New York Times om Sveriges asylkaos

New York Times är en av världens största och mest ansedda dagstidningar och igår skrev de om det asylkaos som drabbat Europa och inte minst Sverige.

Tyskland, Österrike och inte minst Sverige, har överskattat sin kapacitet och denna felbedömning kommer att drabba ländernas välfärdsinstitutioner, men även deras globala humanism. NYT är inte nådiga.

Tidningen pekar på det som länge varit känt, att kommuner och myndigheter länge larmat om en överbelastning och havererade system. Det ohållbara att Sverige just nu tar emot fler asylsökande än vad det finns invånare i Sveriges fjärde största stad, är självdestruktivt och att övriga Europa är tydliga med att ”Sverige har bedrivit den här politiken, så vänta ingen hjälp från oss”.

Det mest förbryllande, menar tidningen, är att Sverige regering agerat långsamt. Man har sett det här komma i snart ett år och inte förrän nu börjar man inse allvaret och skärper till reglerna. Man lyfter också fram det faktum att regeringen och oppositionen vägrat att lyssna på Sverigedemokraterna och att avskyn till partiet istället gjort att man bedrivit den generösa och naiva politik vi nu ser svaret på.

NYT menar att hade en dynamisk och offentlig diskussion istället ägt rum, skulle man redan infört en mer hållbar asylpolitik och Sverige hade inte idag stått på randen till en kollaps.

Personligen sätter jag större tilltro till New York Times, än till Expressen, Aftonbladet och vår lilla lokaltidning.

Källa: NYT

New York Times skriver om invandrare som väller in i Sverige

8 thoughts on “New York Times om Sveriges asylkaos

  1. Det som bara danskarna brukar nämna i sina tidningar är hur det vidriga och äckliga patrasket Löfven har satt demokratin ur spel för att kringgå väljare och för att kunna styra som en riktig diktator. Detta är något resten av världen inte har insyn i och som skulle skapa än större vågor i internationell press. Det är verktyget man använt sig av för att kunna ta in så många muslimer. Att agera som en diktator. Eftersom diktatorn inte är särskilt smart så har han skapat inte problem för sina medborgare men också i alla andra när man bjudit in horder av muslimska (islamistiska och jihadistiska) kriminella och mördare. Det NYT skriver är korrekt men jag tror att om de hade begripit hur dessa vidriga och äckliga politiker har satt demokratin ur spel för att kunna implementera detta experiment med sina medborgares liv så hade de blivit förskräckta för det existerar inte i något annat land och ska man sprida information utomlands ska man berätta hur demokratin satts ur spel och manska berätta att Löfven inte klarat av att gå klart den enklaste utbildningen i landet, att han inte klarat av att klara svetsarutbildningen för att han är en alkoholist. Hatten av för de som lyckats sälja in storyn om Sveriges invandrarpolitik till NYT. Tycker att de som lyckats göra detta också ska sälja in Hillevi Larssons och Daniel S demonstration där man öppet symnpatiserar med jihadister som skriker att man ska slakta judar. Det mina vänner skulle få effekt. Att svenska politiker helt öppet sympatiserar med dessa grupper och gång på gång visar att man håller med om att skada judar är en stor nyhet om den når NYT.

  2. ”… förbryllande att Sveriges regering agerar så långsamt.”

    Förklaring: Alla i makteliten är handplockade av en högre maktelit för att tjäna dess intressen.

    Det svenska folket är grundlurat.

  3. Då ska vi ha i åtanke att NYT är ”liberal” som är ett amerikanskt kodord för socialistisk och har en ägarbild som liknar Expressens.

  4. Bra att de pekar på oförmågan att samtala med SD. Det är dessutom något de gått in i med avsikten att just förhindra samtal om det som är det mest uppenbara för vårt samhälle – vill vi ha det så här? Det går att förhindra och det är en ytterst viktig del av formandet av samhället.

    Avtala med Afghanistan om återvändandeavtal och detsamma för Eritrea. Vi kommer att få lägga oändliga resurser på fiskal verksamhet när ointresset för svensk lagstiftning är så lågt hos de som ansluter till samlingen människor i vårt land. Som ett jättedagis fast ännu elakare.

    Jag vill ha en smartare regering. Folk som är alerta och ser tecknen i omgivningen.

  5. Är jävligt chockad av den här händelsen i Frankrike, har haft en rätt bra fredag men nu ska jag gå lägga mig fyfan altså. Vill bara tillägga med något: de rödgröna/alliansen= pajaspartierna respektive jokerpartierna.

KommenteraAvbryt svar