Minister Mehmet Kaplan vill ha mer statliga pengar till islams rekryteringscentraler

ISLAM. Sveriges bostadsminister heter Mehmet Kaplan och representerar Miljöpartiet. Är han islamist?

Frågan ställs efter att Nalin Pekgul (S) ifrågasatt hans uttalande om IS i turkiska medier.

Kaplan uttalade sig nyligen om orsakerna till att allt fler unga muslimer ansluter sig till IS och hävdade att islamofobin i Europa är huvudorsaken, Kaplan menar också att mer statliga pengar till moskéerna är lösningen. Detta uppmärksammades i bl.a. turkiska medier.

Pekgul menar istället att rotlösheten hos muslimer i Europa är orsaken och att muslimska organisationer som exempelvis Sveriges unga muslimer (där Kaplan var ordförande 2000-2002) ofta bjuder in hatpredikanter som föreläsare, hatpredikanter som förordar jihad och markerar sin avsky mot andra religiösa grupper.

Mehmet Kaplan ger dessa organisationer sitt helhjärtade stöd och därför tillåts de verka tämligen ostört. Utnämningen som minister förvånar också Pekgul, inte minst efter hans uttalande om svenskar som kämpade i finska vinterkriget. Inte bara Pekgul är förvånad, tro mig, men vi begriper nog att utnämningen har sina orsaker. Han är givetvis inkvoterad för att locka muslimska väljare till S och Mp.

P.g.a. passiviteten och naiviteten hos svenska politiker lett till konsekvensen att radikalismen i förorterna vuxit och med stöd från Kaplans dolda agenda tillåts detta fortsätta och det oroar många sekulära muslimer som ser Kaplan som en islamist.

Nalin Pekgul menar på att svenska politikers rädsla för ordet islamofobi bereder väg för islamisterna i Sverige och hennes slutord är värda att ta i beaktning:

”Med Mehmet Kaplan i regeringen har Gustav Fridolin och Åsa Romson sänt en tydlig signal till Sveriges muslimer om att islamisterna nu har det svenska etablissemangets stöd.”

Källa: Dagens Industri i oktober 2014. Vi skrev om det tidigare HÄR. 

Läs om Mehmet Kaplan HÄR och fundera på vad islamisten gör i en svensk regering. Vilket man kan fundera över om många fler…

8 thoughts on “Minister Mehmet Kaplan vill ha mer statliga pengar till islams rekryteringscentraler

  1. Nu är det lämpligt att Kaplan går ut och fördömer islamisternas mördande. Han har helt klart inga kvalifikationer som bostadsminister i Sverige. Tycker han kan flyga iväg till Erdogan och be att få en post där.

  2. Han tillför ingenting för Sverige. Att vi betalar hans lön är som att bli spottad i ansiktet. En tärande jihadist som statsråd, som utnyttjar sin orättfärdiga plattform för islams framväxt i Sverige, likt en elakartad cancer. Inga fler moskéer i Sverige utan avveckla dom befintliga.

    • Det är helt riktigt. Hela hans uppsyn indikerar odjur, best, rovdjur – anser jag.
      Hans hat mot allt vitt, europeiskt, högtstående, framgångsrikt och vackert finns att avläsa i hans blick och gärning tycker jag mig se.
      Men hans släkt är inte arabisk utan judisk.
      Om en karikatyrtecknare tecknar ett porträtt av hans nuna behöver han inte få ett enda drag förstärkt. Allt alla skulle se är en karikatyrteckning av en jude precis som ett porträtt av Jerzy Zarnesky eller hur han nu stavas.

KommenteraAvbryt svar