2 000 IS-objekt förstörda sedan den ryska operationens början

SYRIEN. Ryska stridsplan har sedan början på specialinsatsen i Syrien utfört 1 631 flygattacker och ödelagt över 2 000 mål tillhörande IS och Jebhat al-Nusra. Detta uppgav i dag generalmajor Igor Konasjenkov, det ryska försvarets språkrör.

Under den gångna månaden har det ryska flygvapnet tillintetgjort 287 av rebellernas kommandoposter, 155 vapendepåer, 52 träningsläger och 40 underjordiska fabriker.

Det är inte principiellt för Ryssland att till varje pris bevara Syriens president Bashar al-Assad vid makten, uppgav i dag ryska UD:s talesperson Maria Zacharova i en intervju med Moskvas eko.

7 thoughts on “2 000 IS-objekt förstörda sedan den ryska operationens början

  1. Föreslår att Wallström och Hultqvist kammar till sig innan de framträder i SVT! Wallström såg ny legad ut vid bild bakifrån!

    Fortsatta insatser i Irak mot IS? Sverige tillhandahåller 35 individer för fortsatta insatser! Självklart ökar risken för terrordåd i Sverige utförda av IS anhängare i och med att Sverige tillhandahåller utbildning för Irakisktrupp för bekämpande av IS. Hultqvist svettades rejält under presskonferensen, han verkar inte helt övertygad om insatsens värde.

    Svenskt försvar som inte stridit på minst 150 år har väl knappast något att lära ut! Framförallt inte till en krigsmakt som legat i krig sedan urminnes tider! De om några kan väl bataljernas strategi! Kanske är förhållandet det omvända Hultqvist vill lära sig något om bataljernas strategi?

    Hultqvist säger just nu att flyktingtrycket mot Europa minskar om hjälpen ges på plats! Märkligt uttalande av en asylinvandrings förespråkare!

    Förstår inte Socialdemokraternas okonsekventa uttalanden och motstridiga asylpolitik! Vart vill de komma? Tror de att SD och dess sympatisörer minskar med motstridiga uttalanden och handlingar?

    Lyssnar socialdemokraterna på vad de själva säger eller är det så att de inte förstår vad de själva säger och framför i olika sammanhang?

  2. Tydligen har det förekommit någon form av förtäkt stöd från USA till IS, Annars hade USA slagit ut IS för länge sen! Obama gillar tydligen inte Assad! Det gör att oppositions terroristerna fått stöd från USA.

    USA;s krigsförklaring mot terrorism gäller inte all terrorism, utan USA ”bedömer vad som är ond eller god terrorism”.

    God terrorism enligt USA är sådan terrorism som försöker ta över makten i suveräna nationalstater med hjälp av inbördeskrig! Terroristernas övertagande av makten för att mer passa USA;s syften!

    Det är bra att det dykt upp en annan aktör på banan Ryssland! Tydligen håller Rysland på att slå ut, de enligt USA;s bedömning goda terroristerna! Rysland har tydligen, inte bara gett sig på IS, utan också de mer USA stödda terroristerna.

    USA har nu behov av att få bort Assad omgående och ökar då sin närvaro och medverkan i bekämpandet av IS genom att skicka diverse strategiska experter till ”de goda terroristernas” hjälp! Dröjer nog inte länge förrän USA sätter in marktrupper i området är nog bara en tidsfråga!

    Om Ryssland får härja fritt kommer de att slå ut varenda terroristcell med hjälp av bomber och granater! Assad kanske inte är den trevligaste individen på Globen men det finns fler som inte heller är så trevliga. Ingen nämnd och ingen glömd! Fast där har USA;s intressen tillgodosetts och därför ges inget stöd till oppositionen!

    Är i mångt och mycket amerikaniserad och inbiten USA fantast! Gillar deras vapenlagar, samhällsskick och rättsväsende!

    • Ja de vita amerikanarnas skapade samhällsskick beundrar även jag. Men inte det som den grupp människor som idag styr USA gjort det till. Rättsvidrigt tagit kontrollen över penningskapandet med syfte att plundra det amerikanska folket och förstöra deras friheter.

KommenteraAvbryt svar