Det svenska rikets nedgång och fall

Per Myrberg sjöng in ”Det svenska rikets nedgång och fall” någon gång på 1960-talet. Vi hade den på bloggen tidigare men den förtjänar mer uppmärksamhet. Texten är gammal men stämmer otroligt bra till bilderna som är från vår tid. 

Inga liknelser i övrigt men ett av historiens mäktigaste riken föll och försvann av samma orsaker som Sverige kommer att försvinna om politikerna och journalisterna får fortsätta som de gör utan att kunna förklara vad som är bättre med mångkulturen än den gamla tilliten mellan människor.

  • Romarna flydde till städerna av bekvämlighet och blev beroende av matimport, möjligheten till självförsörjning försvann.
  • Romarna övergav försvaret av riket och överlät till legosoldater att ta hand om rikets säkerhet.

”De som inte lär av historien är dömda att upprepa den” och nu hotas inte Romarriket utan Konungariket Sverige och ”någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här”.

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

 

1 thoughts on “Det svenska rikets nedgång och fall

  1. Det sägs ju att när fan blir gammal så blir han religiös.
    Och det slog mig idag att vi inte kan skylla allt på hornalister, politiker och massmedia.
    Svensken har skapat helvetet själva, dom har fått ett fritt val, grävt en grop och själv ramlat i den!
    Varje år aborteras över 30.000 svenska medborgare, det är under den tid detta pågått i industriell skala detsamma som antalet invällare vi nu fått på halsen.
    Det kanske finns en gud iallafall och invällarna är hans straff!
    Vi hade möjlighet att fylla ut detta land men vi mördade istället våra barn!

KommenteraAvbryt svar