Bacon tillbaka på menyn

Efter att Världshälsoorganisationen, WHO, larmat om hälsofaran med korv och bacon bestämde sig hotellkedjan Nordic Choice för att plocka bort detta från frukostmenyn på 16 av sina Comfort-hotell i Norge och Sverige. 

Hotellkedjans ägare, Petter Stordalen, har tidigare förklarat beslutet med att man vill testa ett nytt koncept, i linje med hotellkedjans fokus på hållbarhet och miljö.

– Fokus på hållbarhet genomsyrar vad vi gör i Nordic Choice, men vi vill också utmana konventionerna för vad ett hotell kan vara.

Men alla har inte uppskattat beslutet och kritiken från baconsugna hotellgästerna lät inte vänta.

Under måndagen meddelade hotellkedjan i ett pressmeddelande att man nu väljer att återinföra bacon och korv på menyn.

– Vi på Comfort Hotel ser oss som den lilla hotellrebell som vill utmana det traditionella. Responsen från gäster visar tydligt att vi verkligen gjorde just det. Även om många berömde oss för åtgärden, så har majoriteten av gästernas synpunkter varit tydliga. Därför tar vi tillbaka baconet, säger varumärkeschef på Comfort Hotels, Camilla Bergman, i ett pressmeddelande.

På sin Facebook-sida var man också tydliga med att man tagit till sig av gästernas kritik:

”Ni har talat, vi har lyssnat. Comfort Hotel tar tillbaka bacon på menyn. Vi kommer alltid att utmana den traditionella och prova nya saker. Det betyder inte att allt vi gör är en home-run. Ni har svaren och svaren är val.”

Dock kommer hotellkedjan inte att slopa de mer nyttiga alternativen framöver.

– Hälsosammare alternativ på frukostbuffén är fortfarande ett löfte till våra gäster. Därmed kan gästerna som vill äta bacon-favoriten göra det i kombination med massor av frukt och grönsaker.

På frågan vilka hotellgäster som upprörts mest över beslutet svarar Camilla Bergman följande:

– Jag tror att norrmännen är lite mer bacon-lovers än svenskarna.

-Pettersson undrar varför man inte frågade gästerna vad de ville ha till frukost innan man plockade bort bacon och korv. Om det var hälsoskäl så kunde man ha plockat bort sprit.glass, kaffekakor, osv.

Jag tror det var något annat som låg bakom men nu backade hotellet, det var bra…

2015-11-23_1945

11 thoughts on “Bacon tillbaka på menyn

    • Jag läser aldrig pk tidningar och speciellt inte Sydsvenskan som är för fria gränser och som älskar muslimerna. Det är ingen av de journalisterna som bor i ett område där det dagligen är rån, våldtäkter, bilkidnappningar. Dessa avskum och slödder vill att det ska bli förenat med stigma att äta bacon och kött precis som med att hänga upp en julstjärna. Numera är man rasist och automatiskt SD om man har en julstjärna i Malmö.

  1. Som krögare måste man ju vetat hur mycket bacon och korv gästerna åt naturligtvis så visst är det något annat som publiken har ”plockat fram”. Någon som vet kundprofilen på dessa hotell?

  2. Jag vill alltid ha bacon. Lite, lite för en ”wake-up call” för smaklökarna, alternativt mera för… ja, vafan, om jag är bakis. Men helt utan är frukostbuffén bara – fattigare. Inget hotell vill väl verka fattigt!

  3. Och n är idioten prins Charles ute och säger att ISIS och Syrien-krisen beror på klimatförändringar.
    ”Global uppvärmning” har ju dessutom ändrat namn till ”klimatförändringar” eftersom den globala temperaturen inte stigit signifikant på 18 år nu.

    • Jag tror att anledningen till att ”gamla Bettan” suttit så länge på tronen och verkar fortsätta med det i evighet är att hon vill inte lämna över till Charles?

  4. På tal om hotell,så läste jag att hotell i Stockholm har fått ett rejält uppsving – att det är otroligt många personer som reser till Stockholm och tar in på rum.

    Det skulle vara intressant att veta om det är Migrationsverket som hyr hotellrummen till asylsökare och betalar av våra skattepengar?

KommenteraAvbryt svar