En våg av åldringsbrott svepte över Skåne

BROTTSLIGHET. En våg av åldringsbrott svepte över Skåne under torsdagskvällen. Inom loppet av några timmar på torsdagen blev fyra äldre kvinnor bestulna i sina hem. ”Under all värdighet”, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Första fallet inträffade i Malmö vid 17.40-tiden. En 87-årig kvinna på Edward Lindahlsgatan fick ett telefonsamtal från någon som påstod sig ringa från bostadsbolaget MKB. Personen i luren hävdade att de snart skulle skicka någon för att kontrollera vattnet. Och strax därefter ringde det på kvinnans dörr och en man släpptes in av 87-åringen. Efter att ha tittat in i badrummet försvann mannen. Då upptäckte 87-åringen att både smycken och pengar saknades.

– Kvinnan blev självfallet skärrad. Men hon ska inte ha skadats fysiskt, säger Stephan Söderholm till SVT Nyheter Skåne.

Tio minuter senade drabbades en 88-årig dam på Vikingsgatan i Helsingborg. En okänd man knackade på och bad om ett glas vatten. När han lämnade bostaden hade han tagit med sig kvinnans kontanter och ett halsband. Kvinnan klarade sig undan fysiska skador, men blev rejält skärrad enligt polisen.

En annan 88-årig kvinna bestals samma eftermiddag i sitt hem på Kadettgatan. En man lurade sig in i kvinnans bostad och lade beslag på ett armband och pengar.

Signalementet på tjuven stämmer väl med den man som några timmar senare bestal en 90-årig kvinna på Frösögatan i Rydebäck. Den gamla kvinnan blev uppringd av en kvinna som meddelade att vattenledningarna skulle kontrolleras. Strax därpå dök mannen upp. Efter att ha blivit insläppt lurade han med sig den gamla kvinnan in på toaletten medan en medhjälpare sökte igenom bostaden.

En fjärde äldre kvinna, även hon i 90-årsåldern, blev på torsdagseftermiddagen bestulen på sin plånbok av tre kvinnor i en hiss på Drottninggatan.

Under kvällen inträffade ytterligare två fall som följer samma mönster, ett i Malmö och ett i Hörby.

– Men där har vi inte så mycket uppgifter ännu eftersom de har inträffat alldeles nyligen, säger Stephan Söderholm.

Polisen ser just nu händelserna som isolerade incidenter, men hoppas på att göra fynd i bostäderna som kan knyta gärningsmännen till brotten. Ännu har ingen kunnat gripas.

– Vi hoppas kunna hitta fingeravtryck och DNA. Att ge sig på 90-åriga damer i hemmet är under all värdighet, säger Stephan Söderholm.

– Vi känner igen tyvärr igen tillvägagångssättet och kan bara än en gång uppmana alla att aldrig öppna dörren för någon okänd människa, säger polisens informatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

-Pettersson ser att det finns signalement men att det tydligen inte är viktigt att delge allmänheten det.

Nåväl, jag minns polisen som sa att det är riktigt att vi för register över romer men vi för inte registret för att de är romer…

 

5 thoughts on “En våg av åldringsbrott svepte över Skåne

 1. Jag håller Stefan och Åsa som personligen huvudansvariga för såväl dessa som alla andra brott i asylinfernots spår. I min fantasi regisserar någon en film där båda kidnappas och bestraffas!

 2. Det är tydligen ett mycket empatiskt vänstertroll inne på sidan. Visar bara hur vänstertroll fungerar. Det är bara att hoppas att de har någon gammal mormor eller farmor som blir utsatta. Men de kanske redan har visat sitt rätta jag på hemmaplan så deras äldre inte stått ut utan tackat för sig.

 3. Hade detta land styrt av friska människor så hade detta iofs inte hänt då dessa avgrundsdjupa pissavskum som styr aldrig fått tillfälle att låta andra pissavskum härja fritt. Men ponera att det ändå skett. Då hade media gått ut med signalement och poliser med hundar hade jagat avskrädet plus att hela områden där detta hänt hade fått instruktioner att alltid ringa till bostadsbolagets officiella nummer för att verifiera om den som påstod sig vara därifrån verkligen var det och att allt stämde.
  Sannerligen, sannerligen ett mycket sjukt land.

 4. ”Den fria rörligheten” som moderaten Fredrik Reinfeldt vurmade för och ”öppna ditt hjärta”-politiken får mycket negativa konsekvenser för Sveriges befolkning. Borta är den tid då man kunde ställa en cykel olåst utan att den blev stulen, – drygt 40 år av Socialdemokratisk SIGNALPOLITIK har betytt att vi nu sitter rejält i skiten, 87:an har i sin naivitet röstat fram rötägg till politiker som inte sett till Sveriges och dess befolknings bästa.
  ÅLDRINGSBROTT förekom i stort sett aldrig i Sverige innan invällningen av slödder tog fart, det ansågs som ett av de lägsta brott en man eller kvinna kan begå. I Sverige får detta brott inga konsekvenser, det är svårt att bevisa, brottsoffret är kanske också inte i stånd att ge signalement och annan adekvat information, – hur kommer man själv att vara om man blir 80-90 år ?!
  SOCIALDEMOKRTERNAS OFFER blir de svagaste i samhället, de som pratat så mycket om TRYGGHET verkar för en gigantisk massinvandring av 50-100.000 muslimska bidragsturister per år! JAG SÄGER VI SKA INTE TA EMOT EN ENDA JÄVEL!
  De som ger sig på gamla damer måste se upp så INTE jag är i närheten….Allt kan hända om fel person får se detta, dessa romer verkar jobba i grupp och offren är hjälplösa äldre och svenskarna bryr sig inte, dessa rån går snabbt och om någon ser något så bryr de sig knappt! Lyft åtminstone på mobilen och iaktta, ring polisen och lämna uppgifter. Polisen är en myndighet och ÄR SKYLDIG ATT TA UPP EN ANMÄLAN OM BROTT….!
  FEGT AV SVT OCH HATMEDIA ATT INTE LÄMNA UT SIGNALEMENT PÅ FÖRÖVARNA!

Kommentera