Många döda i självmordsdåd i Tchad

Minst 27 personer har dödats i en rad självmordsdåd på en ö i Tchadsjön, enligt en säkerhetskälla, och över 80 har skadats.

Tre självmordsbombare detonerade sina sprängladdningar på olika ställen på en marknad på ön enligt källan, som vill vara anonym.

Detta rapporterar TT som då blir min källa. Tchad ligger i centrala delen av östra Afrika, och är eller var bättre än muslimer av sunni islamister var när landet var en fransk koloni.

Det har länge varit spänt där mellan sunnimuslimer, som är den värsta formen av muslimer, och vanliga ödmjuka kristna, som Olli håller som minst tusen gånger bättre än sunnimuslimer.

Men här får vi vänta på att någon muslimsk sekt tar på sig morden. Det kan ta lång tid i den här delen av Afrika innan vi får veta något mer.

Jag eller någon annan av Petterssons skribenter kommer att återkomma om och när något mer kommer fram före midnatt. Under tiden kan ni läsa Lenas länk i sin kommentar.

Tchad är mångkulturellt enligt Wikipedia, och är hem för över 200 olika etniska och språkliga grupper, enligt uppslagsverket.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tchad

Enligt Berit på bloggen Every Kinda People stannade det vid 27 döda och 90 skadade. Jag litar på Berit, så hon blir min andra källa.

 

9 thoughts on “Många döda i självmordsdåd i Tchad

  1. Olli det är lördag kväll och jag har bakat under dagen, nu blir det inga mer kakor för idag. Mellan minutklockans pinglande så har jag läst på Petterssons utmärkta blogg.
    Min man satte just på det här programmet från Katedralen i Strasbourg ett ljusspel från sommaren 2015 Så IMPONERANDE !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=-haQy9GjVh8
    Vi västerlänningar är FANTASTISKA !

    • Olli ja jag är hemma. Jag känner mig oftast hemma där jag placerar min resväska, ganska skönt att inte vara så bunden, det är osäkert på många håll ,så bäst att vara redo.

    • Bra att du är flexibel Lena och hej på dig igen. Har du sett att Tchad är ett mångkulturellt land. 200 olika etniciteter och språk. Men det är väl bara bra och våra PK:ister kan väl vara nöjda, medan vi får vara nöjda med att få vara rasister. Kan det verkligen vara Frankrike som har skapat mångkulturen, eller är det araberna,

      • Olli. det är värdelösa, korrumperade, giriga och egoistiska varelser som tror att de kan leva för evigt !
        Skamligt är det !

      • Olli hej på dig, du är också tillbaka bra, alla med erfarenheter behövs mer än någonsin !

Kommentera