IS har inte kapacitet att skjuta ned plan, kanske…


MELLANÖSTERN. Ett rysk flygplan med 224 personer ombord har störtad på Sinaihalvön i Egypten. Uppgifter om att terrorgruppen IS legat bakom dådet har förekommit under dagen men är obekräftade och har tagits emot med skepsis, rapporterar SR Ekot.

Bland annat har Rysslands transportminister avfärdat uppgiften. SR:s Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén säger till Ekot att en video som lagts ut av islamistgruppen, där man ser ett rykande plan falla mot marken, inte är trovärdig. – Den militanta islamistgrupp på norra Sinai som har svurit trohetsed gentemot IS anses inte ha kapacitet att skjuta ner flygplan, rapporterar Uddén.

-Pettersson har inte en aning om vad som hänt med planet men vet att SR:s Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén totalt saknar trovärdighet och att IS som har haft exempellösa framgångar inte skulle kunna skjuta ned flygplan känns lite löjligt, att experter avfärdar terrorism innan man vet vad som hänt handlar nog mer om politik än om verklighet.

Nåväl, videon nedan…

Airbus А-321 KGL9268 lyfte från Sharm al-Sheikh klockan 6.51 Moskvatid och försvann från radarskärrmarna 23 minuter efter starten. Enligt uppgifter från Egyptens myndigheter kraschade planet på Sinaihalvön. Det fanns 224 personer ombord.

2015-10-31_2043 2015-10-31_2040


11 responses to “IS har inte kapacitet att skjuta ned plan, kanske…

 • F.d. Socialen-demokraten

  Putin borde testa kärnvapen mot IS fästen och sända dem till Allah och de utlovade 72 oanvända getterna!

  Gilla

 • Thor

  Att flyga med gamla plan var länge SAS paradgren, inga pengar till investeringar i nytt. Har möjligen ändrats nu, vet ej

  Något för murvlarna på SVT att kolla upp om det passar kanske?

  Gilla

 • Tex

  Planet en 18 år gammal Airbus, i god kondition enl. flygbolaget, men enl. SVT som alltid vet bäst, var planet ”en gammal och nära nog uttjänt maskin”
  En 18 år gammal kärra är naturligtvis inte alls uttjänt på minsta sätt. Dom underhålls kontinuerligt, delar byts ut vid allra minsta misstanke om brister! Noggranna och täta kontroller att reparationer och underhåll är gjort enl. regelverket! Det finns i dag inget säkrare transportmedel än flyg! Den enda risken med flyg är islam!
  Vidare så rapporterar SVT att passagerarna via sina telefoner hade tid på sig att meddela anhöriga att planet var på väg att störta! Men inget sades om att piloten meddelade tornet att något var fel, vilket är synnerligen märkligt! Eftersom vid den allra minsta antydan till problem så meddelar naturligtvis piloten detta omgående till tornet/färdledningen! Hade passagerarna tid och möjlighet att meddela sina närmaste så hade naturligtvis piloten i allra högsta grad också möjlighet att rapportera om ev. problem!
  Men i deras illa uppbyggda konspirations teori så glömde SVT även detta faktum! I sin obändiga fanatiska iver att ej skuldbelägga islamska terrorister så missade dom här ännu en viktig detalj! Och för att understryka sina lögner ännu mer så anlitade dom en ”terroristexpert” som intygade att islamska terrorister var helt oskyldiga och som den allmänbildade expert han var så visste han även att planet störtat av helt andra orsaker! Han påstod även att planet kunde ha kolliderat med ett okänt föremål i luften….han menade säkert en stork eller talgoxe som flugit vilse, själv tror jag dock på ett helt annat ”okänt flygande föremål”
  Ett plan ramlar naturligtvis inte alls ner av sig självt. Även om dom hux flux skulle tappa båda motorerna så kan dom ändå från 10.000 meters höjd glidflyga c:a 20 mil och även genomföra en helt normal landning då om en landningsbana finns inom en radie på 40 mil, vilket i dom flesta fall är högst sannolikt.
  Min teori är att antingen spränges planet redan uppe i luften, eller så sköts det ner av islamska massmördare! Islam ligger bakom i vilket fall som helst! Och SVT skyddar och försvarar muslimer i precis vilket fall som helst! SVT är ett djävulens avskum!
  Tex

  Gilla

  • Eva A A

   Har USA plan i området?

   Gilla

  • Tony

   Om det är planet på bilden är det väl troligt att det
   är en sprängladdning i planet som orsakat
   haveriet eftersom hela ovandelen av planet, den
   svagaste, är helt utblåst, hade planet skjutits ned hade ju
   undersidan råkat värst ut.
   Sen vad den illröda Cecilia Udden hasplar ur sig ska man
   bortse ifrån, hon är långtifrån neutral i sina rapporteringar.
   Att ett 18 år gammalt plan skulle betraktas som uttjänt tror jag
   heller inte på, visserligen vet jag inte hur ryssarna sköter
   servicen på sina plan, men dom kör ju med egna tillverkade
   plan som är trettio år gamla, så jag förmodar att även
   dom är noga med underhåll.

   Gilla

   • Stenbock

    Nej.nej den bild du hänvisar till har inte med Sinai-katastrofen att göra…Vad betr. den ”handybild” som uppges komma från IS,är detta också fake.. Ett plan som befinner sig på 10.000 meters höjd,kan inte fotograferas med en sådan liten kamera !

    Gilla

 • Hönsmamman

  Av förmågorna till uppbyggnad, upprätthållande och destruktion verkar de lägga sitt huvudsakliga fokus på destruktion? Om någon hade sagt att de hade byggt en fungerande trampbil hade det förvånat mig mer än att de ev skulle kunna ligga bakom ett ev misstänkt saboterat flyg?

  Gilla

 • Benny

  Jodå, SVT fortsätter att sprida desinformation! Ett lågvattenmärke var väl att IS-hälsningen i Trollhättan okritiskt visades och kablades ut över Sverige och världen. Man kan ju hoppas att det var av ren okunskap men någon måste väl ändå begripa något även på SVT och stoppa galenskaperna? SVT är numera bara en ynklig megafon för makten och ska tas med en rejäl nypa salt.

  Gilla

  • eva

   För att inte glömma de kidnappade sjungande barnen i TV som visades här som gjorde ISIS-tecknet under framförandet.
   Värdegrundsindoktrinering för framtida beredskap – barnen lär sig ISIS-tecknet helt ovetande.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Att gullefjuna IS är ju SVTs mpl; ergo, IS har inte begått ett terrorattentat. De leker mest sunni och sushi hela dagen och är helt ofarliga.

  F ö läser jag att Mig är bekymrade över ”flaskhalsarna” i folkströmmen genom Europa på väg mot Sverige. Nu kommer det ”bara 8000” i veckan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: