Planerat asylboende brann ner till grunden


INVANDRING. En skolbyggnad i Ljungby totalförstördes vid en brand natten till lördagen. Skolan hade börjat inredas för att kunna fungera som asylboende och så sent som igår leverarerades sängarna som skulle användas till skolan.

Kånna skola. Bild Ljungby Räddningstjänst

Kånna skola. Bild Ljungby Räddningstjänst

På torsdagen hölls ett fullsatt informationsmöte om kommunens planer på att använda skolan som asylboende.

– Överlag var det väldigt positivt, det var många som frågade hur de kunde hjälpa till. Sedan fanns det också några som var negativa till det här, men det var ingen otrevlig stämning, säger Roland Eiman, kommunchef i Ljungby.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

– Vi misstänker att någon satt eld helt enkelt. Men vi vet inte det än i och med att tekniker inte är färdiga med sitt arbete, säger Calle Persson, polisens presstalesman region syd.

Rubricerad som grov mordbrand. – Det förelåg stor spridningsrisk till intilliggande byggnader och även fara för personers liv och hälsa. Det är ett brott med ett högt straffvärde, säger Calle Persson. Ingen människa skadades i branden.

-Pettersson tycker det är ett jävla sätt att elda upp saker, vad det än gäller, men något har gått snett i vårt samhälle när vi inte har råd att driva små skolor för svenska barn men har råd att använda samma skolor till asylsökande vuxna män…


27 responses to “Planerat asylboende brann ner till grunden

 • Malmöbo

  Varför tycker du att det är ett ”jävla sätt”. Det uppmuntras ju till just sånt på din blogg Pettersson, det är resultatet från det hatet du har spridit mot människor

  Gilla

 • Naivtive

  Det kan väl inte vara mörka krafter när elden skapar ljus?

  Skämt å sido, frustration av en allmänhet som är pussel off av att inte ha något inflytande över det som sker över våra huvuden. Jag förstår dem, och skulle inte för att smör i Småland ange dem om jag visste vem som överreagerat.

  Jag gissar att de helt enkelt ansåg att det är nog nu.

  Gilla

  • modernghost

   När jag läste om det, tänkte jag genast: ”Äntligen! Äntligen har svenskar fått tummarna ur röfven!… ”
   Härligt, det finns fortfarande hopp för stackars Sverige.

   Gilla

 • Göran Lundbom

  Den brända jordens taktik…

  Gilla

  • modernghost

   Det effektivaste och fredligaste sättet för att undvika invasionen från MENA. Har propagerat den länge bland flera länders motståndsrörelser, och plötsligt har det börjat hända lite överallt på en gång.

   Gilla

 • Anders

  Tycker att var och en av de politiker som bestämt om att man konverterar en skola till muslimskt boende tar en muslim var och tar hem dem till sig. Sedan tycker jag det är synd att man bränner ner byggnader men när politiker är korrupta så blir det som det blir. Jag hoppas att det inte hönder igen men om det händer så hoppas jag att man gör som i Tyskland att man väntar tills allt är iordningställt och färdigt för inflyttning och tänder på. efter ett par gånger så kommer politikerna att fatta.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste vara betydligt dyrare att betala asylboende än att driva en byskola.Det är mycket som har gått snett i landet.

  Gilla

 • Falköga

  Varken statsministern eller rikspolischefen törs ta ansvar för gränsen. Då blir de som drabbas desperata. Men det begriper inte de som sitter i sina skyddade områden.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Desperata vettskrämda lokalbor?
  Eller ett dräggstreck?

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Jag är pessimist och tror att detta är bara början av en missnöjesyttring från ett frustrerat folk som inte kan få sin röst hörd.
  Människorna ser hur allt bli bra sämre och sämre, skolan, vården och omsorgen fallerar, det finns inga resurser. Samtidigt som det offentliga kan lägga miljarder på att få hit folk som egentligen inte har här att göra. Det är våran välfärdspåse som politikerna tömmer ner i fickorna på bl.a Bert Karlsson. Hur det ska gå för våra barn och barnbarn det vågar jag inte sia om. Men kanske är det dags att lära dom att hantera el-pistoler, pepparspray och kulvapen.

  Gilla

 • rannug

  Snåla smålänningar vill inte öppna sina plånböcker för mördare och våldtäktsmän…….

  Gilla

 • Gahoo

  Får inte barnen samma uppmärksamhet, och ”VI” som har byggt upp landet.
  Slitit och knappt haft tid med familjen, år av tjafs och sen för många en smärtsam skillsmässa. Sen förnedrade av politiker, diskriminerade på arbetsmarknaden och har fått varit med om demokratins rätta ansikte!!

  Låt skiten brinna…..politikerna har själva kokat ihop denna soppa!!

  Gilla

  • Lena

   Alla trånga korridorer med armerade betongväggar, om man önskade att tänka utanför så stångade man sig blodig, det gjorde att jag lämnade landet redan för 30 år sedan, inte för att gräset är grönare på andra sidan men för att behålla mitt huvud i fungerande skick. Då måste jag även erkänna, för 30 år sedan så var landet helt O K , men jag märkte tendenser som sedan har förstärkts och numera är OLIDLIGA !
   Att vara en man i Sverige idag är nog inte nådigt !
   Hoppas att du hittar en ljusning inför framtiden det ljusnar efter mörkret !

   Gilla

 • Björn

  Jag försvarar inte olagliga handlingar och definitivt inte mordbrännare men detta är säkerligen en desperat handling från de som inte tillfrågats utan bara fått besked om att någon över deras huvuden bestämt att här skall det inhysas flyktingar nästgårds. När skall ansvariga förstå att man måste ha en dialog med de som berörs INNAN besluten fattas?

  Gilla

 • Lena

  Det är märkligt med allt som brinner i Sverige och har gjort under många år. Alla bilar som självantänder, alla skolor , sporthallar, villor, lägenheter och fritidsgårdar, det är något som självantänder i luften i Sverige !

  Gilla

 • Svenne

  Varför tror alla den är anlagd,kanske Stefan va där och svetsa igår.

  Gilla

  • Grune

   Det är väl med det här som med all annan kriminalitet i Sverige. Det är väl Rövhålets barn som inte vill bo där, utan vill bo på grand hotell i Stockholm som tuttat på.

   Gilla

 • Planerat asylboende brann ner till grunden | Sveriges Politik, Invandring & Brott

  […] Source: Petterssons Planerat asylboende brann ner till grunden […]

  Gilla

 • Zorro

  Tror nog att de flesta i Ljungby är glada att slippa en massa problem nu.
  Så kan det gå när naiva politiker skall bestämma över folket.

  Gilla

 • ericr45

  God planering, då slipper ju de asylsökande elda upp kåken….

  Gilla

 • Synonymen

  Någon har beskrivit detta som hänt i Ljungby med att ”mörka krafter” är i farten.

  I detta vansinniga land är det snarare att betrakta som självförsvar.

  Folk har fått nog helt enkelt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: