Har Mona Sahlin dubbel agenda och vill tysta oliktänkande


Från Stefan Torssell 

Det är något med Mona Sahlins framträdande i TV-Aktuellt i torsdags som jag inte kan släppa. Hon angrep Linus Bylund (SD). Det är hennes hätskhet i kombination med tvärsäkerhet som förvånar. Av rena tillfälligheter har en del av hennes framträdanden råkar ha fastnat i mitt minne.

Som ung politiker blev hon nästan kultförklarad. Hon sågs som Socialdemokratins räddning och deltog i TV-debatter redan på 1980-talet och gjorde succé.

När Ingvar Carlsson 1990 förkunnade att han avsåg att införa strejkstopp, prisstopp etc som om Sverige vore en fasciststat stod den unga arbetsmarknadsministern Mona Sahlin vid hans sida. Kjell Olof Feldt avgick i stället och han har sedan dess gjort allt rätt för att behålla sin heder. Mona däremot har gjort allt fel. Det var då jag började fundera på om hon hade dubbla agendor.

År 1995 var det en stor kvinnokonferens i Kina.
Kvinnor i Sverige hade samlat in över tiotusen namnunderskrifter i protest mot bristande mänskliga rättigheter i Kina. Mona Sahlin som var Sveriges delegat under denna världskonferens tog emot och lovade att föra vidare till de kinesiska ledarna.

Mona Sahlin lämnade aldrig över uppropen. Hon fick kraftig kritik för det men sa att det viktiga var att hon hade tagit underskrifterna med sig. Hon hade aldrig lovat att lämna över dem eller något annat lika krystat försvarade hon sig med.

Jag träffade en utländsk företagsledare som hade träffat en oförskämd svensk minister. Han beskrev henne och några detaljer om det politiska området. När jag berättade att hon hette Mona Sahlin och att hon kanske kommer att bli Sveriges statsminister så bleknade hela sällskapet. De tittade på varandra med undrande blickar och jag skämdes för Monas uppförande.

Mona Sahlin har ett vänskapligt förhållande till förre radiochefen Mats Svegfors tillika chefredaktören för Svenska Dagbladet. Denne gick som publicist till posten som landshövding i Västmanland när Socialdemokratin satt vid makten. Två olika maktsfärer flöt samman.

Efter att Mona Sahlin hade avgått som partiledare och Alliansregeringen hade tagit över makten 2006 så förbrukade dåvarande utrikesministern Carl Bildt en miljon kronor för att bekosta kampanjer så att hon skulle få fina internationella uppdrag. Hon fick inga uppdrag. Då utsåg istället Reinfeldt henne till att vara nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, ett uppdrag som blivit ett fiasko genom hennes korkade uttalanden om att IS-soldater skulle få förtur till bostäder, fritidsgårdar, pengar och bra vård när de återvände.

Stockholms stad antog ett sådant principprogram i maj i år där den rödgröna majoriteten klart angav att beslutet togs efter samråd med den nationella samordnaren. Men nu kommer det underliga. På den Socialdemokratiska kongressen förra hösten så blev det i vanlig ordning motsättningar mellan falangerna. Veronica Palm, och några till lyckades kuppa in ordföranden i islamiska förbundet Omar Mustafa som suppleant i partistyrelsen. Jaha, tänkte alla. Det skedde på en söndag.

På tisdagen opponerade sig Mona Sahlin och därefter Socialdemokratins utrikespolitiske talesman Urban Ahlin.
På torsdagen började Stefan Löfven tala om värdegrund. På fredagen avsade sig Omar Mustafa sitt uppdrag. Veronica Palm försökte göra avbön, men är i dag borta från rikspolitiken.

Hur kan det komma sig att Mona Sahlin har så stor makt att hon i efterhand kan gå in och korrigera socialdemokratiska partikongresser? Hon satt varken i partistyrelsen eller i riksdagen.

Socialdemokratin har i alla år haft ett nära samarbete med diktatorn Mubarak i Egypten, även på ideologisk grund.

Om den muslimska världen vill något i Sverige så är det Mona Sahlins öra de väljer att viska i. Hon har dessutom suttit i den privata underrättelsetjänsten Expo:s styrelse.

När jag såg henne i TV så var hon i tydlig affekt. Varför valde hon att innan polisutredningen är klar att peka ut Avpixlat och SD för att konspiratoriskt, ideologiskt och inspiratoriskt ligga bakom bränder på de flyktingförläggningar som stod tomma men som skulle fyllas med flyktingar.

Hur kan hon veta att:
1. Om man får tag i en förövare så är det en Sverigedemokrat, alternativt
2. Man kommer aldrig att få tag i någon förövare

Hon har satsat hela sin prestige och hela sin affekt på något av dessa två alternativ. Det är vågat måste jag erkänna.

Men då kvarstår frågan: vad ville hon uppnå?

Det är flera saker. Hon är nationell samordnare mot våldsbejakande extremism och hennes uppdrag måste man betrakta som ett misslyckande med bränder, mord och massakrer varje natt och dag numera. Hennes analyser uppfattas av många som rena skämtet. Hon försökte i det läget lasta över skulden på SD. Hon har numera svårt att vinna gehör hos stora delar av svenska folket, men hon är populär bland journalister.

Men det var något mer hon ville. Hon gick till frontalangrepp mot olika alternativa sajter på nätet där det förekommer fri opinionsbildning. Framför allt Avpixlat pekade hon ut. Lyckas regeringen att stänga Avpixlat så kommer röst efter röst därefter att tystas.

För några år sedan under debatten om Muhammedteckningarna så stängde dåvarande socialdemokratiska justitieministern Laila Freivalds SD:s hemsida. Det är ett klart brott mot grundlagarna, men eftersom en godtyckligt tolkad värdegrund redan gäller före grundlagen så kan de göra samma sak om igen.

Jag bryr mig om Sverige och fri åsiktsbildning, men det tror jag inte att Mona Sahlin gör.

Vi ska ha i minnet att Mona Sahlin numera är en regeringstjänsteman. Det är något oerhört när en av regeringens tjänstemän går ut offentligt och anklagar ett av riksdagens partier att ligga bakom något som polisen rubricerat som mordbrand. Får de tag i en förövare som inte har kopplingar till SD så är det frågan om ens regeringen kan sitta kvar, åtminstone om rättsstatens principer ska gälla.

Stefan Torssell


18 responses to “Har Mona Sahlin dubbel agenda och vill tysta oliktänkande

 • Involuntarium

  Första gången jag såg hen på TV kunde jag inte sluta förundras över hur en white trash tjej kunde få uttala sig i TV! Kommer till och med ihåg vad det handlade om!

  Ung tjej som fått barn står i förorten och hänger på sin barnvagn och talar om hur lite det finns för ungdomen i förorten att ägna sig åt på fritiden!

  Tänkte måtte inte detta stycke white trash få något inflytande i politiken, har förstått att Mona också kallats porr Mona och det förvånar mig inte ett ögonblick!

  Exhibitionistisk läggning vill synas och höras om man sen har nått nån vill se eller höra är en annan sak! Tydligen imponerade Monas exhibitionistiska läggning på Socialdemokraterna att de trots hens katastrofala användande av regeringens och riksdagens ekonomiska medel!

  Gilla

 • Redaktören

  Hon har knullat runt en hel del och kan vara en förklaring

  Gilla

 • Jens Myller

  Hon är rökare och därmed white trash.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hon har ju aldrig velat Sverige och svenskarna det bästa.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det blev alltså inte bilden på Toblerone, med röda textrader under,
  ” Solidaritet – Staten betalar ”.

  Den tidigare S-ledaren Mona Sahlin har tatuerat sig – och valet föll på en textrad av artisten Markus Krunegård

  Krunegård har postat en Instagram-bild där Mona Sahlin poserar med sin nya tatuering på överarmen. Raderna ”mänsklig värme, snälla kom närmre” är hämtat från Krunegårds låt ”Korallreven & vintergatan” som han också framförde tillsammans med Mauro Scocco på flyktinggalan ”Hela Sverige skramlar” i slutet av september.

  ”Vilken ära! Love you Mona! Lycka till i kväll på debatten!”, skriver Krunegård med syftning på debatten mellan Sahlin och SD:s Linus Bylund i SVT:s Aktuellt i går.

  http://www.di.se/artiklar/2015/10/30/sahlin-tatuerar-sig-mot-rasism/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tack för ett mycket bra inlägg, Stefan Torssell.

  Gilla

 • Grune

  Hur den där flinande muslimen kan ha nåt inflytande överhuvudtaget är ett under.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hon är sjuk i huvudet och tror att människor är Barbie-dockor som man kan styra och behandla som den puppeteer hon tror hon är.

  Gilla

 • Tomas

  Helt obegripligt att denna människa ska kunna klamra sig fast i politiken med diverse olika uppdrag utan att göra någonting rätt, eller någon nytta överhuvudtaget. Andra politiker avgår, slutar, hittar andra uppgifter i livet, men Mona klamrar sig fast likt en igel med olika ”hitta-på-uppdrag”.

  Varför kickas hon inte ut från politiken ut i verkligheten?
  Varför ser ingen hennes inkompetens?
  Vad har hon för hållhake på andra inom S?

  Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, jösses!

  Gilla

  • Joy

   Hon kan inget! Hon har visst knappt två- årig gymnasieutbildning, mig veterligt.

   Anna Linds väninna, Eva Franchell, skrev en bok om Anna, boken heter just Väninnan. Nu är hon en sd- hatare och invandringskramare, men hennes beskrivning av Mona Sahlin på Sveavägen är komisk. Och säger allt!

   Gilla

  • Suzie

   Nationell samordnare för extremism verkar mer överensstämmande med verkligheten.

   Gilla

 • ossie

  DDR samhället är hennes ideal. Saknar f ö Stefan Thorsells lysande krönikor på Avpixlat.

  Gilla

 • Marcus Sjögren

  Mona, jag vet att du läser det här, flytta till valfritt muslimskt land. Du är en skam för det sk. Arbetarpartiet. Min bästa gamla mormor ( gammal unga örnar) skulle vända sig i graven om hon sett vad du och dina kollegor i svenskhatande s ställt till med. Dessbättre lämna hon s, läste på om SD, blev upplyst, tog förnuftet tillfånga och hann rösta in SD i riksdagen innan hon dog.
  Ta dina gula Blend o stick och ta resten av den sk. regeringen med dig!

  Gilla

  • Tony

   Vad var det nu hon hasplade ur sig?
   ” Jag är banne mig ingen oärlig person”,
   och ändå lever fanskapet gott på konstruerade
   jobb framtagna bara för hon ska få behålla sin
   höga levnads standard på skattebetalarna bekostnad.
   Trots att hon var totalt oduglig som politiker, används
   hon som expert av det havererade och kommuniststyrda
   SVT i stort sätt alla ämne. Hon är en Nolla, men en
   välbetald sådan!

   Gilla

 • Björn

  För mig är det ett fullständigt att Mona Sahlin kunde göra den karriär hon gjorde inom S. Göran Persson totalsågade henne ju så han var ju klarsynt åtminstone när det gällde det. Ingvar Carlsson (mycket svag statsminister) däremot höjde Sahlin till skyarna. Det som är ännu märkligare är att Reinfeldt tog vara på Sahlins ”kompetens” och att hon lyckats klamra sig kvar i maktens korridorer så pass länge. Om Avpixlat ifrågasätts vill jag även ifrågasätta vänsternästet Expo.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Stefan Torssell har helt rätt, enligt min mening.

  RÄTTSSTATS-PRINCIPER var det många år sedan jag förväntade mig i Sverige.

  ”Something is rotten in the Kingdom of Sweden”!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: