Nyanlända ska få praktikplats på bondgårdar

INVANDRING. Lantbrukarnas riksförbund (LRF) får tre miljoner kronor av regeringen för att genomföra en förstudie om landets bönder kan erbjuda praktikplatser och boende till nyanlända flyktingar, rapporterar DN. Förhoppningen är att få fram flera tusen praktikplatser inom skogs- och lantbruk.

Intresset bland lantbrukarna är dock svagt, visar en medlemsundersökning som LRF har gjort. Endast 10 procent av de tillfrågade säger att de själva är intresserade av att erbjuda boende eller praktikplatser.

-Pettersson inser att demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) som håller i satsningen är otroligt naiv och okunnig.

Dagens lantbruk är högteknologiskt med maskiner som kostar miljoner och det går inte att sätta getherdar på dessa, att ha bra hand med djur och köra traktor räcker inte…

Däremot skulle nyanlända kunna röja sly, skotta snö, plocka bär och frukt och annat där man använder händerna eller enkla verktyg…

27 thoughts on “Nyanlända ska få praktikplats på bondgårdar

  1. Ja, man får slå sig för pannan, har debatterna och ropet på hjälp från bönderna ignorerats helt? Småskaliga gårdar får läggas ner dagligen, den som lyckas hålla huvudet ovanför vattenlinjen kämpar för sin mjölk, åkrar ska stå i träda, och nu jävlar ska det ut nybyggare i skogarna….är så stolt över våra bönder som kämpar, det är ett släkte som inget annat och är det några som värnar svensk natur så är det dom. Bonden vill vara självständig så ja, här får vår regering stöta på motstånd…med all rätt.

  2. Centern hade i valet 2010 samt 2014 Mindre än 0.5% i Rinkebys alla valkretsar, Rosengårds alla valkretsar, Hammarkullen, Bergsjön, Botkyrka, Skärholmen, Tensta, Husby… orkar inte mer….
    Vem är förvånad? Maud Olofsson snackade FÖR mycket om jobb samt VEM HAR SETT EN NEGER I EN TRAKTOR?

  3. Det är nog inte bara ifråga om det verkliga livet på landet, arbetet på en bondgård eller inom skogen som Alice Bah Kunke är okunnig…….

  4. Men vad ska dom göra i ett automatiserat skogsbruk eller jordbruk? Vi har inga arbeten för drängar och pigor längre på våra gårdar. Och jag tvivlar på att bönderna skulle släppa upp en åsneförare från Somalien i sin traktor värd 3 miljoner. det finns dumhuvuden, idioter och så svenska politiker.

      • Det finns inga som helst belägg att samerna är ursprungsbefolkning. Att någon nordasiatisk stam skulle hunnit före de nordgermanska stammar som följde inlandsisens avsmältning genom att korsa halvannan kilometer tjock avsmältande inlandsis vore inte bara heroiskt utan även uppseendeväckande.

        De flesta svenskar idag är ättlingar inte bara till de nordgermanska stammarna utan även till den fyrtiofem tusen år gamla person som hittades i södra Ryssland och som Köpenhams universitet lyckats DNA-bestämma.

        Sedan måste jag tillägga att de största rasisterna som jag mött har hävdat urfolksstatus fast de är födda och uppväxta i kungliga huvudkommunen och bara sett vilda och halvtama djur på Skansen. Inte minst de två systrarna från Södermalm av blandursprund som statstelevisionen så omhuldar.

  5. Stackars djur om d ska vara i nötdjursbesättningar kanske de kan mocka i något svinstall, haha. Annars ogräsrensning verka vara det mest troliga att de ev kan klara.

  6. Först drar man in all service från landsbygden, och sen
    begär man att landsbygdens folk ska ställa upp och
    rädda regeringens alla helidiotiska beslut genom att
    ta hand om folket som lockats hit med svulstiga förmåner!
    Nej tack! För övrigt är dom inte intresserade av att bo
    på landsbygden, dom vill bara vistas i stora gäng så
    att dom kan spela ut tuffheten, hade vedebörande
    hittat på jävelskap på Bondgården hade han fått smaka
    bondens hand, stor som ett dassalock!

  7. Först så slår man ihjäl svensk glesbygd med alla till buds stående medel!Sen ska ”de gröna näringarna”ta hand om all skit som våra folkvalda släpat in! Ja herregud vilka dårar!

  8. Stackarn djur, plågar dom inte djuren så idkar dom tidelag med dom.Var inte dessa horder med bidragssnyltare högutbildade?Varför ska dom jobba med jordbruk när dom har högre utbildning.

  9. Och varför har man inte gjort detta innan? Jag har i många år frågat min kloka hund på passagerarsätet när vi kör genom orter där ogräset växer i asfalten, hus inte målats på 50 år, där banvallen ser ut som fan, skräp ligger i drivir, skrotbilar etc etc. Han brukar titta på mig och i hans ögon står svaret, ”det förstår du väl att arbetslösa inte ska behöva göra sånt skitjobb…”

    Att lantbrukarna inte vill vara dadda åt asylanter och ensamkommande ljugister är så självklart… den som ställer en så korkad fråga visar att den inte har den minsta aning om vad det innebär att vara lanrbrukare.

KommenteraAvbryt svar