Ångrar flyktingmottagandet


Förra året tog Uruguay emot 120 flyktingar från Syrien. Den lilla staden Juan Lacaze tog emot fem familjer och nu ångrar man sig.

Lokalbefolkningen välkomnade de nya invånarna och en av de nyanlända familjerna var Alsheblis, bestående av far, mor och femton barn. Familjen fick ett eget boende, man fick mat och lokala handlare gav dem frön för att kunna odla egna grönsaker, men snart började klagomålen.

Familjen Alshebli var inte nöjda med situationen och började att klaga på allt möjligt. Plötsligt kom krav från de syriska familjerna att de ville lämna landet och förflyttas till något annat. Lokalbefolkningen irriterades och ansåg att flyktingarna var oförskämda och otacksamma.

Fadern i familjen Alshebli var inte nöjd med svaren han fick och hällde bensin över sig och hotade att tända på om inte kraven uppfylldes.

En av de syriska familjerna försökte lämna Uruguay och ta sig till Serbien, men fastnade på en flygplats i Turkiet p.g.a. felaktiga resedokument och tvingades återvända.

En butiksägare i staden säger att ”syrierna nog trodde att de kom till ett land med högre välfärd” och en student säger att ”vi aldrig skulle tagit emot dem”.

I början av året skulle ytterligare 72 flyktingar anlänt till Uruguay, men de kom aldrig.

Källa: AP


15 responses to “Ångrar flyktingmottagandet

 • rannug

  Kan vi byta namn till Uruguay……

  Gilla

 • ÅMÅL

  Vi svenskar som insett sanningen för många år sedan kan med fog säga till invandringsvurmarna;

  Fool me once –
  shame on you!

  Fool me twice –
  shame on me!

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  I djurvärlden finns en av ingen uppskattad snyltinsekt. Kackerlacka kallad. Det finns jämförelser m a o…

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  sju klövern har inget förstånd plus att dom är idioter enligt fredrik reinfeldt. Jo 87:an måste vara extremt dumma eller värre än så. Nu skall man höja pensionsålder till 69 år. Dessa 87:an har inte förstått att de är inget värda i Svenska SWIMBAWELANDET. Nu kan alla 87:or vänta på att Robert Mugabe kommer till SWIMBAWE och styr sista biten in i helvetet. Märkligt att sju klövern politiker inte ställs inför en folkdomstol på samma sätt man gjorde med Ceausesco och hans fru. 1989. Men olof fick lite smak av vad han förtjänade tycker jag- för det var då det började urarta på riktigt. Ok sedan har det gått käpp rakt åt helvete med Sverigestan landet SWIMBAWE.. Detta är enligt min mening och jag vet att den delas av många personer.

  Gilla

 • Ole Molgaard

  Undra varfor ingen i Greenpeace har kollat va myckett ”flyktningarna” fororenar ? tänk bara på alla bilbrändar i europa dom senaste åren 😦 och all fororening det kostar att ersätta / bygga nytt av allt det som dom har forstört, sen kan man tillägga alle deras resor till hemlandet som dom ”flög” ifrån – det kommar sluta jäkla illa for europa 😦

  Gilla

 • Tony

  Idag ältade Aktuellt om dom planerade Asylboende
  som som brunnit ner, med ett minst tio minuter långt
  reportage med intervju med någon professor som man
  letat upp någonstans? Märkligt hur vissa saker kan engagera
  vår genomfalska media. Det förekommer ungefär tiotusen
  anlagda bilbränder om året utan att det ens nämns ett ord
  om detta i Aktuellt, och att det merendels är invandrarrelaterat
  är väl förstås en stor anledning till denna tystnad?
  För ett par år sedan brann ett garage i Malmö med
  sammanlagt ett åttiotal bilar upp, utan ens en notis om
  detta i Aktuellt?

  Gilla

  • eva

   Likadant i P1 Morgon. Branden, branden, branden, var de skadade etc. Tröttsamt. Hela P1 är ett enda stort flyktingreportage numera. Radioteatern sänder om flyktingar, radioföljetongen handlar om flykt, ….. Det enda som garanterat är flyktingfritt än så länge är väderleksrapporten.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Bortskämdheten, hoten och kraven på uppassning – är det genetiskt eller ett nationellt karaktärsdrag?

  Gilla

  • age

   Om de var muslimer och omgivningen var ickemuslimer är förklaringen enkel: Muslim ser sig som de enda som har rätt att leva.

   Gilla

   • Arvid

    Jag har bara erfarenhet från Malmö och de muslimer jag stött på ofredar vita, de trakasserar och förolämpar hela tiden för att de anser sig vara mer värda. Många anser sig vara smarta, listiga och sluga för att de tagit sig till Sverige och lever på bidrag samtidigt som de jobbar svart. Rent generellt så driver de den linjen att det är deras syn ich beteende som är det rätta. I dag var det en vänster manifestation på Möllevångstorget och de muslimer som hördes mest skrek på arabiska att man skulle döda alla (avrätta alla) judar. De kommer för att leva på bidrag och anser att vi som tagit emot dem i ett tolerant samhälle är svaga och veka för att vi inte beter oss som dem (djur). det är hög tid att lägga sin röst på de som vill slänga ut detta äckliga patrask.

    Gilla

 • Hönsmamman

  Magdalena håller på att låna ihop pengar till dom. Sedan får deras avkomma betala av lånet i framtiden. Eller inte.

  Gilla

 • ossie

  Bortskämda bidragsturister där som här.

  Gilla

 • jgarn

  Tyvärr.

  Gilla

 • Thomas.B

  Dom är i Sverige Nu

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: