Huvudjägaren Ammar al-Ziadi utreds för krigsbrott


INVANDRING. Birkalands tingsrätt har häktat en 29-årig utländsk man som på sannolika skäl misstänks för krigsförbrytelse. Enligt Centralkriminalpolisen (CKP) skedde detta i Irak sommaren 2014. Mannen greps i fredags.

Centralkriminalpolisen utreder fallet i samarbete med Skyddspolisen och utländska myndigheter.

Krigsförbrytelse kan betyda många olika företeelser. Till exempel tortyr under krig klassas som krigsförbrytelse. Det kan också vara missbruk av den vita flaggan, fiendens flagga eller arméuniformen. Krigsförbrytelse kan ge fängelsestraff från ett år till livstid.

Universitetsforskare Martti Lahti på Institutet för kriminologi och rättspolitik vid Helsingfors universitet säger att en krigsförbrytelse utreddes senast i Finland 2006. Före det hade inte krigsförbrytelser utretts på över tio år.

Finnarna tror att han slagits med shia-milisen mot IS i Irak.

HS.fi

-Pettersson har fått uppgifter från vårt östra broderland att det gäller mannen nedan. Det verkar vara en trevlig kille.

Ammar al-Ziadi heter huvudjägaren. Han är irakier från Bagdad och har krigat i Syrien. Han kom till Torneå-Haparanda den 21 september så vi får hoppas att finnarna plockar in honom, Mona Sahlin och Co lär inte göra det.

Det är inte säkert att han är IS-krigare, jag ser inga sådana symboler på bilderna. Han kan vara dessertör från Iraks eller Syriens styrkor eller någon annan grupp.

 


6 responses to “Huvudjägaren Ammar al-Ziadi utreds för krigsbrott

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: