Bostadsbaracker ska lösa krisen…..

”Bostadsbaracker ska lösa krisen” är rubriken på en artikel i slasktidningen sydsvenskan. Just denna artikeln som är författad av journalisten Hermod Petersen visar på ett glasklart tydligt vis hur våra politiker i maktposition går in med liv och lust för att byta ut oss.

Under många år var Malmös befolkningsmängd 250000. För några år sedan hade staden tårtkalas då vi uppnådde det magiska invånarantalet på 300000, sedan har det snabbt rullat på. I talarstolar i politiska sammanhang i staden har det från galna politiker uttryckts visionen om att spränga 400000-barriären……vi är där snart låt flyktingströmmen rulla in…..

De styrande i staden S, Mp (och tidigare V) de beter sig som narkomaner, de för oss gamla malmöbor bakom ljuset då de vill ha fler och fler och mer och mer andra länders medborgare hit men aldrig talar om varför och vad det egentliga syftet är.

Vi gamla malmöbor är för den politiska eliten beiga och trista, vi är som något som sitter som en liten bromsklots för den nya staden där hela världen ska bo. Jo faktiskt är det så, min stad har som intention att alla världens folk ska vara representerade i Malmö och här ska alla leva i en enda stor lycklig familj i största harmoni………I rest my case….eller på redi skånska JAG HAR FÅTT NOKK.

Under det senaste halvåret har det blivit så tydligt för gemene man att de styrande är godhetsknarkare som kommer att stjälpa allt det som tidigare generationer byggt upp för oss att förvalta. Det vi lämnar efter oss blir inte alls kul för våra efterkommande, Malmö och hela nationen behöver avgiftning mitt i systemkolapsen.

Hermod Pedersen har ordet:
——————————————————

Nya regler, fler handläggare och – framför allt – en massa bostadsbaracker.
Så hoppas Malmös politiker kunna klara att ta emot de flyktingar som kommer och lösa en akut bostadsbrist.

Bostadsbaracker ska lösa krisen
Publicerad 13 december 2015 13.07 · Uppdaterad 13 december 2015 15.41

Malmö står inför en dramatisk befolkningsökning de kommande åren. Om fyra år kan staden ha växt med 33 000 nya invånare till 357 000 invånare.

Läs också: Befolkningen ökar dramatiskt
Görs ingenting snabbt kan bostadsbristen snabbt bli katastrofal.

Konkret innebär befolkningsökningen att Malmö behöver 16 000 nya bostäder — eller 4 000 bostäder varje år fram till 2019.

Det är en enorm utmaning.

Litet statistik:

De senaste tio åren har det i genomsnitt byggts 1 300 bostäder om året i Malmö.
De senaste fem åren, 2009-2014, byggdes det 5 851 bostäder. Totalt.
Ett toppår, som 2015, har det beviljats bygglov till 2 713 bostäder.
Hur man än räknar är det långt till 4 000 bostäder om året.

– Vi måste försöka maxa allt, säger byggkommunalrådet Karolina Skog (MP).

Kommunstyrelsens ordförande, Katrin Stjernfeldt Jammeh, har redan varnat för att ”det kommer att krävas krafttag från alla håll” inom kommunen.

Stjernfeldt har tillsatt en särskild ledningsgrupp, där alla kommunalråd med beredningsansvar ingår. Gruppen har fått order om att ta fram en snabb krisanalys, som ska presenteras för kommunstyrelsen i mitten av januari.
– Sen kommer vi att bestämma nya mål för bostadsutvecklingen, säger Karolina Skog.

Det har redan utgått direktiv till MKB att hitta nya lösningar på stadens akuta bostadsbrist. Det kommunala bostadsföretaget tittar nu på vilka obebyggda tomter som man äger där det snabbt skulle gå att sätta upp bostadsbaracker.
– Vi behöver utnyttja alla attraktiva bostadslägen i staden på ett bättre sätt, säger Karolina Skog.

Hon tar Nyhamnen som ett annat exempel. Här har kommunen påbörjat ett stort planprogram som ska omvandla det gamla stations- och hamnområdet till nya kontor och 3 000 bostäder. Men det dröjer flera år innan kommer att byggas bostäder här.
– Det här är goda bostadslägen som vi skulle kunna utnyttja redan nu.

Hur då?
– Vi måste tillåta tillfälliga boende, typ moduler, på flera outnyttjade tomter.

Bostadsbaracker?
– Ja, vi skulle kunna ställa dem på tomter som redan är tänkta för bostäder, säger Karolina Skog.
– Det behövs också en ny typ av stödboende eftersom det i siffran 4 000 ingår 900 ensamkommande flyktingbarn. Vi måste godkänna tillfälliga bostäder på helt nya sätt, vi måste få fart på nya saker direkt.
——————————————

15 thoughts on “Bostadsbaracker ska lösa krisen…..

  1. Langar kvarteren är bra tänk om alla dessa stenkastare hade utbildat sig i stället för att sälja knark mm då hade det börjat jäsa på riktigt vad skulle våra duktiga politiker då ljuga ihop för den gruppen!!?? Nä om dom fick mer förstånd skulle dom gå raka vägen och mörda alla våra kära politiker därför är det bra om dom säljer knark bara, tycker politikerna!!!!!!!!!!!!!!

  2. Bostadsbaracker?
    – Ja, vi skulle kunna ställa dem på tomter som redan är tänkta för bostäder, säger Karolina Skog.

    Jättebra idé för då går det lättare att bygga ”permanenta” bostäder där . . eller . . hur??

  3. Anarki i humanitär anda. Sverige är i kris för att muslimer slåss. Som de alltid har gjort, men nu är det vårt fel, dessutom ansvar, enligt pk- jiddrarna.

  4. Går det inte att stoppa skatteutgämningsbidraget Till invånarna i Malmö det är ca 4,5 milijarder om året. från oss skattebetalare i Sverige. Man kan konstatera att det är sossarna som styr i Malmö då är det bara bidrag som gäller….

  5. Malme bygger kåkstäder i egen regi…. smart. Normalt ”byggs” dessa av de fattiga själva med bråte, mög och bränne som de samlat ihop. Kan gissa att man av provokativa skäl kommer att lägga dessa granne med de nya fina områdena på Hyllie och Toftanäs.

KommenteraAvbryt svar