Förskola erbjuder inget alternativ till fläskkött, det går bra enligt begreppet Darura

INVANDRING. Äter inte ditt barn fläsk? På privatägda förskolan Runstycket får du i sådant fall skicka med en matlåda hemifrån om det ska bli någon varm mat.
Det kan vara indirekt diskriminering, enligt lagen.

På måndagar brukar Runstyckets förskola i Husie servera griskött i någon form. Men barn som av religiösa eller andra skäl inte äter fläsk får inget varmt tillagat alternativ.
– Barn som inte kan eller vill äta korv får till exempel kokt ägg och keso istället, vilket vi meddelat förskoleförvaltningen. Vi tvingar inga barn att äta fläskkött och det finns alltid mat till barnen, säger Helen Widman, styrelseordförande och ägare till Runstyckets förskola.

På förskolan går 97 barn, varav 6 barn inte äter fläskkött, enligt Helen Widman.
– Föräldrar har uttryckt oro för att det tillagas fläsk i köket, och då har jag sagt att det går bra att barnen tar med sig mat hemifrån. – Men då har föräldrarna förstått det som att de har varit tvungna att skicka med mat. Det har blivit en informationsmiss, säger Helen Widman.

-Pettersson anser till skillnad från den okunniga hattidningen Sydsvenskan att det går bra att servera fläskkött till alla och att det inte finns några religiösa skät att inte äta fläsk. Judar och muslimer har liknande religiösa regler men vi har aldrig haft några problem med judar i skolorna och det behöver inte vara några porblem med muslimer heller.

Det finns nämligen något som heter Darura, det är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

− Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er! Så mitt råd till förskolan är servera fläskkött om inga medicinska skäl föreligger. Religionen islam har vi nog av ändå, de kär med taktigen droppe för droppe.

16 thoughts on “Förskola erbjuder inget alternativ till fläskkött, det går bra enligt begreppet Darura

 1. Tror någon på allvar att svenska fattig pensionärer har råd att välja bort mat som inte faller på läppen?

  Många svenska fattig pensionärer äter hundmat, de goda grytorna från VoV, Friskies, Doggy med flera!

  Ät maten och låt maten tysta munnen, med andra ord (håll käften) börjar fan få nog av medeltida påhitt!!!!

 2. Pettersson: nu blev du ateist igen ( jämfört med inlägg om Gina).
  Så här säger bibeln “Ty se, Herren [Människosonen, Messias] skall komma med eld, och hans vagnar skall vara som en stormvind. Han skall låta sin vrede drabba med hetta och sitt straff med eldslågor. Ty med eld och med sitt svärd skall Herren gå till rätta med alla människor… de som äter svinkött och andra styggelser, ja, också möss, de skall alla förgås, säger Herren” (Jes 66:15-17).

  Lycka till :).

  • Gammel testamentliga bokstavstroende är en styggelse!

   Kristendomen bygger på Nya Testamentet!

   Det är en av skillnaderna mellan Islam och kristendomen!

   Kristendomen försöker vara en religion “i tiden” och inte i forntiden, vilket är fallet med Islam! Där stannade tiden och allt annat på medeltiden, ingen utveckling och ingen modernisering överhuvudtaget!

   En för utövarna förtryckande religion, där döden står över livet!

  • Malmöbo, jag är ateist i en kristen kultur. Du kör med gamla testamentet som är en kopia på judarnas toran och som Muhammed gjorde en dålig kopia på.

   Kristendomen kommer från nya testamentet och det är skrivet av människor och kan ändras och moderniseras av människor. Tyvärr kan inte islam ändras eftersom det är guds oföränderliga ord.

   Men muslimerna borde fatta begreppet darura, det har de säkert hört talas om och du med men ni försöker hela tiden…

   • Nej Pettersson, jag får be dig att läsa i nya testamentet
    Matteus 5:17-18
    17 Tro bara inte att jag har kommit för att upphäva Moses lag och det profeterna sagt. Nej, jag har kommit för att uppfylla dem och för att de ska förverkligas.

    18 Jag försäkrar er: Varje ord i lagen ska gälla så länge jorden består och tills dess syfte är uppnått.

    Alltså gamla testamentet och varje ord i det ska gälla om kristendomen ska existera.

    Sen kopia och inte kopia, den diskussionen tar vi i ett annat lämpligt inlägg.

   • Mamöbo, nu är jag ingen gudsman, långt därifrån men jag har för mig att kristendomen hade något som kallades reformationen, då kyrkans makt övertogs av staten och så småningom ledde fram till demokrati. Mussarna har långt kvar till det även om en och annan har försökt.

    Muhammed är ett föredöme för muslimerna. Muhammed var en krigsherre, han var en erövrare som förde krig med allt vad det innebär. Han ska själv ha dödat och det finns beskrivet att han vid ett tillfälle avrättade som så många som 600 judiska män med halshuggning.

    Vi vet att han överföll karavaner för att finansiera sin krigföring. Vi vet att tillfångatagna kvinnor och barn såldes som slavar. Det innebär, menar jag, att Muhammed inte är ett dugg bättre än andra som också har använt eller som fortfarande använder våldet som en väg för att nå sina mål.

    Jämför Jesus och Muhammed, jämför islam och kristendomen. Muhammeds liv och gärning ligger till grund för islam. Muhammed förde krig, han avrättade fångar, han tog och sålde slavar, han stal, han ligger bakom islam.

    Jesus grundade kristendomen, som förespråkar motsatt budskap. En muslim som använder våld för att sprida sitt budskap finner stöd för detta hos religionens grundare, Muhammed. En kristen som använder våld för att sprida sitt budskap finner inget som helst stöd för detta, eftersom Jesus budskap kort och gott var ett budskap om icke våld och kärlek.

    Kristendomen har en helt annan moral, en helt annan logik än vad som finns inom islam. Jag menar att kristendomen och islam är varandras motpoler i mångt och mycket.

    Fast jag är ingen gudsman.

    Men om vi skiter i bibeln och koranen och jämför verkligheten, tittar på muslimska länder och kristna länder så har vi facit och fattar varför muslimerna vill hit från sina paradis, men jag fattar inte varför de ska ta med sig skiten som förstört deras hemländer…

   • Pettersson: nej det märks att du inte är någon “gudsman”. Glömmer bibeln och Koranen, då pratar vi inte om inlägget längre.
    Lägg gärna upp ett annat inlägg om facit, kristna och muslimska länder så kan vi ta det där. Men kort sagt så har de muslimska länderna funnits i över 1400 år och is, alqaida mm uppkom för 15-20 år sen.

   • Är ideologi blir inte trovärdigare,för att ni skiftar namn på era islamska terroristgrupper var,och vartannat år !

  • Ta en iskalldusch, Malmöbo, du tycks ha drabbats av helvetets eld. Om inte det hjälper, res till nordpolen och forska i solpaneler, som jag föreslog i en av mina karikatyrer som heter ‘Akademiker med känsla för snö’. Det passar just er högutbildade muslimer, raketforskare, hjärnkirurger, kebabtekniker – whatever!
   Ready, steady, go!!!

  • Det här är inget kristet budskap, utan det är det gamla testamentet som är Judarnas berättelser. (Jes 66:15-17).
   jes. står för Jesaja inte Jesus, om du trodde det. Jesaja var profet, en av de senaste hos judarna, den har er muhammed kopierat som så mycket annat från judarna.

 3. Jag ser ingen som helst anledning att dessa utländska barn över huvud taget skall vistas i Sverige. Tillsammans med sina föräldrar skall dom omgående gå tillbaka till sina länder! Jag vill inte ha dom här, jag vill inte se dom och allra minst betala för och försörja dessa utländska parasiter längre! Ut med skiten!
  Tex

 4. Alla skolor i landet SKALL servera den mat som husmor bestämmer och det kan ALDRIG vara diskrimineranda att bjuda någon på mat.
  Duger inte maten så kan dom vara utan. Alla äter nästan vad som helst när dom blir tillräckligt hungriga.

Kommentera