IS i jätteoffensiv – föll mot peshmergastyrkor

ISLAM. Den kriminella muslimska organisationen Islamiska staten har genomfört sin största offensiv i Irak på fem månader, rapporterar Washington Post. Terrorgruppen genomförde ett koordinerat angrepp mot flera platser runt Mosul. Anfallen pågick under onsdagen och torsdagen. Den USA-ledda koalitionen svarade med ett 17 timmar långt flyganfall, där 180 IS-medlemmar dödades. Attacken stöddes av kurdiska peshmergastyrkor.

– Det här var det hårdaste slag som IS delat ut sedan i somras – och peshmerga besegrade dem, säger Steve Warren från den amerikanska militären.

Franska, brittiska, kanadensiska med flera styrkor deltog men Margot Wallström vill inte vara med och bekämpa terrorism, sossarna väntar väl till IS är besegrade innan de börjar ro som de brukar…

Kvinnorna mot IS

Kvinnor kan – Kristen kvinnlig milis sätts in mot IS

3 thoughts on “IS i jätteoffensiv – föll mot peshmergastyrkor

  1. “sossarna väntar väl till IS är besegrade innan de börjar ro som de brukar…”

    Jo, under andra världskriget skickade ju Sverige tillbaka judar, avhoppare och andra flyktingar. När sedan allt stod klart att Hitler skulle besegras började Sverige agera. Det här tycker jag att alla de som säger att vi måste vara lika öppenhjärtade i dag som vi var då har inte studerat historien. Historien om hur Sverige krävde att tyskarna stämplade “J” i alla judars pass så att svensk gränspolis skulle kunna skicka tillbaka judarna utan att de fått kliva av båten. Tyskar som flydde undan Hitlers arméer internerades i nått som kan liknas vid koncentrationsläger, administrerade av Erlander. Sverige har inte genom historien varit något flykting/invandrar vänligt land.

  2. 180 muslimer dödade under en USA-ledd koalition på 17 timmars långt flyganfall är ett tämligen dålig utdelning. Jämfört med vad terroristerna lyckades med på någon timme nu senast i Paris så är Amerikanarna värdelösa,skjuter dom lösplugg eller ?

Kommentera