Stäng

Alliansen och regeringen överens om migrationspolitiken

INRIKES. Samtliga partier utom SD och V har nått en överenskommelse om migrationspolitiken, enligt pressmeddelanden från flera av partierna. Överenskommelsen innehåller bland annat tillfälliga uppehållstillstånd och ett utvidgat rutavdrag. Detta kan ses som en seger för Miljöpartiet och Centerpartiet och en förlust för Vänsterpartiet, som inte är med.

– Regeringen har valt att stänga dörren för Vänsterpartiet. De valde att gått Moderaterna till mötes i en väldigt restriktiv riktning, säger Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar.
Uppgörelsen kommer att presenteras 11.30.

-Pettersson antar att det blir kosmetika och gränserna kommer att fortsätta vara öppna. Det hjälper inte när katastrofen nästan är här…gränsen måste stängas, det behöver byggas bostäder och ordnas mer jobb samt utvisa dem som går att utvisa och som uppehåller sig olagligt i landet.

23 reaktioner på “Alliansen och regeringen överens om migrationspolitiken

 1. Endast TUT under tre år? När man räknar med att det finns bortåt 60.000 som fått avslag på ansökan men stannar ändå. Och får välfärd och vård gratis?
  Det kan väl inte vara så svårt att skicka ut de som inte har rätt att vara här och säkert har kostat oss ett par hundra tusen i ansökan och överklaganden. Dra in allt ekonomiskt stöd och sätt dem i låsta förläggningar i anslutning till flygplatsen, typ som i Australien, så blir det mer ekonomiskt att skicka hem dem. De länder som vägrar ta emot sina landsmän borde få inreseförbud i Sverige.

 2. Enda oppositionspartiet är fortfarande SD! De vågar stå upp för en annan politik. En politik som gynnar Sverige och svenska medborgare!

  Alliansen sålde sig billigt framförallt M sålde sig till underpris!

  Tant AKB lär få rejäl internkritik för överenskommelsen som nästan på pricken liknar DÖ! Tror att tant AKB;s dagar som ledare för M är räknade. Tror inte tant förstår sitt parti och sitt uppdrag efter partiets storsamling härom veckan!

 3. Från att ha hävdat att allt är under kontroll så säger nu Finansministern att vi måste spara, försaka och höja skatten. Plötsligt går det upp ett ljus i överbetalda och passiva Rosenbad. Att det slutar i kaos har SD sagt och hånats för i många år.

  Då måste politikerna sluta upp med att drömma om höghastighetståg m m. Halvera antalet riksdagsmän. Lägg ner alla nyinrättade myndigheter. Avskeda ombudsmän och nationella samordnare. Sluta med att styras av lobbyorganisationer och media. Vägra ställa upp på klimatkonferenser och att skicka pengar till idiotiska klimatfonder motsv.

  Se till att svenska skattebetalare har förtur till skolor, arbete, praktikjobb, bostäder, sjukvård, äldrevård, pension, förmåner som gratis resor, datorer, telefoner. Inga löne- och pensionsökningar för nomenklaturan innan landet ånyo har en sund ekonomi och att landet styrs med skattebetalarnas bästa för ögonen.

  1. Falköga:
   Tack för den kommentaren, det var ju just så Sverige skulle vara, det du skriver i din sista avdelning av din kommentar.
   Tack igen !

 4. Tack för ditt svar Lena. Fast diktatur är väl ett starkt ord här. Sex partier är för en sak och dom har väl över 70% av väljarna med sig. Om jag minns rätt så fick SD 13% och V 5% i senaste valet. Givetvis har du rätt i att det skall finnas opposition. Får säkert skäll för min dåliga matte. Det blir 82% för uppgörelsen och 18% emot. Det kallar jag demokrati. Jag är ju en lustig figur som inte litar på något parti, men det är en annan debatt. Trevlig Helg Lena!

  1. Roland Karlsson :
   Tack och trevlig helg till dig också, jag har en fruktan för Sverige att vi kommer till samma punkt som Nordkorea och det betyder diktatur, vi har en maktlysten figur i ”toppen” och sådana skrämmer. Du vet säkert vilka urusla affärer Sverige har haft och har med just det landet, Sverige var såvitt jag vet det enda land som gjorde ”affärer” , med den diktaturen (reservation för att det fanns fler blinda och döva länder).

 5. Herregud var detta allt de ”ansvarstagande” politikerna orkade med. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Det är ju snudd på larvigt att tala om en förändring. Löfvén m.fl. borde inse att ska man få till en kraftfull förändring ja då kan helt enkelt inte alla partier vara med. Det går inte att ha med C och MP helt enkelt. V valde ju som vanligt den enkla vägen och hoppade av när det började bli lite jobbigt och man skulle behöva ta ansvar och stå upp för lite jobbiga beslut (som inte blev särskilt jobbiga i slutändan). Nu kan V stå på barrikaderna och gapa som vanligt och skylla på de andra partierna även det precis som vanligt. V är inget rumsrent parti vilket bevisas gång på gång.

  1. Roland Karlsson:
   Att de möts nej det tror jag inte, däremot så låter de de sig inte vaggas in i sömnen, de drivs båda på var sitt håll till att väcka upp och röra runt i smeten.
   Det måste finnas opposition annars finner vi oss i …………ja diktatur.

 6. Sverige står inför en katastrof som orsakas av krig i andra världsdelar och så kommer man fram till en uppgörelse som är så tandlös att man blir gråtfärdig.
  Det kommer inte innebära ett dyft för volymerna, utan Sveriges resa nedåt fortsätter i oförminskad styrka.

 7. Vi Svenskar som finns kvar i Sverige tackar och tar emot. Denna totalt meningslösa överenskommelse betyder bar 65% till SD nästa val.

 8. Som jag ser det blir det i realiteten ingen skillnad. PUT gäller fortfarande familjer och ensamkommande ”barn”.
  Vem finns kvar då?
  Moderata kommuner tvingas ta emot flyktingar. Blir intressant se reaktioner av moderata väljare.
  Bara till att gratulera SD som nu går med stormsteg mot att bli det största partiet.
  FÖRLORARNA BLIR SOM VANLIGT PENSIONÄRER OCH VÅRA EGNA UNGDOMAR.

 9. Säger som Magnus & Brasse! Och, Samt, Kanske!

  Precis som vanligt en halvmesyr, ett hån mot alliansens väljare!

  Av kostymen återstår knappt en tummetott! Länge leve DÖ-nickarnas överenskommelse! Den leve HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

  Grattis Sverige till ännu en fiasko överenskommelse!

 10. Lyssnade du till presskonferensen Ali,så uppfattade du kanske,att det nu finns ett parti i absurdska riksdagen,som talar arabiska (åtminstone skulle det låta så) nämligen Centern.Deras fjolla bjöd in 100 miljoner islamster,terrorister och er vanliga knäböjande (med r-ven i vädret) till Absurdistan.Sådana personer benämndes i vårt tidigare trygga Sverige, för ”femtekolonnare”.
  De övriga sex partierna fortsatte sitt svammel,och försökte på nytt,att söka föra landets invånare bak ljus. Detta bevisades bl.a. av att hatpressen inte ens fick ställa några frågor efter predikan !

 11. De som väller in är inte flyktingar och skall därför utvisas. Avvisa drägget redan vid gränsen, med vapenmakt om så behövs. Håll gränsen sa Fälldin på sin tid.

 12. Fattar inget. Med temporära uppehållstillstånd får man ju bara kortsiktiga kostnaden flyktingmottagning, inte den långsiktiga vinsten…

 13. Svenskarna vill känna sig som de i särklass mest humanistiska människor som finns på klotet men bara till de som inte tillhör deras eget folk,gissar att det kan kallas självförakt. Har inte dessa good-doers äldre /gamla anhöriga eller nära släktingar som behöver hjälp säkerligen men det ger inga rubriker eller bilder i massmedia.
  Så det får bli mer av det ”goda”.
  http://www.hd.se/nyheter/skane/2015/10/22/efterflykten–vi-foljer-flyktingmottagandet-under-ett-dygn/

 14. Tillfälliga uppehållstillstånd under 3 år? Barnfamiljer, ensamkommande och konventionsflyktingar är dock undantagna från detta. Polering på ytan bara!

  1. Och fortsatt dörren vid gränserna,helt vidöppen ! Så djupt har alltså landets styrande sjunkit,att man inbillar sig att väljarna skall uppfatta dessa förändringar som något drastiskt…..mot folkvandringen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: