Barnen längtar efter skolan

INVANDRING. Verksamhetschef Beatrice Maurin visar runt i de nyrenoverade lokalerna. Hon och personalgruppen har slutspurtat de senaste dagarna med förberedelser inför öppningen. Men nu är det klart och nästan alla ungdomar har flyttat in. Skorna står prydligt uppradade i hallen. Här finns kök, sällskapsrum, badrum, personalutrymmen, och ungdomarnas egna rum ligger i två korridorer. I ett rum med datorer och en soffa sitter några ungdomar och surfar. Ur ett par datorhögtalare strömmar arabisk popmusik.

– Vi försöker hitta på små knep för att det ska kännas familjärt och jobbar mycket med inredning, växter och tyger. Vi väntar en stor leverans med grejer och ett pingisbord, men sedan ska ungdomarna också få vara med och bestämma hur det ska se ut. De ska också turas om att laga mat tillsammans, säger Beatrice Maurin.
Boendet, som drivs av företaget Polstjärnan, har totalt 15 platser för ensamkommande barn mellan 15 och 17 år. Senare ska fem av platserna bli en utsluss för dem som har fyllt 18 år. På boendet finns personal dygnet runt, och det är sex ordinarie tjänster plus vikarier.

-Pettersson hoppas ”flyktingbarnen” kommer att trivas i skolan…

2015-10-25_1936

Hela Hälsingland skriver mer.

7 thoughts on “Barnen längtar efter skolan

  1. Kvinnan som jobbar där ser ju yngst ut av alla… herregud, kolla ”barnen” på sista bilden!! Som tagna ur vilken högstadieklass som helst…

  2. Vilket bedrägeri och användande av våra skattepengar.

    Vad är det som är så roligt med dessa vuxna som gör att vi måste lämna ifrån oss pengar för att försörja dessa?

  3. ”Benefit of a doubt”…. måste vara för att vi så länge varit naiva som våra Svenska söner trots sina 20+ år ser yngre ut än de ensamkommande….

KommenteraAvbryt svar