Rinkeby duger inte åt statliga myndigheter, det blir Solna i stället


DISKRIMINERING. Förre integrationsministern Erik Ullenhag (FP) ville flytta myndigheten Diskrimineringsombudsmannen till Rinkeby. Nuvarande kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) stoppade planerna med ursäkten att lokalerna i Rinkeby var för  dyra och inte tillräckligt tillgängliga för allmänheten.

Den 1 november 2016 flyttar DO istället från innerstaden till Råsundavägen i Solna.

-Pettersson menar att budskapet är kristallklart, de utanförskapsområden som politikerna skapat duger inte åt statliga myndigheter.

TIDIGARE. 2015-02-20 DO flyttar inte till Rinkeby

Myndigheten DO ska inte flytta till Rinkeby eller Tensta. I stället ska Diskrimineringsombudsmannen leta andra lokaler utanför Stockholms innerstad.

De planerade lokalerna skulle bli för dyra och är inte nog tillgängliga för allmänheten, säger demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) till SVT Nyheter.

Företrädare för myndigheten har klagat på att en utlokalisering skulle göra det svårare att rekrytera personal och riskera att leda till stor personalomsättning, men det har inte påverkat beslutet, enligt ministern.

Det var förre integrationsministern Erik Ullenhag (FP), som 2013 aviserade flytten till de norra förorterna, men Bah Kuhnke har nog rätt, lokaler i Stockholms innerstad är nog billigare och Torsgatan 11 där DO ligger nu är väl för ocentralt?

-Pettersson tycker nog att billigast och bäst för alla är att lägga ned DO, då kanske de kränkta kan koncentrera sig på att arbeta istället för att leva på kränkningsindustrin…

2015-02-20_0739


3 responses to “Rinkeby duger inte åt statliga myndigheter, det blir Solna i stället

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: