Från Helsingborg bekräftas att det var en klass med unga islamister som saboterade föreställning om Förintelsen. Varför blir jag inte förvånad …?


ISLAM. Ett verklighetsbaserat drama om människans mörkaste mekanismer spelas nu på Helsingborgs stadsteater. För femton år sedan utkom i Polen boken Grannar som avslöjade nya förfärandefakta om en massaker under andra världskriget som nazisterna utpekats som skyldiga till. Sanningen var en helt annan.

Pjäsen Vår klass skildrar tio ungdomar som går i samma klass i en liten polsk by. Historien tar sin början 1925 och sträcker sig fram genom nazistiska och sovjetiska ockupationer ända in i vår tid. Vad händer när det ur barndomens bekymmerslösa vänskap obevekligt utvecklas en grym fiendskap? Vem blir offer, vem blir förövare?

Det var ”Vår klass” som under kvällstid spelades för en publik som bestod av betalande privatpersoner och skolelever. Alla tredjeklassare i Helsingborgs gymnasieskolor erbjuds att se pjäsen.

Tobias Borvin spelar juden Jacob Katz som under pjäsens gång blir dödad efter att ha blivit avklädd och förnedrad. Redan i början hade han aningar om att det skulle bli en besvärlig kväll.

– Allihop i ensemblen kände att de var här för att jävlas, att de inte var intresserade och att de uppenbarligen inte borde vara här, säger han.

Enligt Tobias Borvin var det mellan tio och femton yngre personer som störde föreställningen, genom bland annat skratt och busvisslingar.

När några personer började skratta under en våldtäktsscen bröts pjäsen.
– Alla hade känt att det var nära, men nu sa någon skådespelare att ”nu tar vi en minuts paus och öppnar dörrarna så att ni som är ointresserade och medvetet stör kan lämna”, säger Tobias Borvin.

Tobias Borvin var under kvällen irriterad, men så här i efterhand är han mest ledsen över att de behövde bryta. – Pjäsen handlar ju om ungdomar som hamnade i en fruktansvärd situation. Och liknande saker pågår i hela Europa, så den är mer akuellt än någonsin, säger han.

Han tycker att de som störde betedde sig ”otroligt respektlöst och omoget”. – Och det handlar inte om snobberi – att man ska vara teatervan och sitta som ett ljus med vattenkammat hår, säger han.

Han vet att yngre personer ibland reagerar på ett annat sätt än äldre, men att detta var något annat.

-Pettersson tycker det är ”otroligt respektlöst och omoget” av de muslimska ungdomar som störde pjäsen men ännu värre är att hattidningen Helsingsborgs Dagblad döljer vad islamisterna håller på med.

Sverige, quo vadis? en av anledingarna till att Petterssons blogg finns är att vi vill dra vårt strå till stacken för att ingen ska kunna säga att jag inget visste…


7 responses to “Från Helsingborg bekräftas att det var en klass med unga islamister som saboterade föreställning om Förintelsen. Varför blir jag inte förvånad …?

 • Maria

  Dags att förstå att SD inte är de som hotar Sveriges framtid.

  Gilla

 • Älskar 70-tal (@gumman99)

  Jag tycker alltid det är intressant när pjäser anser sig vara verklighetsbaserade och lägger beslag på sanningen. Sällan får publiken veta om det är 2% sanningen och 98% hittepå eller hur sanningen egentligen är fördelad. Sen finns det för mycket judisk propaganda i Sverige idag jag är tacksam för att det finns folk som vågar stå upp mot den.

  Gilla

  • Stenbock

   Har du sett föreställningen,eller är det rent av du som recenserar för HD ? Judepropaganda finns med säkerhet,men i ringa form jämfört med den islamistiska våg,som sveper via landets hetspress och TV.

   Gilla

 • Two Different Shoes On

  Judar och araber. Judar och araber, judar och araber, judar och araber.
  ÆR DETTA FORTFARANDE I SVERIGE?
  Om de hatar varandra så skiter jag væl i det, men ta era problem med er hem.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jag förstod att det var blattar trots att tidningen gjorde allt för att få det till SD ungdomar från landet.

  Gilla

 • Anders

  Detta händer hela tiden i Malmö när man går på bio fast i Malmö så är det ingen som snackar om det för att då är man rasist. Senhast hade de en väktare inför en föreställning och det var inte populärt bland muslimerna som är vana att få som de vill och göra som de vill utan att det händer något. Så fort de inser att det inte kommer att fortlöpa sm i ghettot så blir de hetiga och aggressiva och drar fram rasistkortet. Något annat som är vanligt i ”expansiva” Malmö är att man ofta blir trakaserad av muslimer bara för att man är vit. De anser att vi är svag och veka och att de är smarta för att de kan göra som de vill och för att vi lever i ett tolerant samhälle. I deras länder hugger de av huvudet av varandra när de inte håller med varandra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: