Många döda i självmordsdåd i Tchad


Minst 27 personer har dödats i en rad självmordsdåd på en ö i Tchadsjön, enligt en säkerhetskälla, och över 80 har skadats.

Tre självmordsbombare detonerade sina sprängladdningar på olika ställen på en marknad på ön enligt källan, som vill vara anonym.

Detta rapporterar TT som då blir min källa. Tchad ligger i centrala delen av östra Afrika, och är eller var bättre än muslimer av sunni islamister var när landet var en fransk koloni.

Det har länge varit spänt där mellan sunnimuslimer, som är den värsta formen av muslimer, och vanliga ödmjuka kristna, som Olli håller som minst tusen gånger bättre än sunnimuslimer.

Men här får vi vänta på att någon muslimsk sekt tar på sig morden. Det kan ta lång tid i den här delen av Afrika innan vi får veta något mer.

Jag eller någon annan av Petterssons skribenter kommer att återkomma om och när något mer kommer fram före midnatt. Under tiden kan ni läsa Lenas länk i sin kommentar.

Tchad är mångkulturellt enligt Wikipedia, och är hem för över 200 olika etniska och språkliga grupper, enligt uppslagsverket.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tchad

Enligt Berit på bloggen Every Kinda People stannade det vid 27 döda och 90 skadade. Jag litar på Berit, så hon blir min andra källa.

 


9 responses to “Många döda i självmordsdåd i Tchad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: