Skillnad på välgörenhet och välgörenhet

Media arrangerar stödkonserter till stöd för flyktingar. Artister gör likadant och skriver debattinlägg om deras insatser för ensamkommande….

….hjälporganisationer går man ur huse för att hjälpa asylsökande, Svenska kyrkan propagerar och öppnar sina pärleportar, våra politiker vräker ut skattemiljarder, vi svenskar ska avstå att köpa julklappar, företag skänker pengar till flyktingar istället för att ge de anställda någon form av uppskattning för sitt slit osv osv, men…

…denna givmildhet gäller bara flyktingar.

Vi har tidigare läst om socialt utsatta svenskar som numera puttas undan och inte längre ges den hjälp de tidigare fått, som exempelvis de hemlösa i Malmö som puttats undan när det prioriteras, i Sundsvall där de hemlösa demonstrerar för sin rätt till samma bemötande som rumänska tiggare eller i Stockholm där tiggare jagar iväg stadens hemlösa.

Det visas allt oftare vilka ”det godhjärtade Sverige” prioriterar och inte ens Sverige socialt utsatta klarar sig undan, men det är inte bara denna utsatta grupp som man inte ser på med lika godhjärtade ögon som på tiggare och asylsökande.

Kan det bli tydligare än exemplet där den forna Ace Of Base-stjärnan Jenny Berggren bjöd in till en välgörenhetskonsert i Lund. Intäkterna för denna konsert skulle uteslutande gå till Barncancerfonden. 12 personer hade köpt biljett och nu ställs konserten in. TOLV personer för helvete! Så mycket omtanke om barn med cancer fanns alltså hos Lundaborna.

Annat är det i Lund när det gäller omtanken om flyktingarna.:

Svenska kyrkan i Lund arrangerar en stödkonsert för flyktingar med ett stort artistuppbåd och tal av prominenta gäster.

I Lunds konserthus arrangeras en operagala med flertalet artister från både Sverige och andra länder.

I Dalby kyrka arrangeras en stödkonsert av ideellt arbetande människor som engagerar sig i flyktingar.

Skolklasser och idrottsföreningar i Lund skänker pengar till flyktingar.

Stor manifestation för flyktingar på Stortorget i Lund.

Katolska kyrkan i Lund engagerar sig i flyktingarna.

Elever och lärare på Hjärupslundsskolan anordnar en insamling till flyktingar.

Några exempel. När det gäller att stödja barn med cancer är viljan inte lika god. Bara TOLV personer i Lund ville visa sitt stöd för dessa barn som drabbats av denna hemska sjukdom.

4 thoughts on “Skillnad på välgörenhet och välgörenhet

  1. Lund ligger i Skåne. Undrar om det nu är skåningarnas hämnd på oss svear som tvingade dem bli svenskar på 1600-talet. Det tog ju flera hundra år innan de var assimilerade.
    OM de nu verkligen är det.

KommenteraAvbryt svar