Fredrik Reinfeldts politik kastad i papperskorgen, nu är M till politiken de gick till val på 2010

INRIKES. Moderaternas beslut på partistämman innebär att förre statsministern Fredrik Reinfeldts migrationspolitik nu är helt borta hur bilden. Moderaterna kräver nu gränskontroll, tillfälliga uppehållstillstånd, skärpta krav för anhöriginvandring och utbildningsplikt för dem som beviljas asyl.

Elaka tungor påstår att M ska ändra namn till SD Light men det tror jag inte på.

-Pettersson tycker det är oerhört märkligt och allvarligt. Jag menar att u finns knappt något kvar av det M gick till val på. Vad ska väljarna tro, det var likadant 2010. Många bra förslag om invandringen i valrörelsen och sedan gjorde M upp med MP och harjournalisterna ställde honom aldrig till svars.

Fredrik Reinfeldt är ett kapitel för sig. I valrörelsen 2006 och 2010 hade han många vettiga förslag som slängdes på soptippen av ett som det verkar personligt hat mot Sverigedemokraterna. Hade Reinfeldt stått fast vid sina vallöften från 2010 så borde det inte ha varit några problem att samarbeta med SD när det gäller politiken så något annat ligger bakom.

Läs nedan om Moderaternas vallöften till valet 2010. Nu är M tillbaka där de var då, men kan man lita på SD Light?

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

35 thoughts on “Fredrik Reinfeldts politik kastad i papperskorgen, nu är M till politiken de gick till val på 2010

  1. Så länge som Reinfeldt sitter på första bänk och stirrar på Batra vågar hon inte rösta på sina förslag.
    Jag har min uppfattning om nya moderaterna och tänker inte tro något så länge jag inte ser uppebara resultat.

  2. Naturligtvis kan man inte lite på M ett smack . . . ett gott är i alla fall att de övergav DÖ. MEN man drev inte frågan utan det var väl bara att följa med . . . det hade varit riktigt ”kul” om man varit sist kvar . . .detta utspel är naturligtvis ett ”Räddas vad räddas kan” scenario . . . finns inte något annat än ”kautchparagrafer” dvs alla sake man pekar på kommer att ”glida”…försörjningsstöd blir som under allianstiden TUT vs PUT kommer att glida över osv . .

  3. Det visade sig direkt i dagens Sifo. M ökar. S o SD minskar. Nu är Alliansen största block. MEN nu finns inte DÖ så spänningen ökar. SD har 17% och är ingen lek längre. Man befäster sin tredje-plats. Men åter detta är inget valresultat utan läget IDAG.

  4. Om det garanterat skall bli en förändring av den vansinniga asyl invandringspolitiken är det en allians med moderaterna och SD som måste ske.
    Det förnuftigaste är att det blir en ny moderatledare, Batra har inget förtroende.

    • Det verkar som om AKB har slagit fast att allt samarbete med SD är uteslutet och att man inte kommer att försöka fälla regeringen. Men man tycks inte ha något emot att stjäla SD:s politik…

  5. Att Ljuga och åter ljuga det är vad moderaterna ägnat sig åt de senaste dagarna och nu tror de att vi åter igen ska tro på deras nya löften. ALDRIG ALDRIG MER en röst på Svikpartiet, de kanske kan dupera andra, de som Reinfelt kallade idioterna i Sverige. Lycka till med ert fortsatta ljugande.

  6. M:s politik svänger snart som en vindflöjel. Är det av tvång? Jag tror inte på något snack från dem längre – det krävs handling för att de ska få något förtroende.
    Anna Dahlberg skriver ibland riktigt bra. Tydligen är hon också lite misstänksam mot den illsluge Erdogan. Man kan bara be en bön att EU inte ger turkarna några visa. De flesta ”syrier” som kommer tycks ha arbetat och bott i Turkiet några år.
    Finnarna har ju konstaterat att mindre än 3 % kommer från Syrien och de har bättre registrering av migranter än Sverige.

  7. Kameleont partiet M visar vilket toppstyrt skitparti det är. Den våta drömmen om ett låglöneland kommer inte att lyckas.

  8. Bra! Då ”söker de samband” med SD, fäller regeringen, tar ett nytt ”Luciabeslut”, avskedar ledningen för Migrationsverket, polisen och åklagarämbetet, återkallar alla PUT, och inrätrar yttre och inre gränskontroll.

    Eller? Var det bara snack, igen.

  9. Utan sd nuvarande storlek så skulle M och resten av 7-klövern fortsatt i samma linje,dom kan dra åt helvete.kommer aldrig mer rösta på nåt parti i 7-klövern igen.

    • Jag har skrivit det tidigare: Anna Dahlberg imponerar på mig. Betänk att hon skriver ledare på Expressen d.v.s. en av de mest PK tidningarna vi har och ändå är hon öppet kritisk till hur flyktingmottagandet fungerar (eller snarare inte fungerar) idag.

  10. De är hopplöst efter. Gränserna skall stängas ojuch hållas stängda.
    Det finns helt enkelt ingen annan väg om vi ska klara det här.
    Det är bara en massa intetsägande svammel som den här hopplösa, akterseglade…anhopningen av välbeställda nu kramar ur sig. Politik modell ute, helt enkelt. Verklighetsfrämmande.

  11. Bäst var jämförelsen mellan regeringen och Kalle och långben. Det går fort utför och sen undrar man, vem är det som kör egentligen?

  12. Detta var väntat. Fler sådana utspel lär det nog komma från de andra partierna också. Härvid försöker man sakta men säkert överta från Sd’s politik.

    Emellertid så har hela 7-klövern skjutit sig själva i foten, detta för länge sedan. De har visat sig vara oseriösa, oansvariga och respektlösa gentemot svenska folket, samt bidragit till denna vanskliga och ohållbara situationen.

    De enda som vill landet och folkets bästa är SD och ingen annan. Tro inte på dessa hycklare, de är duktiga på att ljuga och manipulera.

    Vidare så anser jag att Stefan Löfven ska återvända till svetseriet.

  13. LAS vill de göra om!
    Klartext: Sänkta löner och ”vi väljer”.
    Detta är väl enda löftet de kommer att hålla så nu du svensson ere bara att ta fram hatten och lära sig buga vackert för en dagspenning.
    LITA INTE PÅ moderaterna.

  14. En folkomröstning skulle visa på att politiken som bedrivs i landet går stick i stäv med folkets vilja.
    Med andra ord, Diktatur

  15. Jag tror på förvandlingen när jag sett den omsatt i riktig politik d.v.s. när (M) pressat Löfvén till t.ex. tillfälliga uppehållstillstånd. Fjidolin och Romson för att inte tala om Sjöstedt är nog nervösa nu. Även om (M) förändrats – glöm aldrig att även de var med i Decemberöverenskommelsen!

  16. Kommer aldrig att rösta på det där falska skitpartiet M.
    Dom som tom röstar emot sina egna förslag.

  17. Batra ljuger så fort hon öppnar foderluckan. Det har SD bevisat gång på gång. Hon hoppas fortfarande på att hon ska bli statsminister nästa gång och det är därför hon ständigt genererar rökridåer och hoppas att väljarna kommer att köpa det hon säger. Hon är ingenting annat än en papegoja och en klown. Hon är ocså duktig på att kopiera vad andra säger. Man undrar lite vad hon ”gjort” för att hamna på den positionen med tanke på att hon är helt ur fas. Inte är hon bara extremt osympatisk men även helt inkompetent.

Kommentera