Riksbanken spår kraftig BNP-tillväxt nästa år på grund av invandringen

EKONOMI. Riksbanken förutspår ökad tillväxt av BNP de närmaste åren, särskilt nästa år där BNP förväntas stiga med 3,6 procents tillväxt. ”Den kraftiga ökningen av antalet asylsökande till Sverige väntas innebära att de offentliga utgifterna ökar, vilket leder till högre BNP-tillväxt och lägre arbetslöshet de närmaste åren”, skriver Riksbanken i pressmeddelandet.

Flyktingsituationen tros inte medföra konsekvenser för penningpolitiken, däremot utesluter inte Riksbanken en sänkning längre fram. Enligt prognosen ligger reporäntan på snitt -0,41 procent vid den här tiden nästa år. Riksbanken skickar också budskapet att beredskapen för att göra penningpolitiken ännu mer expansiv är hög, även mellan de ordinarie penningpolitiska mötena.

-Pettersson läser ”Den kraftiga ökningen av antalet asylsökande till Sverige väntas innebära att de offentliga utgifterna ökar” och tänker på statskulden men den verkar ingen bry sig om…

18 thoughts on “Riksbanken spår kraftig BNP-tillväxt nästa år på grund av invandringen

  1. Riksbanken har haft fel förut. Skattebetalarna i landet kommer garanterat inte hålla med Samt de kommande generationer. Glöm inte att banken vill ha sin makt position kvar så att folk får tigga till sig lån på nåder, annars kan andra uppstickare börja tjäna de pengar bankerna inte får, mycket lömskt att tro Riksbanken politiska utspel skulle vara en fakta det är endast banken och de med mycket stora säkerheter som tjänar något på invandringen. Resten får snällt va med och betala sin garanterat förhöjda skatt pga skenande invandringen slapphänta politiker och ett helt folk undantaget vissa som blint tror på allt. Eller tror alla att dom tillhör Bernadotte släkten de oberörda få som flyter åvanpå allt annat, inget ont om de men faktum kvarstår.
    ALLA KOMMER ATT INDEX REGLERAS fast helt omvänt.
    Där är ju ingen som granskar Riksbankens förfarande.
    Samma gäller våra styrande politiker ingen opartisk granskning.
    Det är ett pajas styre.
    Till ett förlamat folk

  2. Ursäkta en undran, men hur fan kan en invandring där bara en
    bråkdel av dem som kommer hit kommer i arbete, utan istället
    lever på bidrag, att det skulle generera en BNP tillväxt, med
    det resonemanget borde det vara en tillgång att ge alla medborgare
    medborgarelön utan krav på motprestation?

    • Det är det som är så fantastiskt med Sverige till skillnad mot andra länder att i detta fina och trygga mångkulturella land behöver bara ett fåtal jobba och majoriteten kan leva på välfärdsbidrag vilket i sin tur gynnar PK-familjens förljugna svenska ekonomi !

  3. De sju anständiga och demokratiska partierna vågar inte höja skatterna eller dra ner på andra budgetposter för att bekosta invandringen.

    De är nämligen livrädda.

    Om Nisse i Hökarängen och hans vänner Kjell-Åke och Britt-Inger skulle förstå hur dyrt det kommer att bli att försörja invandrarna så skulle de bli fullständigt vansinniga.

    Därför lånar man istället pengarna för man tror att om det ”inte märks” så glider det bara förbi och vi bryr oss inte.

    Vi är lurade.

  4. Ökande BNP???? Utan export av varor och tjänster genererar ingen tillväxt!!!! De ekonomer som nu säger ”tillväxt” borde spärras in!!!! De besitter knappast någon verklighetsförankring, har nog sin förankring i suveräna pengar!

    Självklart ökar den inhemska interna ekonomin vid befolkningsökning men det skapar inte TILLVÄXT ska det var så förbannat svårt att förstå!

    Måttet på Sveriges välfärd blir BNP/antal individer = BNP per individ!

    Ökande välfärd = ökad BNP per individ!

    Minskad välfärd = minskad BNP per individ!

    Alltså ökar befolkningen rejält och samtidigt ökar BNP med någon procent, ger självklart resultatet ”minskad” välfärd! Det är det som just nu sker!

    Lån krävs eftersom att BNP ökningen inte bygger på export av varor och tjänster som kan beskattas, utan det är samma gamla interna pengar som snurrar i systemet tillsammans med ett gäng lånade pengar! De lånade pengarna ska en dag betalas tillbaka med ränta!

    Staten lånar för att upprätthålla skenet av att nu går det bra! Trots att avgrunden närmar sig med stormsteg!

    När vi importerar varor och tjänster och inte exporterar i samma omfattning uppkommer handelsunderskott, vilket i sin tur urholkar landets ekonomi! Pengar lämnar nu landet i en aldrig sinande ström! Dessutom har vi fenomenet med att de så kallade asylsökanden med dagpenning skickar landets pengar till släkt, vänner och terrorverksamhet i en aldrig sinande ström!

    Till den som tror på ”suveräna pengar” vill jag bara fråga ”tror du på tomten också”?

    Nu är vi inne i de Socialdemokratiska ekonomiska svängdörrarna, ingen kontroll på inkomster och utgifter!!!!

  5. Om jag lånar pengar och de sätts in på mitt konto då är jag för tillfället också stadd vid god kassa.
    Ska jag glömma resten, lånet ska återbetalas och på lån räknas ränta.
    Är vi redan muslimer i Sverige, de erkänner inga lån med ränta ?
    BNP borde räknas endast av de förtjänster som GER skatteintäkter, dvs export, inhemsk förbrukning det som tillverkas och kan säljas. Definitivt INTE av tjänster som betalas av skattebetalarna, sjukt !

  6. Hur räknas BNP fram?
    Om jag har ett företag med kostnader på 1 mille, och inkomster på 1/2 mille, så har jag en omsättning på 1 1/2 mille och det låter ju jättebra.
    MEN jag är konkursfärdig!

  7. Statsskulden ökar enormt.

    Produktivitetsökningen är sådant som är kostsamt negativt för svenska skattebetalare;

    Asylindustrin
    Gratis sjukvård/tandvård till illegaler
    Skenande advokatkostnader
    Polisinsatser som orsakas av utlänningar
    Brandkårsutryckningar till anlagda bränder
    Osv. osv.

    • Får mig att tänka på Haiti, det blir kanske bättre för det finns så mycket hjälp från världen där nu sedan katastrofen…………… men korruptionen……………fortsätter !
      Vidriga, giriga och hänsynslösa utan någon som helst moral kommer att fortsätta sin egoism för de saknar moral och uppfostran !

  8. För lånade pengar? Som dessutom aldrig kommer att komma tillbaka i någon form, inte arbeten bland massinvandrarna, inte export, ingenting. Det är bara att kasta pengar i den öken som massinvandrarna skapar av vårt lugna och fina samhälle. Där vi skulle bygga upp ett välfärdssamhälle för svenskar. Istället ges välfärden bort till andra länders folk och de egna trampar våra ledare på. Det är inga goda nyheter, det borde stå KRIS med krigsrubriker i tidningarna.

KommenteraAvbryt svar