En cykelstöld i Falköping


INSÄNDARE. Spännande kväll då sonens cykel blev stulen under eftermiddagen på Stenstorpskolans cykelparkering, sonen Rasmus hade tydligen glömt att låsa cykeln idag, han letar förtvivlat i ett par timmar efter skolan innan jag får vetskap om det hela efter jobbet, tar motorcykeln o skannar av byn, skolans omgivningar järnvägsstationen osv, tar en sista sväng bakom pizzerian med tillhörande hus gamla macken det så kallade Stila huset, där i trädgården återfinns cykeln, om man blev lättad o glad!!

Stannar o kliver av, genast kommer en av de förmodligen boende i huset ut o undrar vad jag håller på med i deras trädgård, förklarar att våran stulna cykeln är upphittad o ringer dit sambon o sonen för att hämta den, stämningen blir snabbt ganska hotfull o allt fler kvinnor o barn samt några pojkar/män ansluter, blev rent ut sagt ett jävla kackel på ett för mig okänt språk, samt anklagas av klungan för att vara rasist samt anklaga det syrianska folket för allmän stöld, detta stämmer inte säger de då de har massor av pengar o guld samt går på högskola o även Ållebergsgymnasiet dvs behöver inte stjäla!

Min enda fråga var om någon i huset känner till vem som har kommit dit med cykeln… en liten flicka förklarar överröstad av de andra att några av deras yngre pojkar försökt att bla pumpa cykeln under eftermiddagen. En pojke som påstods ha setts med cykeln o vara i Falköping hämtas dit med bil inom 5 min.

Samtliga sliter drar o gapar på honom, stackars pojk, med bla uppmaningen att tala sanning samt svenska men han blånekar givetvis. Den äldre killen som som kom från Ållebergsgymnasiet hotar mig med att ringa polisen o drar iväg, han är stressad då han skall döma en fotbollsmatch här snart o förklarar att ingen av dem är så dum att de ställer den stulna cykeln utanför utan att källaren då skulle varit platsen…

Får till slut be kvinnan som gapar mest om att jag är rasist pga mitt förmodade svenska ursprung att hålla käften o avlägsna sig då jag inte vill diskutera mer med henne eller någon av de uppjagade kvinnorna som jag inte förstår pga ohörbart språk, ett jäkla kackel rent ut sagt o blir då än mer högljutt.

Ringer omringad upp polisen o hamnar efter växel på ledningscentralen frågar o det är Ok för min son att ta tillbaka cykeln o de svarar ja. Kvinnan förklarar även att det är så gott som omöjligt att sätta dit en gärningsman o att en polisanmälan är verkningslös, o det vet vederbörande oftast om, tyvärr är det så det brukar se ut.

Förklarar läget för mannen som för talan samt försöker gå undan en bit, o säger att jag inte anklagat någon o att vi tar tillbaka cykeln, de skyller på nån grannpojk ett par hus bort osv. Mannen som är i max 20års-åldern påstår även att han äger huset samt att lokala pizzabagaren bla inte bor där, detta är mig veterligen lögn o stämmer ej.

Slutligen ber han om ursäkt om det skulle vara någon av dem o det var ju bra gjort, som sagt min enda fråga var: känner någon till nåt vem som kommit dit med cykeln, det är lätt att bli kallad rasist osv inte speciellt trevligt.

Från att varit utsatt för brott så blev jag plötsligt omvänt anklagad av människorna då vi hämtade tillbaka VÅRAN cykel i deras boende hur hade de reagerat om situationen varit omvänd?”

Summerat håll koll på barnens o våra saker o se till att de alltid låser cyklar mm o gör mesta möjliga för att skydda sig mot folk som inte begriper att i det har landet är stöld ett brott som kan leda till åtal.

Mikael


6 responses to “En cykelstöld i Falköping

 • jgarn

  Ingen invällare som inte kan styrka sin identitet till 100% skall få stanna. Likaså invällare som är kriminella, lever på samhället eller tagit sig en på falska grunder, mutor alt. hot, vägrar lära sig svenska eller nekar att assimileras.

  Gilla

 • Erika

  Fy fan! säger jag om cykelstölden i Falköping!
  Varför ni andra pratar om Södertälje, det förstår jag inte.

  Gilla

 • volse

  Snart blir vi vi svenskar ifrågasatta varför vi bor kvar i vårt eget lämn och inte själva flyr för att lämna plats för ”nysvesnskarna”. Upptrappandet av dessa berikande tendenser kan inte skuta på annat sätt än våldsamma uppgörelser. Kanske dags att beväpna sig?

  Gilla

  • age

   Trenden verkar gå i den riktningen.
   Men med tanke på att vi inte invaderat några länder med
   oljekällor m.m. så kan vi aldrig skaffa så fina, och så många vapen som muslimerna kan. Än så länge är det, förhoppningsvis ”bara”
   ISIS – utbildade ”ensamkommande flyktingbarn” i 16 – 35 års
   åldern som flödat in.
   Vapnen kommer nog med tiden.

   Jag är rädd!

   Gilla

 • age

  Läs gärna i lokaltidningen för Södertälje, LT, lt.se.

  Tidningen har senaste året haft en stående rubrik, ”Gangsterkriget”.
  Där de fortlöpande rapporterat från Sveriges största polisutredning.
  Utredningen gällde i huvudsak syrianer i Södertäljetrakten och deras kriminella agerande.
  Senare kom också en nästan lika stor utredning. Även denna med i huvudsak syrianer. Den gällde omfattande missbruk av försäkringskassans pengar och assistansbidrag.
  Om jag hörde rätt på radion så har dom fallit mot över 100 personer, sannolikt i huvudsak syrianer.

  Vi ska vara glada för invandrarna för någon av dem kanske är en fin människa och tillför kanske något utöver kriminalitet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: