = Låt inte sju klöverns gangster koma så lätt undan.! 15.000 Svenskar dör av svält varje år på grund av sju klöverns gangster.

    • Sjuklöverpolitiker, gästparasiter, hur folk stavar eller satsbygger bryr jag mig inte om men låt bli att särskriva!
      Tack och ursäkta mina petitessanmärkningar men det vänder sig i magsäcken när jag läser särskrivningar.
      Blocket är värst, vinter däck, trä båt, motor värmare etc!

  6. Katastrof det fortsätter alla svinerier i all oändlighet………..inför TJÄNSTEMANNAANSVARET och gör NU !
    Morr…………till alla byråkrater som låter detta fortgå !

KommenteraAvbryt svar