Frias från våldtäkt på Finlandsfärja trots DNA på könsorganet.

Det var i januari i år som 24-åringen greps och häktades misstänkt för våldtäkt på en Finlandsfärja. Kvinnan var kraftigt berusad och fördes till hytten i tron att hon skulle få hjälp. I tingsrätten dömdes mannen till tre års fängelse för våldtäkt.
Fyra våldtäktsmisstänkta har släpptsoch  nu frias mannen av hovrätten, skriver Dagens juridik.

Hovrätten konstaterar att kvinnan utsatts för sexuellt övergrepp eftersom kvinnan inte kunnat peka ut gärningsmannen och att det vid tillfället fanns flera personer i hytten.

Men nu frias mannen av hovrätten, skriver Dagens juridik. 

Hovrätten konstaterar att kvinnan utsatts för sexuellt övergrepp eftersom kvinnan inte kunnat peka ut gärningsmannen och att det vid tillfället fanns flera personer i hytten.

Tingsrätten dömde mannen till våldtäkt med hänvisning till hennes skador och att det fanns vittnesuppgifter och övervakningsfilmer. Kvinnans DNA fanns på mannens könsorgan och på hans underkläder.

 Nej, det är inte bara 12 procent av de som åtalas för våldtäkt som döms 

Den åtalade mannen hävdar att han fått kvinnans DNA på sig genom att han har haft kontakt med samma föremål som henne. Han menar att de druckit ur samma flaska och att han tagit i hennes telefon.

Hovrätten anser att den stora mängden DNA som påträffats på mannen talar för en ”direktkontakt med en fuktig yta”. Men den tekniska undersökningen visar dock på att DNA-spåren består av annat än slidsekret.

Hovrätten anser det bevisat att kvinnan våldtagits, men att det inte är ”ställt utom rimlig tvivel” att det verkligen är 24-åringen som är gärningsmannen.

I domen skriver hovrätten att kvinnan inte minns hela händelsen och att hon inte kunnat peka ut vem som genomförde handlingen.

 Polisen slarvar med dna-tester – brott klaras inte upp 

HÄR kan ni läsa om de tidigare turerna i fallet med ”svenskarna”

 

8 thoughts on “Frias från våldtäkt på Finlandsfärja trots DNA på könsorganet.

  1. Nämndemanna systemet måste bort ur svenskt rättsystem. Gamla kärringar och gubbar som är livrädda för att bli kalla rasist ska döma invandrare vs svenskar kan ju bara sluta på ett sätt, ”gilla masserotik eller flytta”

KommenteraAvbryt svar