SD större än S

I Novus senaste mätning visar siffrorna att SD är det näst största partiet bland väljare i ålderskategorin 18-29 år.

Moderaterna toppar bland väljare i den ålderskategorin, följt av Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. Torbjörn Sjöström från Novus, påtalar att oron kring flyktingpolitiken är en stark bidragande orsak. Kanske inte konstigt när svenska ungdomar tillhör förlorarna i detta spel.

Screenshot

TV4 nyheterna

10 thoughts on “SD större än S

  1. Att extremistparierna,V,MP och inte minst FI ligger högt blan unga tror jag beror på att unga ofta är mer ”revolutionära” än äldre. När de unga blir äldre är det många som överger extrempartierna som tur är. FI är ett riktigt obehagligt parti som nästan är ännu mer vänster än originalet V(pk).

  2. Som vanligt tyst om det stora bortfallet av SD röster vid telefonintervjuer av folk som inte litar på sekretessen hos opinionsinstituten. Tog man hänsyn till detta faktum skulle SDs resultat ligga betydligt högre så när det kommer till val så är avslöjas ju deras usla mätningar. Däremot de webbaserade mätningarna träffar ju ganska nära men dessa vill ju inte lögnmedia publicera de är ju för korrekta och bra för SD.

    • Sekretess? Vad är det för skit? Sekretess, brist på öppenhet och ’njaa-komplexet’ gjorde många svenskar till introverta och fega krakar. Enligt Hjalmar Söderberg är svenskarna ”ett dystert folkslag, högst begivet på lustigheter”. Två motsatsbegrepp som lockar till skratt genom association.

  3. Själv tror jag att SD är större än Moderaterna med, dessa
    vingelpottor har väl inte gjort ett skvatt för att öka i
    opinionen? Man hoppade av D Ö, men fortsätter att agera
    likadant, man är helt enkelt inte beredda att ta ansvar om
    landet om situationen skulle uppstå.
    När kommer undersökningarna från det Norska opinionsinsitutet?

  4. Opinionsundersökningar köps av någon och med tanke på att S och M (vilka är decemberöverenskommelsens förespråkare) återtagit sina poisitioner känns det mer som att det är manipulerade siffror eller att frågorna som ställs tolkas på ett subjektivt sätt för ingenting har förändras snarare tvärtom har det dåliga accelererat.

    Man ska aldrig lita på opinionssiffror för de är manipulerade så att de som köper undersökningen ska kunna befästa sin position. Om man nu är så bra ledare…varför behöver man manipulera sina väljare. Jag tolkar det som att man inte är en statsman och vill göra något för sitt land utan man är ett slödder och avskum som vill med alla medel och till vilket pris som helst att fortsätta sitta där han sitter så han kan plundra mer…fortsätta vara ett korrupt patrask. Att LO går in och skapar ”opinion” är en anledning till att gå ur facket. De pengarna kan man lägga på sina barn eller nära och kära än att sponsra korrupta organisationer i vilken feta tjuvar och lögnare jobbar.

  5. Kolla man V MP o Fi så är det rent skrämmande. Dessutom ser det ut som om Anni lilla är helt ute och cykla men sin politik. Detta blir inte bra !

    • Inga ljusa tider att vänta för Absurdistan med sådana misslyckade underutvecklade ungdomar.. V,MP,FI ungefär samma nivå,som den nyimporterade delen från Afrika och arabländerna ! 🙁

KommenteraAvbryt svar