Säkerhetsrådets stormakter ense om fredsplan i Syrien

SYRIEN. De fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd har enats om ett förslag till en resolutionstext som stakar ut vägkartan för en fredsprocess i Syrien. Resolutionen väntas senare i kväll antas av hela säkerhetsrådet.

Enligt nyhetsbyrån AFP föreslår medlemmarna att fredssamtalen ska inledas i början av januari.
Enligt Sky News så kräver FN ett omedelbart stopp för alla attacker mot civila och mot civila mål.

De fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd är Kina, USA, Frankrike, Storbritannien och Ryssland.

4 thoughts on “Säkerhetsrådets stormakter ense om fredsplan i Syrien

 1. Ryssland stöder helt den här resolutionen som säkerhetsrådet enats om i FN.
  Det är Ryssland och Iran som vände utvecklingen i Syrien, Assad har uttalat att om stödet från USA och dess allierade till terroristerna upphörde, skulle terroristerna var utraderade på mindre än ett år.
  Syriens utrikesminister uttalade att det syns stora förändringar i hela landet sedan Rysslands inträde och stora områden har SAA kunnat ta tillbaka som Hama, Idlib och Aleppo, som är viktiga områden för Syrien.
  De som har stödd terrorismen i Syrien är Saudi, USA och Turkiet.
  Turkiet hade kunnat starta en större konflikt genom att de sköt ned det ryska planet i ett bakhåll, frågan är om det fanns medgivande från USA och Nato för det handlandet.
  USA är inte den “gode” som många tror, bland annat hela konflikten i Ukraina är det CIA med USA som ligger bakom, där motivet var att få sanktioner mot Ryssland. Det Malaysiska passagerarplanet som sköts ned var Ukrainas flygvapen, som Ryssland också har bevis för, som är självklart att Ryssarna vet vem som sköt ned det.
  USA har startat upp massor med krig sedan andra världskriget, men förlorat samtliga krig och ställt till mycket elände och lidande för folken i de berörda länderna.
  Det enda krig där USA gått ut som segrare var Regans invasion av Grenada, men nu hade Grenada ingen krigsmakt utan endast kustbevakning, men det tog lång tid för USA att få kontroll på ön med 90.000 invånare.
  Reagans orsak var att Cuba hjälpte ön att bygga en flygplats, motivet för flygplatsen var att kunna ta emot större plan med turister, eftersom turismen är den stora inkomstkällan för ön. Reagan trodde att de skulle bli start och landningsbana för stora bombplan som skulle nå även USA och därför skulle socialistregeringen störtas som fanns på ön.
  Det fanns 800 USA studenter på ön som skulle vara orsaken att de invaderade och räddade dem. När marinsoldaterna till slut hittade dem sade de att de inte alls var hotade och hade ingen lust att åka till USA.
  Regimen på ön föll och ersattes med en USA vänlig regering.

 2. Ett till gäng med så “söta” blåögda idioter!
  Det funkar inte. Fru FI kan sjunga we shall overcome tills hon blir blå men det hjälper inte ett dugg!
  Det måste ju vara möjligt för oss att stänga gränserna och bara ta in kvotflyktingar?
  Finns det något som motsätter en sådan strategi?

 3. De bör nu bli ett lämmeltåg med Mohammedaner till Syrien om det blir fred. Det finns ingen anledning att ha dom kvar.

Kommentera