Centerpartiet stänger av invandringskritiker

Staffan Danielsson, riksdagsledamot från Östergötland, utestängs när centerns riksdagsgrupp diskuterar migrationsfrågor.

Vice partiledaren Anders W Jonsson meddelade detta igår och därmed är inte längre Staffan Danielsson en fullvärdig medlem i Centerpartiets riksdagsgrupp.

Det här innebär för Danielssons del, att han inte längre kan påverka och föra fram synpunkter på samma vis som förr. Danielsson påpekar att meningsskiljaktigheter i olika frågor funnits i partiet förr, men att ett sånt här beslut aldrig tidigare tagits. Att det handlar om Danielssons kritik mot svensk asylinvandring råder det ingen tvekan om.

Källa: Folkbladet

Läs mer på Staffan Danielssons blogg, där ni också kan ge honom ert stöd i kommentarsfälten.

Det är svårt att se vad det blivit av Centerpartiet. Landsbygden övergav man för länge sedan, miljöfrågor har man mer eller mindre kapitulerat för, man har haft partiledare de senaste åren som öppet nedvärderat allt som satts i samband med svenskt och drömmen om 40 miljoner invånare kan bara betyda att partiet inte uppskattar det Sverige som många av deras väljare gör. Kanske inte konstigt att just Centerpartiet är det enda av riksdagspartierna som inte ställer sig bakom gränskontroller.

Tidigare i veckan meddelade Tommy Deogan, suppleant för Centerpartiet i Stockholms landsting, att han väljer att gå över till Sverigedemokraterna. Deogan är författare, föreläsare och har ofta figurerat i media, men mest känd är han p.g.a. en mycket tragisk händelse. Hans bror sparkades ihjäl under ett huliganbråk inför en fotbollsmatch 2002.

Jag misstänker att Centerpartiet inte bara står inför en väljarflykt, utan att man också kommer att få se en rad avhopp fram till valet.

13 thoughts on “Centerpartiet stänger av invandringskritiker

 1. Centerpartiet som nu är det enda parti i riksdagen som är motståndare till gränskontroller kom idag med flera förslag för att möta flyktingkrisen.

  Partiet vill bland annat att Migrationsverket ska sluta ordna boenden för asylsökande.

  I stället ska människor som kommer till Sverige få höjd
  dagersättning och på egen hand lösa sin bostadssituation.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6300996

 2. Centerpartiet var en ivrig förespråkare för den “odemokratiska” Decemberöverenskommelsen.

  Man fortsätter i samma hjulspår, med den oerhört “fula” och skamliga behandlingen av sin partikamrat, Staffan Danielsson.

  Centerpartiet och dess rörelse är mycket svår att förstå sig på idag, jämfört med förr i tiden.

  Partiet har ju egentligen ingenting “matnyttigt” att komma med längre.

 3. Nu står alltså Stureplanscentern naken i all sin demokratiska ynklighet. Bra! Nu har liberala väljare fått reda på ytterligare ett parti att inte rösta på.

 4. Vad är det för tragiskt med att hans bror sparkades ihjäl? Han var en fotbollshuligan som bara var på plats för att slåss och hade säkerligen sparkat ihjäl någon annan, bara han fått chan!sen

 5. En majoritet av Centerns väljare är ju mot den förda invandringspolitiken. Man får hoppas på väljarflykt eller revolt mot gänget som kapat Centerpartiet för sina egna dunkla syften.

 6. Mina fördomar att många läkare inte begriper politik har tyvärr än en gång besannats av barnläkaren Anders W Jonsson.

  • Det verkar vara något med barnläkare och invällare. Barnläkarföreningen vill inte heller åldersbestämma ensamkommande medelålders män.

 7. Inte heller i Centerns riksdagsgrupp tål man att höra sanningen. Dom fortsätter som övriga politiker med skygglapparna på, och låtsas som att verkligheten utanför riksdagshuset bara är något som hatmedia hittat på….

Kommentera