Dra in presstödet för att finansiera invandringen


NORGE. När Stortinget före sommaren undertecknade ett avtal om mottagande av flyktingar och ökad humanitärt bistånd till Mellanöstern, så minskas stödet till andra, både stora och små ändamål. 

En stor del av pengara kommer  från biståndsbudgeten, men också från en mängd olika speciella ändamål såsom forskning, Svalbard, kommuner, mental hälsa – och 5 miljoner norska kronor från presstödet.

Stödet till pressen skulle minska från 308 till 303 miljoner kronor. Men det bekymrade innte presstödsnämnden, de skickade ut 308 miljoner.

Nu har detta uppdagats och de tidningar som fått för mycket måste betala tillbaka. Det är visserligen bara 1,6 procent av det totala beloppen men Pettersson tycker det är en bra idé.

Varför inte låta Sveriges hattidingar vara med och bidra till det de ställt till med och då med c:a 100 procent av det svenska presstödet och gärna mer…

Medier24

 

 


5 responses to “Dra in presstödet för att finansiera invandringen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: